Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.12.2016 06:00 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Mladého hokejistu Lacka zrazili policajti: Desivá predtucha jeho otca!

Za jeho život bojujú aj spoluhráči! Nový Čas v nedeľu informoval o hrozivej nehode, ktorá sa stala v piatok večer v bratislavskej Petržalke. Nádejný hokejista Lacko (13) sa po ceste z tréningu snažil prebehnúť cez cestu, no zrazilo ho policajné auto.

Náraz bol taký prudký, že chlapca odhodilo pätnásť metrov a s vážnymi zraneniami ho previezli do nemocnice. Rodičia, spoluhráči a hokejový klub veria, že sa Lackovi podarí vyhrať boj o život a oslávi svoje blížiace sa narodeniny a naďalej bude strieľať krásne góly. Hrozná správa prišla ako blesk z jasného neba. Rodičia túžobne očakávali svojho jediného syna Lacka doma, no osud to zariadil inak. Keď vystúpil z MHD a prechádzal cez cestu, narazilo do neho policajné auto.

Muži zákona mali podľa našich informácií namierené za narkomanom, ktorý páchal trestnú činnosť. Podľa svedkyne Moniky mali policajti zapnuté blikačky a uháňali viac ako päťdesiatkou. Išli však bez sirén. Príčiny a mieru zavinenia nehody skúma inšpekcia ministerstva vnútra. „Prebiehajú prvotné procesné úkony,“ informovala hovorkyňa rezortu Andrea Dobiášová. Namiesto Lackovho objatia teraz jeho rodičia čakajú na správu z nemocnice, ktorá im dá nádej, že ich milovaný syn sa z ťažkých zranení dostane.

Otvoriť galériu

Venovali mu zápas

Talentovaného hráča v jeho boji o život podporuje celý hokejový klub. „Všetci sa utiekame k vyšším mocnostiam, aby Lackovi pomohli. Ako športovci myslíme pozitívne a veríme, že zabojuje a vyhrá nad ťažkým osudom,“ povedal prezident klubu Lukáš Machala. Spoluhráči v nedeľu venovali Lackovi zápas, v ktorom bojovali aj za neho. V šatniach vládne stále smutná atmosféra. „Všetci sme ako paralyzovaní. Lacko sa tešil, lebo čoskoro má mať narodeniny a mal dostať nový výstroj,“ uzavrel Machala.

Kto urobil chybu?

 

Jozef Drahovský, dopravný analytik - V zákone je napísané, že ak chce mať policajné auto prednosť, je potrebné použiť svetelné aj zvukové výstražné znamenie. Každý vodič, ktorý ide okolo autobusu na zastávke, je povinný zvýšiť pozornosť a predpokladať, že mu môžu cestujúci vbehnúť do cesty. Druhá vec je, že chlapec bol povinný sa presvedčiť, či môže vstúpiť na vozovku a ísť na druhú stranu bez nebezpečenstva.

Otvoriť galériu
Zdroj: infografika NČ

Hrozivá predtucha otca

Osudný náraz počul aj Lackov otec, bývajú totiž len pár metrov od miesta tragédie. „Začul som hroznú ranu. Bál som sa, že zrazili nášho syna. Dobehol som za tým policajtom. Ale ten sa triasol a nevládal nič povedať,“ plače nešťastný otec. V nemocnici na Antolskej mu však povedali, že auto prešlo nejakého tridsiatnika. Na chvíľu mu odľahlo. „Utekal som domov. Povedal som žene, že si musíme vystískať nášho syna,“ hovorí otec. Nestihol sa ani vyzuť a už prišli policajti s hroznou správu.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: gal

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vodička jazdu pod vplyvom alkoholu nezvládla.
Foto
Opitá vodička napálila do múru: Neuveriteľné, koľko nafúkala ráno pred ôsmou!
Boj o stoličku šéfa parlamentu sa zamotáva.
Boj o stoličku predsedu NR SR: Čo charakterizuje Danka a Rašiho? Politológ hodnotí stabilitu koalície
(ilustračná foto)
Muž († 72) mal COVID 613 dní! Desivé, čo sa v jeho tele udialo: Vedci varujú
(ilustačné foto)
Trnavčanka venčila psov v parku, pozrela do húštiny a tam... Na VÝJAV do smrti nezabudne!
Ak nemôže otec, robí Sebastianovi navigátorku kamarátka Karin.
FotoVáš Tip
Z 11-ročného Sebastiana vyrastá hviezda rely: Toto sú najväčšie úspechy malého pretekára za volantom!
(ilustračné foto).
Nočný požiar vystrašil ľudí vo Výbornej pod Tatrami: Čo sa stalo na dvore domu?!
Foto
Legenda futbalového Slovana vymenila loptu za prácu v kuchyni: Radšej budem čistiť zemiaky ako...
Riaditeľ RTVS Ľ. Machaj by po rozdelení prišiel o svoju stoličku.
Vláda rozhoduje o osude RTVS: Zásadná vec zostala, príde Machaj o stoličku riaditeľa?
Vlkolínec
Obyvatelia Vlkolínca už sú ZÚFALÍ: Sme ako opice v zoo, bodaj by sa na nás zabudlo!
Bojový dron
Poplach v Rusku: Smolenská oblasť pod paľbou! Na TOTO sa nepriatelia mali zamerať
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izrael ďakuje USA: Silný odkaz pre všetkých našich nepriateľov!
Foto
Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?