Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.12.2016 11:00 | Šport | Hokej
Video

Tajomstvo, ktoré si vzal Svatoš († 34) do hrobu: Odsúdený za ohrozenie dieťaťa!

Pitva, ktorá mala objasniť záhadu smrti, vyniesla na svetlo šokujúce zistenia! Hokejistu Marka Svatoša († 34), ktorý zomrel začiatkom novembra vo svojom dome v Denveri, zabili drogy a kombinácia liekov proti depresiám a bolestiam.

Podľa čerstvo zverejnenej a podrobnejšej správy miestnej patologičky slovenský reprezentant holdoval heroínu a liečil sa zo závislosti. Na jeseň navyše na súde priznal svoju vinu v prípade zneužívania dieťaťa a čakal ho nástup do výkonu trestu. Bola to pravá príčina jeho predávkovania?

Úrad Jill Romannovej, hlavnej patologičky v štvrti Douglas County, označil za bezprostrednú príčinu smrti kombináciu medikamentov kodeínu, morfínu a antidepresíva Xanax, predpisovaných proti úzkosti. Na mieste nálezu tela sa podľa televízneho kanála Channel 7 ABC našli aj pomôcky na užívanie tvrdých drog. Športovec mal stopy po heroíne aj v krvi, na rukách zasa jazvy a rany po jeho aplikácii. Pre závislosť absolvoval v minulosti odvykaciu liečbu.

Otvoriť galériu

Zneužívanie dieťaťa

Podľa záverov správy trpel Svatoš depresiami, mal samovražedné sklony a iba nedávno prežil „veľmi stresujúce obdobie“. To by mohlo súvisieť so závažnými informáciami na portáli Channel 7 ABC. Podľa nich bol Svatoš obžalovaný zo zneužívania dieťaťa - na súde v septembri priznal vinu a hrozil mu trest vo forme väzenia, podmienky alebo verejnoprospešných prác! Nový Čas zistil, že išlo o prípad z jari 2016. Nie je zatiaľ jasné, o aký druh zneužívania alebo zanedbania starostlivosti išlo ani to, či sa ho dopustil na vlastných alebo cudzích deťoch... V každom prípade sa v USA akékoľvek vedomé či nevedomé ohrozenie detí posudzuje prísne a hrozia za to tvrdé tresty.

 

Rodina drogám neverí

Svojho mŕtveho muža na­šla v posteli americká manželka Diana, s ktorou spolu s dvoma synmi Milanom (3) a Markom Davidom (6) žil po ukončení kariéry v štvrti Lone Tree. Nové informácie otriasli aj najbližšími, ktorí žijú v Košiciach. „Neviem o tom. Prvýkrát to počujem! Že sa mal predávkovať? Nemám o tom potuchy a podobne ani o tom, že by mal mať problémy s drogami alebo iné. To je úplná blbosť!“ reagovala emotívne hokejistova mama Renáta (58). Správe neverí ani Markov starý otec Tibor (85): „Život mal pred sebou! Jeho zdravotné ťažkosti súviseli s hokejom - s bežnými zraneniami, ktoré patria k športu,“ nazdáva sa.

Chystajú rozlúčku

Rodina zároveň potvrdila, že Markovi chystajú poslednú rozlúčku v rodných Košiciach. „V Amerike ešte stále nebol spopolnený. Uskutočnila sa len smútočná rozlúčka. Bola by som veľmi rada, keby už bol na pokoji... Nechceme naťahovať čas. Dúfam, že sa to podarí už do Vianoc. Rozlúčku plánujeme aj so všetkými jeho kamarátmi, spoluhráčmi a fanúšikmi, ktorí mu držali palce,“ uviedla Ružena Svatošová, čím potvrdila, že posledné želanie jej syna chcú splniť do bodky.

Otvoriť galériu

Čo ho zabilo

Anna Oleárová, ambulancia klinickej farmakológie UNB

- Kombinácia uvedených látok môže spôsobiť významný útlm centrálneho nervového systému.

-Morfín a kodeín sú látky opioidného charakteru proti bolesti, kodeín aj na dráždivý kašeľ.

- Liek Xanax - účinná látka alprazolam pomáha pri úzkostiach a depresii.

- Ich kombinácia sa neodporúča, môže viesť k zosilneniu tlmiaceho účinku a k nežiaducim účinkom (útlm dýchacieho centra, spomalené dýchanie) až smrti.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zdeněk Kovář

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!