Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Vyšetrovateľ Filip († 29) sa udusil v studni: Dlhy pomôže splácať aj policajný prezident

Heslo Pomáhať a chrániť chcú naplniť do poslednej bodky. Vyšetrovateľa Filipa († 29) pred pár týždňami pri čistení studne zabil zákerný čpavok.

Po mladom mužovi zostali užialená manželka Gabika (28) a ich dve spoločné princezničky Karolínka (4) a Karinka (2). Tri dievčatá napriek krutému osudu musia žiť ďalej. Na krku im však zostali dlhy, ktoré chtiac-nechtiac musia platiť, inak by prišli o strechu nad hlavou. Pomôcť utrápenej rodine sa rozhodli nielen jeho kolegovia, ale aj samotný policajný prezident Milan Lučanský, ktorého pohnutý osud rodiny chytil za srdce.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Filip prišiel o mladý život nečakane v polovici júna. V osudný deň sa rozhodol, že pôjde vyčistiť studňu. V nej sa však udusil a spolu s ním aj jeho suseda Slávka († 41), ktorá chcela obetavo kamarátovi pomôcť. Život však po strašnom nešťastí musí ísť ďalej. Filipova manželka Gabika (28) nesmierne žiali a o tragédii, ktorá ich lásku postihla, nedokáže vôbec hovoriť.

Snaží sa však, ako len vie, aby dcérkam nahradila ich milovaného ocina. Keďže však na jej pleciach zostali všetky účty a prišli o plat živiteľa rodiny, sama to nezvládne. Filipova kolegyňa a rodinná kamarátka Erika preto urobila gesto, ktoré sa len tak nevidí. „Gabiku poznám veľmi dobre, sme ako rodinné priateľky. S Filipom som nejaký čas pracovala na Obvodnom oddelení v Senici, kde sme boli kolegovia.

 

Bol to skvelý otec a úžasný manžel. Keď sa stala tá strašná tragédia, Gabike sa zrútil život. Napriek všetkému však musí ísť ďalej a žiť aj so svojimi princezničkami. Nemá to ľahké, musí platiť hypotéku, dlhy a keďže je na materskej, je to veľmi ťažké,“ vysvetľuje Erika, ktorá sa nechcela na trápenie mladej rodinky len tak nečinne prizerať a rozhodla sa pomôcť.

Dojemný status

Práve Erika dala na sociálnu sieť prosbu, kde žiada ľudí o pomoc pre rodinku. „Gabika s manželom budovali budúcnosť. Ich mladučkú rodinku postretlo obrovské nešťastie v podobe straty manžela - tatina rodiny. Filip bol starostlivý otec a manžel a v neposlednom rade živiteľ rodiny. Bol to človek, ktorý zachránil aj niekoľko životov, keďže bol darcom krvi a tiež registrovaný darca kostnej drene. Po tragédii zostala Gabika na všetko sama. Má ťažkú finančnú situáciu, keďže musí platiť hypotéku. Touto cestou Vás chcem poprosiť o pomoc,“ zverejnila v príspevku, ktorý nenechal chladným množstvo ľudí. „Viete, teraz prišli o jeden plat, ktorý bol veľmi dôležitý. Chcú zostať bývať v dome a veria, že budú aj za pomoci dobrých ľudí,“ uzavrela šľachetná Erika.

Pomáhajú aj policajti

Tragédia zomkla aj Filipovu druhú rodinu - mužov zákona. Tí sa rozhodli pomôcť osudom ťažko skúšanej rodine. Preto sa nielen v Senici ,ale v celom Trnavskom kraji začali skladať na pomoc vdove a polosirotám. Pridal sa k nim aj samotný policajný prezident Milan Lučanský. „Iniciatívu kolegov vítam, medzi policajtmi je vyjadrenie súdržnosti takýmto spôsobom bežné a hoci je dobrovoľné, rád sa pridám a manželke s deťmi nášho kolegu, ktorý ich nešťastne navždy opustil, tiež prispejem,“ vyjadril sa pre Nový Čas samotný Lučanský. Rodina si tento počin veľmi váži a všetkým nesmierne ďakujú.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo