Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.09.2018 08:53 | Šport | Šport mix

Zlatá strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková odpovedala čitateľom: Čo ju vie na pretekoch najviac vytočiť?

Parádny úlovok. Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková (34) si na majstrovstvách sveta v v juhokórejskom Čchangwone vybojovala dve zlaté medaily.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Najprv získala titul majsterky sveta v trape a potom spolu s Erikom Vargom triumfovala v súťaži miešaných tímov v trape.

Tridsaťštyriročná Slovenka získala po triumfe v Mníchove 2010 svoj druhý a tretí titul svetovej šampiónky a zároveň si vystrieľala miestenku na OH v Tokiu 2020.

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
08:55 Miso Dobry vecer. Mate pred zavodom nejaky vlastny ritual?
dobry den. ked som bola mladsia, snazila som sa dodrziavat nejake rovnake veci pred pretekmi, ale cim som starsia, tym viac to beriem uvolnenejsie, pretoze sa nezatazujem tym, ze ci som vsetko dodrzala ako som mala... a kazdy den je iny, takze nemoze vzdy platit to iste :)
08:57 pm co je pri strelbena holuba doleziteaby som triafal, lebo sa mi nedari.gratulujem
uplne najpodstatnejsie je vidiet terc pocas celej doby letu az kym nie je trafeny, bez toho sa to neda... :) dakujem krasne za gratulaciu a prajem este krasny den :)
09:00 Slnko Ako casto trenujete?
je to velmi individualne, na zaciatku sezony mavame sustredenia zamerane na objemovu strelbu, pred svetovou sutazou mavame vacsinou tiez sustredenie cca 1 tyzden (strielame kazdy den), potom je par dni volna pred odchodom a odchod na sutaz. inak pokial mame preteky cez vikend (strielame piatok az nedela), chodievam trenovat este 2 krat v tom tyzdni. kondicna priprava je tiez cca 2-3 krat pocas tyzdna cez sezonu a pocas zimy 5 krat tyzdenne
09:03 Milan z Košíc Ahoj Zuzka, gratulujem ku dvom zlatám. Boli ťažšie preteky na MS či na Európe a prečo?
dobry den. dakujem pekne za gratulaciu. otazka je tazka, kazde preteky boli ine a emocie a spomienky rychlo odchadzaju. ME boli tazsie pre poveternostne podmienky, pretoze sme tam boli 8 dni, 7 dni sme strielali v kuse, cely den na strelnici a vonku bolo 35stupnov. o to vacsia pohoda vsak pre mna bola, ze sme boli kusok od domu a bola somnou aj moja mamina a syn Nathan. Korea bola rychlejsia a intenzivnejsia, mozno preto mam pocit, ze lepsia. :-)
09:04 jano z levíc Ahoj, veľká gratulácia. chcem sa opýtať koľko váži puška, s ktorou strieľate a či je vyrobená na mieru?
zdravim. v prvom rade dakujem za gratulaciu a odpoved na otazku. puska vazi do 4kg a na mieru je robena len pazba a podpazbie (cize veci z dreva), ostatne na mieru nie je :) prajem pekny den
09:06 roman z púchova Ahoj. Ziskom zlata si získala aj miesto na OH 2020. Môžete ešte získať ďalšiu vo Svetovom pohári pre Slovensko, alebo už nie? nech s adarí
dobry den. po MS v Korei viac miesteniek ja fzyicky ziskat nemozem. ja osobne mozem ziskat len 1 miestenku, plus sme s Erikom ziskali miestenku pre dalsich 2 ludi na sutaz Mixov, nakolko my dvaja svojou individualnou ucastou na OH uz MIX tvorit budeme. :)
09:09 Ivana z bA Dobrý deň. od koľkých rokov sa venujete streľbe a dokedy plánujete súťažiť. Robili ste aj iné športy?
dobry den. so strelbou z brokovnice som zacala v 12tich rokoch, zo vzduchovky som strielala doma na krabicky od TicTacov od 8mich rokov. a predtym som sa venovala tenisu a volejbalu, ale bolo to len na cisto amaterskej urovni :)
09:13 jana z trenčína Dobrý deń, gratulujem. Chcem sa opýtať ako stíhate profesionálny šport a úlohu matky, keďže máte malého syna? chodí s vami na preteky?
dobry den. v prvom rade dakujem za gratulaciu. mno, uprimnejQuery21303562151025469974_1536734233599 bez mojho manzela a blizkej rodiny by to urcite neslo. ked chodieva Nathan so mnou na preteky (napriklad tohtotorocne ME), tak vzdy musi niekto cestovat somnou, bud manzel alebo mamina. a zase ked chodievam na preteky bez neho, tak to chlapci musia zvladat doma sami. Nathan chodi uz rok do jasli, cize tatino ho rano zavezie a po robote ide prenho a mamina je zatial na pretekoch. ale zase ked som doma, snazim sa mu venovat a bravat ho vsade so sebou... ale su obaja velmi tolerantni :)
09:18 jano z levíc Ahoj, veľká gratulácia. chcem sa opýtať koľko váži puška, s ktorou strieľate a či je vyrobená na mieru?
zdravim, dakujem za gratulaciu. :) puska vazi do 4kg a na mieru je pazba a podpazbie, cize drevenne casti pusky.
09:20 peter z modry Zdravím. chcem sa opýtať aké sú v streľbe prémie, koľko ste získali napríklad za zisk zlatej medaily?
no pokial sa pytate na svetovu strelecku federaciu, tak som si domov doviezla premiu v zlozeni: dve zlate medajle a dvoch plysovych maskotov, miestenky na OH do TOKYA a dobry pocit. :)
09:25 fero z Kysúc Ahoj. ako vyzerá váš deň počas súťaže? mávate aj dopingové kontroly?
individualnu sutaz mame rozdelenu na 2 dni, cize oba dni maju cca rovnaky priebeh. z MS cerstve spomienky: rano 5:45 budik, 6:30 ranajky, 7:00 odchod na strelnicu, prva polozka 9:20, druha cca 12:00 a tretia cca 14:00. medzi polozkami sa prechadzam po strelnici alebo citam, bavime sa s ostatnzmi,. druhy strelecky den je kratsi, mame 2 polozky a ak sa podari cca o 16-18:00 je finale. cize na hotel sa vraciame v uspesny den po dopingu cca 20:30 :) ano, samozrejme doping je, vacsinou vitazka a este niekto. cize na MS v Korei som bola na dopingu 2 dni po sebe :)
09:28 ivan z kežmarka Ahoj. Koľko už máte vo svojej zbierke medailí?
dobry den. priznam sa, nevediem si ziadnu statistiku, ale predpokladam ze po tejto sezone sa motam niekde v rozmedzi cca 35-40. :)
09:30 jano z čadce Ahoj. Gratulujem. Ako ste oslávili zisk dvoch zlatých medailí?
dobry den, dakujem pekne za gratulaciu. v Korei sme stihli oslavit len tak trochu, viac menej skoro vobec a oslavy s kamaratmi sa este len blizia, nakolko sme prisli len v nedelu rano domov :)
09:31 jozef z nitry Ahoj Zuzka. Dá sa povedať, že ste momentálne v životnej forme?
podla stavu a mnozstiev medajli za tento rok a posledny mesiac, to tak vyzera, ale ja pevne verim, ze toto je zivotna forma, ale ktora sa snad este vrati :) teda neviem ako casto sa sportovcovi vracia zivotna forma :) inak povedane, verim ze este vo svojej kariere budem mat taketo uspesne obdobie :)
09:36 ivan z popradu Ahoj. Aké je vaše obľúbené jedlo, nápoj, spevák či herec? vďaka držte sa
oblubene jedlo momentalne je vietnamske bumbonambo (som na nom zlahka zavisla :D ), ale inak je to cokolvek z mamininej alebo svokrinej kuchyne (restauracie su mi neni tak vzacne ako domaca kuchyna) :) napoj - z nealka mi je najvzacnejsi Rajec jemne perlivy (vacsinou na vyjazdoch pijeme len neperlivu vodu), ale zase neohrdnem aj Kofolu nasu typicku. spevak - hmmmm, Mat Redman (gospelova hudba) - herec - Moj 2,5 rocny syn :)
09:37 jano z bystrice Ahoj. Zbierate aj nejaké suveníry zo svetových podujatí, ktoré navštevujete?
dobry den. snazime sa vzdy si priniest nejake magnetky, pretoze tie ostavaju visiet na chladnicke nasej a nasich blizkych, ja na upomienkove predmety moc niesom, vacsinou ich neskor stratim alebo vyhodim. :)
09:38 fero z ba Ahoj. Plánujete štartovať na olympiáde v Tokiu, lebo tu v Riu ste vynechali?
dobry den. ano, rada by som isla o 2 roky do Tokya, ale vsetko je v Bozich rukach, je to velmi dlha doba este. ale ano, zatial o Tokyu urcite rozmyslam ako o mojich dalsich OH
09:40 ivana z nitry Ahoj, gratulujem k veľkému úspechu. Bolo ťažšie získať zlato teraz či v roku 2010 v Mníchove?
dakujem velmi pekne za gratulaciu, hmmm to porovnanie je tazke, nakolko emocie aj spomienky odchadzaju rychlo. v Mnichove rozhodoval posledny terc o uspechu, tento rok svojim sposobom tiez, ale dotiahli sme to az do KO. ale vnutorne pocitovo sa mi teraz strielalo omnoho lahsie ako v Mnichove, je to asi vyzretostou :)
09:42 Alžbeta Ahoj Zuzi. Gratulujem k parádnemu úspechu. Ste super,Ty aj Varga.Som na Vás hrdá.:)Ako sa darí synčekovi? Prajem veľa ďaľších úspechov.
dakujeme velmi pekne aj s Erikom. Nathan sa ma super, je v jasliach a dnes sme to zvladli uz skoro bez slz, co je taky maly velky uspech pre nas :) dakujem pekne a prajem krasny den.
09:44 Ing.Roman Ferjenčík Dobrý deň Zuzana, blahoželám k veľkému úspechu. Touto cestou chcem zablahoželať i Vášmu trénerovi Braňovi Slámkovi, s ktorým sme spolužiaci zo Zvolena i vzdialená rodina./nestretli sme sa už vyše 30 rokov/. Chcem sa Vás spýtať, poslúcha Vás Braňo /tréner/ keď si chcete presadiť svoje??? Verím že áno, ako on si presadzoval svoje keď chodil s otcom na poľovačky. Želám Vám všetkým, ešte veľa úspechov. P.S. Pozdravte Vašu pani svokru, poznáme sa z dávnych čias /obchodných/. :D :D :D
aky je ten svet maly :) a Slovensko este mensie. :) Brana pozdravim, preposlem mu aj tuto spravu a rovnako ju ukazem aj svokre. co sa tyka spoluprace s Branom, nemam co vytknut, ale to vsetko sa vyvinulo pocas tych dlhych rokov spoluprace a myslim, ze sme sa skresali obaja na taku super spolupracu :) prajem este krasny den.
09:46 Mišo z Trenčína Ahoj. Koľko rokov má najstaršia strelkyňa na okruhu ?
nasa najstarsia strelkyna ma momentalne 68 rokov, ale to uz je taky tazky extrem :)
09:47 Katarína D. Zuzka, srdečne pozdravujem a z celého srdca gratulujem k úspechu, z ktorého by sa veľmi tešila aj "babka". Bozkaj synčeka a odovzdaj pozdravy manželovi a mamine.
dakujem velmi pekne, myslim ze viem kto mi pise. myslim ze babka by sa hlavne tesila Nathanovi, aj ked viem ze bola mojou velkou fanynkou. velmi mi chyba ... pozdravujem a prajem krasny den :)
09:48 Bugatti Zdravím milú Zuzanku, naučíte ma špičkovo strielať?...:)))
zdravim, pokial sa raz v zivote osobne stretneme, je sanca ze vam nejak poradim :)
09:48 P.B.SMOLINSKÉ Gratulujeme. Poľovníci Smolinské
dakujem krasne :) potesili ste ma :)
09:50 Radovan Dobrý deň prajem. Gratulujem k úžasným úspechom, robíte skvelé meno Slovenku a slovenskej streľbe! Chcem sa opýtať, kde na Slovensku sú nejaké strelecké kluby, kde je aj odborná športová strelecké vedenie. Chcel by som to skúsiť s mojimi synmi v budúcnosti, preto sa pýtam. A od koľkých rokov odporúčate začať u chlapcov? Ďakujem
dakujem velmi pekne za gratulaciu a som rada, ked dokazem urobit ludom krajsi den. co sa tyka strelnice, zavisi to od toho, kde byvate.. najvacsie centrum mame v Trnave, ale super strelnica je aj v Sielnici. :) najlepsie je, ked to niekto v rodine uz robi, pripadne ked je v rodine zbran a nejakz vztah k nej. ja osobne som zacala s brokovou strelbou ako 12rocna. prajem krasny den
09:53 Matúš Zdravím gratulujem k dvom zlatým medailám a k miestenke na LOh.Chcem sa opýtať či plánujete ukončiť kariéru na LOH 2020 ? A či keď skončíte kariéru plánujete napísať knihu ? Ďakujem.
:D pred chvilkou som pisala, ze nasa najstarsia strelkyna ma 68 rokov, preto verim ze v roku 2020, ked budem mat 36 rokov este karieru koncit nebudem... :D verim, ze este par rokov budem dokazovat tomuto svetu streleckemu aj slovenskemu, ze to viem :D :D a knihujQuery21303727405590564208_1536737940796 :) zatial som sa nad tym nezamyslela :D mozno neskor, ked raz naozaj ukoncim tu karieru :D
09:54 Kalidžero Ako je honorované zlato z MS?
od streleckej federacie som si z MS domov doniesla dve zlate medajle a dvoch maskotov, miestenky na OH a dobry pocit.
09:58 ivan z banskej bystrice Veľká gratulácia Zuzke, aj Erikovi, samozrejme aj všetkým zúčasteným, ktorí reprezentovali našu malú krajinu. Rád by som sa veľmi pekne opýtal na nesplnený športový a aj životný sen? Držím palce v športovom aj osobnom rodinnom živote. ďakujem veľmi pekne.
dobry den, dakujem velmi pekne za gratulacie. priznam sa, nedavam si ziadne sny a ciele, uzivam si kazdy jeden den naplno, lebo neviem ci tu zajtra este budem. z kazdych pretekov chcem odchadzat s dobrym pocitom, ci je to svetovy pohar, MS, ME alebo majstrovstva slovenska. a v osobnom zivote mam sen taky, aby Nathan neostal jedinacikom a aby sme s mojim manzelom aj v 80ke sa dokazali rovnako smiat ako male deti a milovat jeden druheho viac ako vcera a menej ako zajtra :) :) prajem krasny den
10:00 Ef ahoj Zuzka, v prvom rade srdecne gratulujem a tesim sa, ze opat niekto reprezentuje SK v tom najlepsom svetle, narozdiel od inych. Otazka.. Strielala si niekedy na kolotococh? :) Bolo by vtipne vystrielat im vsetky ruze, macikov a veci co sa daju trafit :) krasny den :)
dakujem krasne za gratulaciu, jasne ze ako dieta som strielala na kolotococh, ale je to uplne mimo mojej strelby, pretoze ti macikovia by museli lietat a nie staticky stat. a s mojou puskou na kolotocovej strelnici by to bol riaden masaker :D prajem krasny den
10:01 Ľubica Ako sa dokážete tak dokonale sústrediť? Mne osobne by sa ruky chceli.
dobry den. som rada, ze navonok to posobi tak, ze som pokojna, ale vo vnutri to tak absolutne nie je. ale som asi typ sportovca, ktory ma rad take vypate situacie a zvladam ich zatial lepsie ako ostatni :)
10:03 Gulos Zuzka gratulujek k famoznej sezonre, ubehol skoro rok od smutnej udalosti v Sielnici, ako sa stat postaral aby ste mali opat zazemie v Sielnici ? Dufam ze sa uz stavia !
ano, je tu znova smutny september. no ako sa to vezme. stat sa stara v ramci moznosti, nemozem vsetkych hadzat do jedneho vreca a povedat, ze sa nikto nestara. mame tam momentalne kontajnerovy typ "ubytovania", strelnica je funkcna, mali sme tam sustredenie pred MS, ale na stavbu to zatial vobec nevyzera. ale ja som pozitivne mysliaci clovek a verim, ze sa novej budovy na strelnici v Sielnici dockam :D
10:04 Dana Chcela by som Zuzke popriať všetko dobré! Sme pyšní na jej úspechy, je skrátka naša jednotka! Máme radi celú jej rodinku a tešíme sa na ďalšiu návštevu u nás na Smolinskom. <3 <3 <3
ahoj Dani. :-D dakujem krasne a som rada, ze si napisala a ze som to tu nasla :D ja vam dakujem vsetkym, ze sa na Smolinskom citime u vas ako doma :-* mame vas radi :-*
10:05 Ivan z Košíc Ahoj. Čo ta vie najviac na pretekoch vytočiť? pekný deň
ked spravim chybu, viem kde bola a nedokazem to odvratit...
10:06 Roman z Bardejova Ahoj. Máš nejaké tetovanie, alebo si plánuješ dať urobiť?
ano, mam na pravej nohe vytetovanu packu psika, no nie je to len o mojej laske k mojmu psovi Alexovi, ale aj urcite spolocne puto s jednou mne srdcu blizkou osobou, pretoze sme si dali robit spolu. nejake este asi prijde, ale musi to mat hlbsi zmysel a prijst spravny cas :)
10:07 jp Na čo myslíte pred strelou?
je to vzdy nieco ine, no snazim sa nemysliet na nic ine ako na terc a koncemtrovat sa na robotu. dakujem za otazky a prajem vsetkym este krasny den, povinnosti volaju a ja letim prec (od pocitaca). :D krasny den vsetkym :) ZU
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené