Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.10.2017 11:26 | Šport | Hokej

Radivojevič otvorene priznal: V tomto klube chcem skončiť!

Definitívny návrat domov. Bývalý slovenský hokejový reprezentant Branko Radivojevič (36) sa upísal Dukle Trenčín a tvrdí, že na 100 percent je to jeho posledný klub v kariére.

„Neviem si predstaviť, že by som hral ešte niekde inde,“ hovorí útočník so skúsenosťami z NHL i KHL a dvojnásobný medailista z MS, ktorý piatkový duel so Žilinou vynechal pre chorobu. Návrat mu vyšiel výborne, po jarných záchranárskych starostiach Dukly ju ako kapitán rýchlo vyniesol na čelo Tipsport ligy.

Takto ste si predstavovali návrat do Dukly?

S úvodom sezóny môžeme byť spokojní, no na druhej strane nemôžeme zaspať. Sezóna je dlhá, takže musíme pracovať ďalej.

 

Aké ciele ste si dávali pred prvým kolom v kabíne?

Prišiel som z Liberca, kde sme mali vždy vysoké ambície, a aj v Trenčíne som veril, že budeme hrať hore. Verím, že všetci v Dukle máme len tie najvyššie ciele!

Čo vás najviac ťahalo domov?

V prvom rade rodina. Mladší syn nastúpil do školy a starší zase na druhý stupeň. Menšieho sme už nechceli dávať do českej školy. Máme tu tiež svoje rodinné zázemie.

Na jar delil Duklu jediný zápas od vypadnutia z najvyššej súťaže, teraz vedie tabuľku. Ktorý z dôvodov by ste vypichli, na ktorom sa to obrátilo?

Vlaňajšiu sezónu som sledoval z diaľky a hlavne z počutia viem, že sa tu vystriedalo dosť veľa hráčov i trénerov. Teraz bolo mužstvo pokope v podstate od začiatku letnej prípravy, a tá bola veľmi kvalitná.

V Liberci vás viedol ambiciózny tréner Filip Pešán, Dukla zase angažovala uznávaného Petra Oremusa. Sú si v niečom podobní?

Máme výborný celý trénerský štáb a navyše tu je dobrá komunikácia. Tréneri si vedia všetko dôležité vydiskutovať so staršími hráčmi, napríklad čo by sme mohli zlepšiť, prípadne čo vynechať. Peťo (Oremus - pozn. red.) má veľa skúseností a výborne k nemu zapadol Jano Pardavý, ktorý okrem iného robí videoanalýzy súperov.

V tíme je okrem vás viacero skúsených borcov, no Dukla si vždy zakladala na mladých talentoch. Máte ich aj teraz?

Marek Hecl s Mišom Hlinkom sú na striedavom štarte v Slovane a verím, že po čase prídu ďalší. Som rád, že máme veľa odchovancov. Musí sa to v tomto smere ešte viac rozbehnúť a nastaviť dobrá koncepcia do budúcnosti.

Fanúšikom je sympatické, že na rozdiel od konkurentov hráte v podstate bez legionárov. Stotožňujete sa s touto filozofiou?

Je lepšie, keď sa ide cestou odchovancov, aj keď nezatracujem legionárov. Hovorím však, že nám na Slovensku chýbajú dobrý skauting a manažment. Keď sa pozerám okolo, tak každý manažér vyhodí neviemkoľko hráčov, no keby ich mali vyplatiť do konca sezóny, robili by to len ťažko. Keď niekoho vyhodia, mali by mu dať aspoň trojmesačné odstupné. Takéto zmluvy na Slovensku nemajú žiadnu hodnotu.

Pri úspechu je vždy dôležitá partia. Platí to aj u vás?

Tá je naozaj výborná. Samozrejme, keď sa víťazí, pohoda je vždy ešte väčšia. Je nám však jasné, že prídu aj prehry a práve vtedy sa ukáže sila kabíny a partie v nej. Ja však verím, že zostaneme dobre nastavení na to, aby sme celú sezónu zvládli úspešne.

Dobré výsledky a výkony sa odzrkadľujú aj na návštevách. Tešíte sa z návratu fanúšikov na zimák?

Verím tomu, že budú chodiť. Trenčiansky fanúšik je veľmi náročný, no zároveň hladný po úspechu. Dokáže oceniť dobrý výkon a potom aj keď prehráme, no necháme na ľade všetko, zatlieska.

V lete ste si robili trénerskú licenciu. Študujete aj popri kariére a rozmýšľate, že po nej by ste robili trénera?

Dokončil som si céčko, ale teraz sa už venujem len hraniu a viac uvidíme, keď skončím. Hokej robím celý život a neviem si predstaviť, že by som robil niečo iné. Mám však rodinu, tri deti a neviem, či by som hneď do toho skočil. Zatiaľ hrám, do budúcnosti však dráhu trénera nevylučujem.

Ukončíte hráčsku kariéru v drese Dukly?

Určite áno. Som presvedčený na 100 percent, že to je môj posledný klub! Neviem si predstaviť, že by som hral niekde inde.

Branko Radivojevič je lídrom Dukly na ľade i v kabíne. Kapitánske céčko mal na drese už v uplynulej sezóne v Liberci, predtým v KHL v Spartaku Moskva a vyskúšal si ho aj v reprezentácii: „Nezakladám si na tom. Potrebujeme, aby sme všetci boli lídri, a keď treba, hocikto môže zvýšiť hlas. Máme tu veľa skúsených chalanov a to veľmi tímu pomáha. Všetci sme si vedomí, že chceme urobiť nejaký úspech a treba tomu niečo obetovať. V tíme to je každému jasné a o to viac to je pre mňa potom ľahšie.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marián Ragula

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Europarlament. (ilustr. foto)
Špión medzi vysokopostavenými politikmi? Už pred 10 rokmi mu priháralo
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Rozruch na rezorte zdravotníctva: Obmedzená činnosť! Čo sa tam stalo?
Ilustračné foto
Počasie na Slovensku sa zblázni: Hrozí príchod SNEHU? Na toto by ste sa mali pripraviť!
vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení
Ilustračné foto
Aktualizované
Akčné ráno v Bratislave: Vodičov na ceste prekvapila brána! Vyrazili ju zlodeji, ktorí... Tomu nebudete veriť
(ilustračné foto)
Tiché zmeny v Ázii, ktoré nás budú bolieť všetkých: Stalo sa to vôbec prvýkrát v histórii
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Jágr ostro kritizuje pomery v českom hokeji: A bude ešte hrať?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.
Foto
Grúňova († 81) manželka o hodinách hrôzy: Dráma pred prevozom do nemocnice! Čo sa dialo na JIS?
Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!
Ilustračné foto
Má Čína svojich špiónov v Nemecku? Veľvyslanectvo posiela drsný odkaz: Prestaňte!
Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane?