Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.05.2019 17:28 | Správy | Zahraničné správy

Záhadná smrť troch ľudí po výstrele z kuše: Na povrch vyplávali šokujúce detaily o ich živote

Muž zabitý v Nemecku kušou v šokujúcom prípade dohodnutej vraždy a samovraždy bol údajne vodcom kultu, ktorý vyznával stredoveký životný štýl, a so ženami zaobchádzal ako s otrokyňami.

Svedkovia to uviedli pre nemecké médiá, ktoré informácie zverejnili v stredu. Záhadný a bizarný prípad zmiatol celé Nemecko. V sobotu 11. mája našli totiž v jednej izbe penziónu v meste Passau mŕtvu trojicu ľudí. Muž a dve ženy boli zabití kušou. V pondelok nasledoval nález dvoch ďalších ženských tiel v meste Wittingen, pripomenula agentúra AFP.

Hlavná postava skupiny Torsten W. (53) zrejme ovládal štvoricu žien ako krutý vodca sekty, ktorý používal fyzickú silu a psychologickú manipuláciu, uviedli denník Bild a televízia RTL.

 

"Vyšetrovatelia majú podozrenie, že všetci boli členmi akéhosi druhu sexuálnej skupiny so zameraním na stredovek. Torsten W. mohol byť guruom tejto skupiny," informovala televízia RTL po rozhovoroch s viacerými ľuďmi, ktorí skupinu poznali. Denník Bild napísal, že Torsten W. mal očividne "vzťahy s niekoľkými ženami, ktoré ovládal ako ich pán".

Muž vlastnil obchod, kde predával napodobeniny stredovekých zbraní či zástavy, oblečenie a medovinu. V obchode mal vystavenú figurínu ženy, ktorá mala na sebe podväzky, bola zviazaná povrazmi a reťazami a postriekaná červenou farbou pripomínajúcou krv. Muž ponúkal aj hodiny boja s mečom a na rukách mal vytetované alchymistické symboly.

Televízia RTL sa rozprávala s manželmi, ktorí sa obávajú, že 19-ročná žena nájdená mŕtva vo Wittingene je ich dcéra Carina U. Podľa nich sa dcéra pred rokmi dostala pod vplyv Torstena W. a prerušila s nimi kontakt. Kedysi veselé dievča sa spoznalo s mužom na hodinách bojových umení a z Cariny sa rýchlo stala utiahnutá a depresívna osoba, uviedli rodiča. Spomínali, ako si odfarbila vlasy načierno a čoskoro sa od nich odsťahovala. Matka spomenula, že Carina od začiatku "o Torstenovi básnila" a neustále o ňom hovorila. Otec dodal, že "dodnes nechápe, ako môže niekto za štyri až šesť týždňov takto človeka zmanipulovať".

Bild medzitým urobil rozhovor s bývalým majiteľom nehnuteľnosti Alexandrom Krügerom. Ten si pamätal, ako Torsten W. ostro vykrikoval príkazy lesbickým partnerkám, ktoré s ním žili, pričom ženy len sklonili hlavy a správali sa ako otrokyne. Dodal, že Torstena W. vyhodil po tom, čo ho muž udrel.

Vyšetrovatelia stále pracujú na mieste činu v Passau v spolkovej krajine Bavorsko. Tamojšia prokuratúra oznámila, že motív vrážd a samovraždy, zrejme spáchaných po vzájomnej dohode, ešte nie je jasný a záverečná správa sa neočakáva ďalšie dva či tri týždne.

Podľa pitvy našli Torstena W. a jeho partnerku Kerstin E. (33) ležať na dvojposteli držiac sa za ruku. V hlavách a srdciach mali zabodnuté šípky z kuše, vedľa nich ležali závety. Telo ďalšej ženy, 30-ročnej Fariny C., objavili na zemi v kaluži krvi. V krku mala jedinú šípku.

Polícia vyšetruje prípad ako "vraždu na žiadosť obetí a samovraždu", pričom Farina C. podľa predbežnej vyšetrovacej verzie najprv zastrelila pár a následne aj seba. V pondelok prehľadala polícia byt Fariny C. vo Wittingene, vzdialený okolo 400 kilometrov. Našla tam dve ďalšie mŕtve ženy.

Jedna z nich - 35-ročná učiteľka na základnej škole Gertrud C. - bola životnou partnerkou majiteľky bytu, Fariny C. Druhou osobou bola 19-ročná žena, polícia však jej meno neuviedla. Na mieste sa nenachádzali nijaké kuše ani šípky. Ani v tomto prípade polícia neobjavila stopy násilia. Telá tam ležali niekoľko dní a príčina smrti nie je zatiaľ známa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto.
Kontroly colníkov dospeli k prekvapivým odhaleniam: Neuveriteľná prísada v zaistenom tovare!
Priebeh dychovej skúšky (ilustračná foto)
Policajti dali fúkať vodičovi v Bratislave: Neuveriteľné, mohlo to skončiť katastrofou
Here Gérard Depardieu.
Foto
Gérard Depardieu v tom opäť lieta: Väzba za sexuálne obťažovanie! Z detailov vám príde zle
Na snímke Marián Viskupič.
SaS spúšťa petíciu na ochranu druhého piliera: Dôchodky chcú ochrániť tak, že budú neodňateľné
Pri nešťastí sa zranili dve ženy.
Foto
Zmýlil si plyn s brzdou? Vodič na motorke v Bratislave vpálil do reštaurácie a narazil do ľudí!
Foto
Emotívny príbeh Jakuba Voráčka: Prehovoril o ťažkej chorobe blízkeho človeka z rodiny
Vodička v obci Sap nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia.
Foto
Vážna nehoda v obci: Vodička mala spraviť veľkú chybu, motorkár si to poriadne odniesol
Regulované parkovanie so systémom PAAS v Bratislave
Bratislava zmení čas regulácie parkovania pre jednu zónu: Ako to bude fungovať po novom?
Policajti zaisťovali v byte i bytovke stopy
Desivý posun smrteľného incidentu v Rohožníku: Polícia obvinila matku zranených detí
Nepochopiteľné správanie sa vodiča.
Váš Tip
Ohavnejšie parkovanie ste nevideli! Naštvaní Slováci si podali vodiča: Mali by ho zbaviť svojprávnosti
Foto
Sagana čaká premiéra v novom tíme: Prečo podporí práve túto stajňu?
ilustračné foto
Krviprelievanie pred barom v Dubnici nad Váhom: Za tri bodnutia 10 rokov basy?!