Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.03.2008 18:10 | Šport | Hokej

Hala v nedohľadne: Dáme MS Fínom?

BRATISLAVA - Sen o organizovaní majstrovstiev sveta 2011 v hokeji na Slovensku sa začína rúcať! Výstavba haly v Bratislave je v nedohľadne a po viacerých zmenách lokality i samotného vzhľadu začína pochybovať už aj Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH). Podľa zákulisných informácií sa už dokonca uvažuje nad výmenou šampionátu na neskorší termín! Do úvahy pripadajú Fíni.

Plán výstavby multifunkčnej haly, podľa ktorého by sa s položením základného kameňa malo začať vo februári 2009 a skončiť v decembri 2010, je už poriadne našponovaný. Vzhľadom na problémy s vybranou lokalitou sú termíny ohrozené. A podľa doterajších skúseností s neustálym odďaľovaním dohodnutých termínov priam nereálne!

Už tento mesiac mal napríklad zväz zverejniť výsledky architektonickej súťaže, ako bude hala vyzerať. V stredu však oznámil, že prezentácia (vraj definitívna...) bude až na začiatku leta. Odborníci najmä z radov architektov navyše stále kritizujú výber lokality, kde je okrem problému so Základnou školou na Kalinčiakovej ulici podľa nich nedostatočne veľká plocha. Ďalším problémom bude aj mimoriadna dopravná vyťaženosť priľahlých ulíc.

„V areáli nezostane ani centimeter voľného miesta,“ priznal riaditeľ Marketingu SZĽH a predseda predstavenstva spoločnosti Arena 2011 Martin Ryba. Čoraz reálnejšia tak začína byť výmena šampionátu za neskorší termín. Hoci to zväz ešte oficiálne nepriznal, údajne už s takouto možnosťou kalkuluje a v talóne je pripravené Fínsko, kde majú byť MS 2012. K dispozícii má špičkové haly a navyše už má podobnú skúsenosť, keď v roku 2003 zaskočilo za Česko. „Máme ešte dosť času. Keď budeme vedieť, že plán nám nevychádza a halu nestihneme včas dokončiť, budeme konať,“ uviedol generálny sekretár SZĽH Igor Nemeček.

1. jún 2006

87572 Po priklepnutí MS 2011 zväzoví funkcionári snívali o hale podľa vzoru supermodernej SAP Arény v Mannheime. Vybrali jej miesto v Petržalke. 87575
2. september 2007
87574 Neskôr sa inšpirovali krásnou Hartwall Arénou z fínskych Helsínk. Zasadili ju na miesto súčasného cyklistického štadióna. Neskôr sa však ukázalo, že by sa tam nezmestila... 87571
3. marec 2008
84222 Ak by sa zrealizovala najnovšia, údajne iba pracovná vizualizácia, hala by určite nebola architektonickou ozdobou Bratislavy. Pri pohľade na nemodernú sklenenú kocku sa zdá, že autor hľadal inšpiráciu v známom skleníku z Ružinova. 87573

STANOVISKO SZĽH K NÁŠMU ČLÁNKU
Slovenský zväz ľadového hokeja dnes vydal stanovisko, na základe ktorého sa dištancuje od článku, ktorý vydal denník Nový Čas. Podľa ich stanoviska sa článok "Dáme MS Fínom?" nezakladá na pravde a redakcia dala „do úst“ predstaviteľom SZĽH vety, ktoré nepovedali.

Slovenský zväz ľadového hokeja vo svojom stanovisku ďalej tvrdí, že neoslovil Fínsku hokejovú asociáciou a ani neoficiálne neuvažuje o tejto možnosti a informácie zverejnené v článku ich prekvapili. Nový Čas sa k téme ohrozenia usporiadania majstrovstiev sveta 2011 na Slovensku venuje aj vo svojom sobotňajšom vydaní. V ňom sa dočítate ďalšie prekvapujúce skutočnosti!
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!