Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.08.2008 13:12 | Šport | Hokej

Kopecký bude jesť zo Stanley Cupu držkovú

NOVÁ DUBNICA - Hokejista Tomáš Kopecký bude jesť z najslávnejšej hokejovej trofeje držkovú polievku.

Ak mu to strážcovia Stanley Cupu dovolia, tak sa s pohárom aj vykúpe v bazéne. Stanley Cup dorazí do Trenčína v sobotu 9. augusta v skorých ranných hodinách z Českej republiky.

"Mne držková v Amerike strašne chýba, teraz ju mám skoro každý druhý týždeň a neviem sa jej dojesť," prezradil útočník Detroitu Red Wings súkromné plány so slávnou trofejou po skončení tlačovej besedy k programu 24-hodinového pobytu pohára na Slovensku.

Získať Stanley Cup je podľa Kopeckého neuveriteľný zážitok na celý život. "Je to krásny pocit a určite by som to prial každému hokejistovi zažiť," povedal. Kopecký si zaspomínal aj na poveru viažucu sa k Stanley Cupu. "Podľa nej ak sa ho hokejista dotkne, tak ho už nikdy nevyhrá. Na otázku, či od nedele bude aj pre neho platiť prísny zákaz dotknúť sa pohára až do ďalšej sezóny odpovedal s úsmevom: "Musím zaklopať na drevo, máme dobrú posilu v osobe Mariána Hossu, tak dúfajme, že to vyjde aj na budúci rok."

Hokejista prostredníctvom médií zároveň upozornil všetkých svojich priaznivcov, aby v čase, keď sa budú môcť trofeje na Mierovom námestí dotknúť, k nej správali s patričnou úctou. "Bol by som nerád, keby sa nejako znehodnotila," povedal. Rovnako prezradil dve základné pravidlá ako treba s pohárom zaobchádzať.

"Pohár nesmie zdvihnúť nikto, kto ho nevyhral. Na Slovensku ho môžem momentálne zdvihnúť iba ja a páni, ktorí sa oň starajú. Nemôže sa z neho nikto ani ľubovoľne napiť, pokiaľ to ja alebo jeho strážcovia nedovolia." Čo sa bude z pohára večer piť zatiaľ Kopecký s určitosťou povedať nevedel. "Mám rád pivo, určite si doňho trochu piva nalejem. Večer to už necháme na priebeh udalostí," povedal s úsmevom.

Prvú oficiálnu zastávku bude mať slávna trofej na Mestskom úrade v Novej Dubnici ešte pred začiatkom oficiálneho programu. Ako v stredu uviedol hlavný organizátor podujatia so Stanleyho pohárom Miroslav Sága, program sa začne na Mierovom námestí o 10-tej hodine. Podľa rozhodnutia Kopeckého budú mať ľudia možnosť vyfotografovať sa s trofejou i zúčastniť sa na autogramiáde so slovenským krídelníkom a českým hokejistom Jirkom Hudlerom. V súčasnosti už v spolupráci s jedným zo slovenských denníkom prebieha dražba Kopeckého dresu.

Výťažok z nej bude v sobotu odovzdajú na Detské oddelenie Fakultnej nemocnice Trenčín. Po návšteve detského oddelenia trenčianskej nemocnice navštívi Kopecký s trofejou zimný štadión, následne sponzora, trenčianske zábavno-obchodné centrum. Medzi 17. až 19. hodinou bude s pohárom prebiehať súkromný program samotného hokejistu. Na toto podujatie je pozvaná iba rodina.

Hokejisti pravdepodobne do Trenčína ani Novej Dubnice neprídu, pretože v tom času budú na sústredení v Starom Smokovci. Rozlúčka s pohárom bude vo večerných hodinách v trenčianskom diskobare. Stanley Cup by mal Slovensko opustiť predbežne o 2. až 3. hodine v nedeľu 10. augusta. Cez Prahu a Moskvu sa presunie do Jekaterinburgu, kde naň čaká Pavel Dacjuk a odtiaľ už zamieri späť do zámoria.

Tomáš Kopecký odohral v uplynulej sezóne v drese Detroitu 77 zápasov s bilanciou päť gólov a sedem asistencií. V závere základnej časti utrpel zranenie kolena a v dueloch play off o Stanleyho pohár do hry nezasiahol. Dvadsaťšesťročný krídelník je odchovancom trenčianskeho hokeja. Detroit ho draftoval v roku 2000 v druhom kole z 38. miesta.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť