Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.03.2008 15:18 | Správy | Domáce správy

Čaplovič: Ak niekto obleje občana kýblom hnoja, má právo na odpoveď

BRATISLAVA - Ak niekto obleje občana "kýblom hnoja", má právo na odpoveď. V dnešnej relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12 to povedal podpredseda vlády Dušan Čaplovič. Reagoval tak na sporný paragraf v pripravovanom tlačovom zákone.

Čaplovič preto chce, aby mal občan právo na odpoveď v prípade, že ho ktorékoľvek médium svojím vyjadrením poškodí. "Keď to existuje vo Francúzsku, Nemecku či Taliansku, môže to platiť aj u nás," myslí si podpredseda vlády.

Poslanec Národnej rady SR za SDKÚ - DS Eduard Kukan sa domnieva, že nie je vhodné pozerať sa, kde toto právo platí, ale treba sa zamerať na presné vymedzenie, za akých okolností. Kukan v tejto súvislosti uviedol, že opozícia má spoločný postoj a je potrebné, aby vláda brala pri príprave tlačového zákona do úvahy aj pripomienky relevantných inštitúcií ako OBSE či dokonca právnikov NR SR.

Po tom, čo vládna trojka zoberie do úvahy pripomienky opozície k tlačovému zákonu, SDKÚ-DS, SMK aj KDH podporí prijatie Lisabonskej zmluvy. "Ak opozícia drží 26 zvyšných štátov Európskej únie, kým neprijmeme tlačový zákon, to považujem za neadekvátne a neslušné," povedal Čaplovič.

Politici diskutovali aj o situácii v SDKÚ-DS. Čaplovič si myslí, že nedávne "vyhodenie" 14 poslancov z opozičnej strany sa nedá nazvať inak ako "boľševizmus par excelance". "Táto strana by sa nemala nazývať demokratická. Konanie SDKÚ-DS mi pripomína normalizáciu," uviedol vicepremiér.

Kukan argumentoval tým, že v ich strane sa jasne dohodli na tom, že o vnútrostraníckych otázkach nebudú hovoriť na verejnosti. "Zrazu táto skupina vyrukovala do médií s výzvou Nastal čas na zmenu. Pritom sme o tom mohli diskutovať na následnej Ústrednej rade. Osobne si myslím, že čas na zmenu v SDKÚ-DS nenastal," uzavrel Kukan.

Čaplovič a Kukan sa zhodli v téme prijatia eura. Obaja si myslia, že pre Slovensko to prinesie veľa pozitív a prílev nových investícií. Rozdielny je však názor oboch v otázke infokampane. Podpredseda vlády je presvedčený, že informačná kampaň by mala byť zameraná na skupiny tých občanov, ktorí možno nemajú celkom jasno v tom, čo príchod eura znamená a aké pozitíva prinesie.

"Vláda zbabrala tri verejné súťaže pri výbere firmy, ktorá kampaň mala pripraviť. Kampaň pre euro je však zameškaná," domnieva sa Kukan. Čaplovič v tejto súvislosti uviedol, že hlavná časť kampane sa začne až po prijatí eura u nás. Skonštatoval, že vláda sa musí poradiť so Združením miest a obcí Slovenska a tiež s Jednotou dôchodcov, na ktoré skupiny obyvateľstva bude kampaň zameraná.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


vojak
Prekvapivé správy: PRÍMERIE medzi Izraelom a Gazou? Všetko smeruje k jednej veci!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Americký admirál vyslovil to, čoho sa všetci obávali: Zaútočí Putin na NATO? TOTO by mal byť jeho cieľ
Móda na fialovom koberci Let's Dance.
FotoVáš Tip
Móda na fialovom koberci Let's Dance: Kolárovský po odvykačke, vychudnutá Czoborová a aha, kto vytasil von prsia!
Čínsky prezident Si Ťin-pching a premiér Maďarska Viktor Orbán.
Čínsky prezident mieri do Maďarska: Stretne sa aj s Orbánom! Chcú rozširovať spoluprácu?
Here Gérard Depardieu.
Foto
Gérard Depardieu v tom opäť lieta: Väzba za sexuálne obťažovanie! Z detailov vám príde zle
Na snímke Marián Viskupič.
SaS spúšťa petíciu na ochranu druhého piliera: Dôchodky chcú ochrániť tak, že budú neodňateľné
Pri nešťastí sa zranili dve ženy.
Foto
Zmýlil si plyn s brzdou? Vodič na motorke v Bratislave vpálil do reštaurácie a narazil do ľudí!
Foto
Emotívny príbeh Jakuba Voráčka: Prehovoril o ťažkej chorobe blízkeho človeka z rodiny
Škótsky premiér (prvý minister) Humza Yousaf.
Pretras v škótskej politike: Premiér KONČÍ! Vzdal sa aj... Čo sa tam deje?
Vodička v obci Sap nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia.
Foto
Vážna nehoda v obci: Vodička mala spraviť veľkú chybu, motorkár si to poriadne odniesol
Regulované parkovanie so systémom PAAS v Bratislave
Bratislava zmení čas regulácie parkovania pre jednu zónu: Ako to bude fungovať po novom?
Policajti zaisťovali v byte i bytovke stopy
Desivý posun smrteľného incidentu v Rohožníku: Polícia obvinila matku zranených detí