Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.06.2019 10:55 | Správy | Politika

Čo to na nás Čaputová a Konečný hrajú? Budúca prezidentka o partnerovi zaryto mlčí

Odhalila ďalšiu stránku svojho súkromia. Nová prezidentka Zuzana Čaputová (45) sa ako prvá Slovenka ocitla na titulke československého vydania magazínu Vogue, ktorý sa zaoberá najmä módou a životným štýlom.

Budúca hlava štátu sa v rozhovore vyznáva zo svojich pocitov aj súkromného života, no o partnerovi Petrovi Konečnom (53) nepadlo ani slovo.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Rozhovor pre Vogue robila skúsená moderátorka Adela Vinczeová. Napriek viacerým témam zo súkromia neriešia partnera prezidentky Petra Konečného. Čaputová nedávno priznala krízu a je otázkou, či dorazí na sobotnú inauguráciu. Pozvánku z prezidentskej kancelárie dostal a podľa zdroja z Paláca by sa však na slávnosti napokon objaviť mal. V stĺpčeku o prezidentke ho Vogue stále označuje ako „životného partnera“.

Vinczeová tvrdí, že nebola dohoda na tom, či sa budú zhovárať aj o mužovi, ktorého doteraz titulovali ako „prvý frajer“. „Nedostala som žiadne pokyny vopred. Pýtala som sa na to, čo ma zaujímalo,“ povedala Adela. Fotografie novej prezidentky robil známy fotograf Ivan Pinkava. Čaputovú doteraz v oficiálnych portrétoch zvykol zachytávať práve Konečný. „Vogue ponúkol svoj zoznam fotografov, z ktorého si bolo potrebné vybrať,“ reagoval hovorca Martin Burgr.

 

Prečo rada meditujem

Nová prezidentka sa v interview vyznáva aj zo súkromia. „Snažila som sa byť predovšetkým pripravenou a autentickou kandidátkou. Pozitívne ženské emócie však možno patria i do politiky. Tá už aj tak vzbudzuje emócie, neraz i strach, vedie k manipulácii,“ konštatuje. Vo Vogue podrobne opisuje svoju spiritualitu, ku ktorej sa priznávala aj v čase pred voľbami.

Otvoriť galériu

„Trinásť rokov sa venujem zenovej meditácii. Je pre mňa zdrojom poznania, kompenzácie, sebapoznania, nadhľadu aj nad vlastnou emocionalitou. Vyvažuje racionálne šumy v hlave. To je pre mňa obrovská vec, nevylučujúca sa s ničím, ani s tým, že som veriaca,“ priznáva Čaputová. Medituje vraj skôr ráno, lebo večer je unavená. Podľa pravidla zenu by mala sedieť dvadsať minút denne, niekedy až hodinu.

„Krásne vyjadruje, čo je na meditácii podstatné. A raz za týždeň si dávame s kamarátmi hodinku, keď striedame meditáciu v sede s meditáciou v chôdzi,“ dodáva nová hlava štátu. Čaputová hovorí aj to, že ju počas kampane zraňovali výmysly a klamstvá.

Prezidentka konštatuje, že v móde nechce byť márnivá a snaží sa žiť ekologicky. „Aj s dcérami sa o to snažíme. Triedenie odpadu je samozrejmosť, ale aj šetrenie energiami, vodou... Je dôležité uvedomovať si vlastnú zodpovednosť,“ dopĺňa.

Sama priznáva, že jej bude chýbať určitá miera súkromia, ale prekážajú jej aj obmedzenia v obliekaní. „Vraj by som nemala ísť na verejnosť vo svetri a teniskách. To sa mi však nejako nezdá. Nepôjdem predsa do obchodu u nás doma v nohavicovom kostýme,“ uzavrela.

Otvoriť galériu

Je pre budúcu prezidentku vhodné pózovať pre Vogue?

Katarína Diková Strýčková, odborníčka na diplomatický protokol

- Predpokladám, že komunikačný tím pani budúcej prezidentky dôkladne zvážil, komu a aký rozhovor ona poskytne. Osobne v tom nevidím problém, dôležité je samozrejme vždy mať cit pre vkus a mieru. Koniec koncov, napríklad práve pre VOGUE (hoci nie pre československú verziu) fotila aj Vojvodkyňa z Cambridge, či Michelle Obama. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Juraj Blanár podporuje vstup Srbska do EÚ: Toto je podľa neho kľúčovým bodom
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Stiahnu sa americkí vojaci z Iraku? Po 10 rokoch má dôjsť k dôležitej dohode
driving a car
Bratislavskí vodiči sa nepotešia: Početné zdržanie! S kolónami rátajte na týchto miestach
Ilustračné foto
Rekordná policajná razia: To, čo ich čakalo v dodávke, sa ešte nikdy nepodarilo nájsť
close-up of man holding knife smeared with blood and still dripping.
Útočník v Púchove dopichal muža takmer po celom tele! Napadnutý chlap prežíval nočný horor
(ilustračné foto)
Dovolenkári v TEJTO krajine zúria: Musia dokázať, že majú dosť PEŇAZÍ! Koľko eur musia mať?
Na ceste I/65 za obcou Kremnické Bane došlo k nehode kamióna.
Foto
Závažná nehoda za slovenskou obcou: Prevrátil sa kamión, cesta je neprejazdná!
Close up happy woman hugging man, holding keys from new first house, young family celebrating moving day, satisfied customers couple purchase real estate, mortgage and relocation concept
Chystáte sa kupovať nehnuteľnosť? Odborníčka radí: Pred veľkým rozhodnutím nezabudnite na TIETO otázky!
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
V Prešove rátajte s novými dopravnými obmedzeniami: Táto časť bola v katastrofálnom stave
Foto
Lašák pred MS zavolá ešte jednému brankárovi: Inak už nikto nepríde
Ilustračné foto
Z basy ušli väzni, odpadnete, ako to spravili: Jedného stále nenašli!
Okatá Linduška sa napriek neľahkej diagnóze teší zo života.
Foto
Linduška z Hlohovca trpí zriedkavým ochorením: Problémy s liekom! V ťažkej situácii pomáhajú dobrí ľudia