Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.05.2019 11:50 | Správy | Domáce správy
Video

Krvavé jatky: Hrdina Tomáš († 16) zomrel pri obrane priateľky, kamarátka napadnutej prezradila detaily strašnej tragédie

Mestom otriasa brutálny zločin. Na okraji Žiliny, za plavárňou blízko sídliska Vlčince došlo vo štvrtok k napadnutiu ako z trileru.

Brutálny vrah, vydávajúci sa za pracovníka odpisujúceho energie, vnikol do paneláka a zaklopal na dvere bytu na 6. poschodí. Otvorila mu nič netušiaca tínedžerka (16), ktorú sa podľa slov jej kamarátok pokúsil sexuálne zneužiť.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Zvrhlý plán mu prekazil jej kamarát Tomáš († 16), ktorý sa v osudnej chvíli nachádzal v byte spolu s ňou a rozhodol sa ju brániť. Chlapec za svoj statočný čin zaplatil najvyššiu cenu. Páchateľ naňho zaútočil nožom a zabil ho.

Podľa informácií svedkov si neznámy násilník krásnu mladú študentku  zrejme vyhliadol dávnejšie a v osudný deň ju mal prenasledovať už od autobusovej zastávky. Vedel presne, kde býva a aj to, ako sa dostane do zamknutého paneláka.

Nečakal však, že spolu s ňou bude v byte jej dobrý kamarát Tomáš († 16), s ktorým mala nasledujúci deň odcestovať na vytúžený výlet do Londýna. Chvíle šťastia mladých ľudí sa tak v okamihu zmenili na hroznú tragédiu, pri ktorej Tomáš prišiel o život a jeho kamarátka ostala zranená v obrovskom šoku.

 

„Dnes (v piatok, pozn. red.) večer mali spolu letieť do Londýna za jej sestrou, ktorá tam študuje. Práve preto sa Tomáš zastavil u nej doma, pretože sa šli dohodnúť na detailoch cesty,“ prezradila Novému Času najlepšia kamarátka napadnutej študentky.

Boli ako súrodenci

Tomáš sa s dievčaťom spoznal na osemročnom gymnáziu a posledné tri roky spolu trávili veľa času. „Neboli partneri, boli ako brat a sestra. Rozumeli si, chodili spolu do posilňovne a mali spoločné záujmy. Tomáš bol len kamarát,“ hovorí ich spolužiačka.

Otvoriť galériu
Gymnázium, ktoré Tomáš navštevoval, sa zahalilo do smútku. Spolužiaci plakali spolu s profesormi. Beštia v ľudskej koži siahla na život chlapca, ktorého mali všetci radi. „Bol to dobrák, veľmi milý, usmievavý,“ nariekajú zúfalí kamaráti. Polícia poskytla o tragickej udalosti iba strohé stanovisko.

„Vo štvrtok 16. mája popoludní došlo v žilinskom byte za doposiaľ presne nezistených okolností k usmrteniu 16-ročného chlapca a k zraneniu 16-ročného dievčaťa. Za účelom zistenia príčiny smrti mladého muža bola nariadená pitva,“ informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík s tým, že na prípade intenzívne pracujú a zatiaľ nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Hrozivé detaily

Kamarátka napadnutej tínedžerky Novému Času porozprávala detaily strašnej tragédie. „Ten chlap mohol mať okolo 50 rokov a sledoval ju už od autobusovej zastávky. Šla domov a on sa za panelákom prezliekol do montérok a do paneláka ho niekto vpustil s tým, že odpisuje energie. Zazvonil na dverách bytu a sexuálne sa na ňu vrhol. Tomáš ju chcel zachrániť, a tak jej pribehol na pomoc. Bodol ho nožom a ju porezal na ruke. Jej život sa podarilo zachrániť, ale Tomáša už nie,“ opisuje hroznú udalosť otrasená priateľka. Ťažko opísateľný žiaľ prežíva najmä Tomášova rodina.

Jeho staršia sestra (18) má práve akademický týždeň pred maturitami. Polícia páchateľa brutálnej vraždy v čase uzávierky tohto vydania stále nedolapila a dievčatá v Žiline podliehajú panike. „Bojím sa, máme strach, spolužiačky sa boja ísť domov, dnes sme šli po skupinkách a chodia po nás rodičia,“ dodáva zhrozená kamarátka.

Ako malo dojsť k tragédii

Otvoriť galériu
Krvavé jatky v Žiline.
Zdroj: Infografika Nového Času

1. Neznámy páchateľ zazvonil pri dverách bytu a sexuálne sa vrhol na dievčinu (16).

2. Tomáš ju chcel zachrániť a tak jej pribehol na pomoc.

3. Útočník ho bodol nožom, tínedžerku porezal na ruke. Vzápätí ušiel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: roj, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Momenty zo 7. kola Let's Dance.
Foto
Dychberúce momenty v Let's Dance: BOZK, ktorý nikto nečakal! Na Tine mohli všetci oči nechať
2024. Tie isté šaty si po 13 rokoch obliekla na premiéru filmu svojho syna.
Foto
Hollywoodskej sexici ťahá na 60: Objavila prameň mladosti? Pri týchto FOTO nenájdete rozdiel!
Aktivistov zatkli. (ilustračné foto)
Šialenec napádal ľudí na zastávke hlava - nehlava! Zranených ošetrovali lekári: Neuveríte, aký bol dôvod jeho konania
Na Instagrame ju sleduje 243-tisíc používateľov.
Foto
Dcéra futbalovej legendy sa poriadne odviazala: Na videu jej takmer vypadli prsia!
Americký prezident Joe Biden a český premiér Petr Fiala na stretnutí v Bielom dome.
Český premiér na dôležitom stretnutí: Toto tu päť rokov nebolo
Blesky nad elektrárňou Orot Rabin neďaleko izraelského mesta Hadera.
Napätie v Izraeli sa dá krájať a bude to ešte horšie: Vážne slová veliteľa armády
Lukáš Hrádecký pochádza zo Slovenska, no reprezentuje Fínsko.
Foto
Nový megahit internetu: Brankár Leverkusenu počas osláv nadával po slovensky!
Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Eurokomisia odklepla miliardy na obnovu Ukrajiny: Toto všetko bude plán pokrývať
Dievčatko prehltlo gombíkovú batériu
Foto
Maličkosť, ktorú má doma každý, spôsobila dievčatku agóniu: Varovanie pre všetkých rodičov
Každý deň je pre rodinu Howard ako dar.
Chlapčekovi sa za jednu noc obrátil život naruby: Každý ďalší záchvat môže byť jeho posledným
Raketa je vypálená z raketového systému ruskej armády na ukrajinské pozície na neznámom mieste.
Ukrajina hlási vážnu stratu: Pri Bachmute padol významný človek
Petr Fiala na palube letu do USA.
Český premiér na návšteve USA: Najprv v sídle CIA, potom ho čaká ešte dôležitejšie stretnutie