Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2019 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Unavujú vás už klasické hotelové priestory? Zámocký hotel The Grand Vígľaš je potom pre vás tým pravým miestom

V srdci Slovenska, neďaleko mesta Zvolen leží štvorhviezdičkový zámocký hotel The Grand Vígľaš. Hotel a zámok v jednom je miesto, kde sa spája história spolu s modernými službami. Všadeprítomný nádych histórie a elegancie umocňuje nezabudnuteľný pobyt na zámku.

Fotogaléria
48
fotiek v galérii

Unikátne historické priestory zámku sú vhodné pre netradičné firemné akcie, nezabudnuteľnú svadbu, výnimočnú dovolenku, ale aj pre okoloidúcich návštevníkov. Sídlo uhorských kráľov čaká práve na vás!

Netradičné firemné akcie

Ak chcete ohúriť svojich obchodných partnerov, či dopriať nezabudnuteľný zážitok vašim zamestnancom, zámok Vígľaš je tým pravým miestom. Moderná Kongresová sála Kráľa Žigmunda s kapacitou až 200 ľudí je vhodná pre konferencie, ale aj firemné večierky. Ak chcete zmenu od klasických kongresových sál k dispozícii je Veľká rytierska sála či menšia sála Mateja Korvína, Červený alebo Biely salónik.

Priestory vonkajšieho a vnútorného nádvoria sú dokonalým priestorom pre firemný teambuilding. Rytiersky turnaj, zbojnícky päťboj alebo lukostrelecká súťaž preveria súdržnosť tímu. Večer si môžete spestriť historickými tancami, šermiarskym vystúpením, módnou prehliadkou historickej spodnej bielizne alebo fakírom a ohňovou show. V historických priestoroch reštaurácie si môžete vychutnať dobové špeciality a zabávať sa až do rána. V Dragon bare zase spestriť večer ochutnávkou cigár či kvalitných rumov.

Otvoriť galériu

Viac informácií o kapacite kongresových priestorov nájdete TU

Nezabudnuteľná svadba

Snívate o svadbe v zámockom štýle alebo vás láka viac moderný štýl? Svoje „áno“ si môžete povedať v gotickej kaplnke, fotografovať sa v historických priestoroch, stráviť noc pod baldachýnom v jednej z romantických komnát, a to všetko pod jednou strechou. Svadba na zámku vám splní každý jeden sen a personál sa svojím profesionálnym prístupom postará o to, aby ste sa cítili počas vášho veľkého dňa ako kráľovná. Veľkolepá zámocká reštaurácia Anjou Court s ručne maľovaným stropom či grandiózny krb vytvára romantickú atmosféru stvorenú pre výnimočnú svadobnú hostinu pri sviečkach. Ak túžite po modernom priestore, presklená sála vytesaná do skaly je ideálnym miestom pre zábavu až do rána. Pre menšie svadby alebo rodinné oslavy je k dispozícii vináreň.

Otvoriť galériu
Zámocký hotel The Grand Vígľaš
Zdroj: Zámocký hotel The Grand Vígľaš

Podrobnosti o svadbe na zámku si môžete prečítať TU.

Výnimočná dovolenka na zámku

Štvorhviezdičkový zámocký hotel vám umožní stráviť noc pod baldachýnom v izbách, kde kedysi skutočne spávali králi a kráľovné. Už len prechádzka po chodbách plných historických predmetov, poľovníckych trofejí a brnení vo vás zanechá spomienky na celý život. Oddýchnuť si môžete aj v hotelovom wellness centre kráľovnej Barbary, honosne pomenovanom po rímsko-nemeckej cisárovnej a českej a uhorskej panovníčke z 15. storočia. Rozprestiera na troch poschodiach s výhľadom na súkromnú letnú terasu hotela. Vybavené je 10-metrovým bazénom s protiprúdom, vírivkou, infrasaunou, fínskou saunou, ochladzovacím bazénom a relaxačou zónou. Vychutnať si môžete masáže a rôzne wellness procedúry.

Otvoriť galériu
Zámocký hotel The Grand Vígľaš
Zdroj: Zámocký hotel The Grand Vígľaš

Informácie o ponuke zámockého hotela, vybavení izieb a cenách si môžete pozrieť TU.

Prehliadky zámku

Zámok Vígľaš v sebe skrýva rôzne zákutia, ktoré si môžete pozrieť počas prehliadky. Zistíte, ktorí významní panovníci prispeli k výstavbe alebo obnove zámku v minulosti. Na fotografiách uvidíte, ako vyzeral zámok na konci 20. storočia, ako sa po veľkom požiare premenil na ruiny, ktoré sa počas rozsiahlej rekonštrukcie zmenili na nádherný zámocký hotel. Navštívite rytierske sály, v ktorých v minulosti zasadal Rád Draka, a gotickú kaplnku. Na konci prehliadky si môžete zakúpiť zaujímavé suveníry.

Otvoriť galériu
Zámocký hotel The Grand Vígľaš
Zdroj: Zámocký hotel The Grand Vígľaš

Informácie o časoch, kedy sa konajú pravidelné prehliadky zámku nájdete TU.

Á la carte reštaurácia Ava Simone

Reštaurácia s historickými klenbami je ideálne miesto pre vašu rannú kávu, chutný obed alebo večeru. Je prístupná každý deň aj pre neubytovaných hostí. Vybrať si môžete z bohatej ponuky teplých či studených alkoholických aj nealkoholických nápojov a jedálneho lístka. Tradičné i netradičné jedlá prekvapia pôsobivou hrou chutí a farieb. Sezónna ponuka jedál, tradičný divinový guľáš, špaldové pirohy, ale aj bažantie prsíčka na portskej omáčke na vás čakajú v jedinečnom prostredí s historickou atmosférou. Občerstvenie na terase v letnom období umožní nerušene sledovať historický program, spríjemniť si večer hudobným doprovodom alebo sledovať šantenie detí na nádvorí.

Otvoriť galériu
Zámocký hotel The Grand Vígľaš
Zdroj: Zámocký hotel The Grand Vígľaš

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral