Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.11.2016 08:55 | Správy | Zahraničné správy
Video

Srdcervúce príbehy obetí z lietadla smrti: Manželka mu oznámila, že bude otcom, onedlho zomrel!

Radosť vystriedal plač... Na finálový zápas s kolumbijským Atleticom Nacional sa hráči brazílskeho klubu Chapecoense veľmi tešili. Svedčia o tom aj fotografie spred lietadla či z paluby s dojímavými odkazmi pod nimi.

Do pohára Copa Sudamericana, ktorý je juhoamerickou obdobou Európskej ligy, sa klub Chapecoense kvalifikoval prvýkrát v histórii. „Celé naše mesto plače, toto sme si nedokázali predstaviť ani v najhoršom sne. Hráči Chapecoense boli naším najväčším zdrojom radosti,“ povedal užialený viceprezident klubu Ivan Tozzo. Spolu s ním plače nielen futbalová Brazília, ale celý svet.

Nedávno mu oznámila, že bude otcom

Otvoriť galériu

Neuveriteľnú bolesť po správe o páde lietadla v Kolumbii prežíva priateľka Graziella. Svojmu manželovi, hráčovi tímu Chapecoense, len pred týždňom unikátnym spôsobom oznámila, že bude otcom.

Útočník Tiago da Rocha Vieira, známy aj pod skráteným menom Thiaguinho, dostal za úlohu počas sústredenie s tímom otvoriť darček a nahlas prečítať odkaz od svojej lásky. Tá mu takto oznámila, že je tehotná a on bude po prvý raz otcom. Žiaľ, dieťatko sa narodí až po jeho smrti a ocka uvidí už len na fotografiách.

Danilo († 31) a Alan (27): Sedeli vedľa seba, prežil len jeden

Otvoriť galériu

Obranca Alan Ruschel (27) sedel v lietadle s brankárom Danilom († 31). Počas letu nadšene zásobovali svoje twitterové účty spoločnými zábermi. „Už prichádzame, Kolumbia,“ napísali pod jednu z fotiek. Do cieľa sa im však doletieť nepodarilo. Alana záchranári vytiahli z vraku ako prvého živého pasažiera.

„Toto sú najťažšie chvíle môjho života. Ďakujem za všetky povzbudzujúce správy, Boh vám žehnaj,“ napísal Alan po ošetrení na facebooku. Fanúšikovia mu na sociálnej sieti posielajú vrúcne odkazy. „Tak ako si bol bojovníkom v obrannej línii svojho tímu, tak teraz zabojuj o  život,“ napísal mu Andres Perez. „Toto bude najväčšie víťazstvo, aké dosiahneš.“ Jeho spoluhráč Marcos Danilo boj o život prehral v nemocnici. Pár minút pred smrťou ešte stihol zavolať manželke. Boli to jeho posledné slová.

Zachránilo ich zranenie

Otvoriť galériu

Na vysnívaný finálový zápas neleteli so svojím tímom, a práve to im zachránilo život. Traja hráči Chapecoense prežívajú najťažšie obdobie života. Na jednej strane smútia za spoluhráčmi, na druhej ďakujú Bohu, že tu ešte môžu byť so svojimi rodinami. „Traja hráči boli zranení a suspendovaní, nemohli cestovať do Kolumbie a prežili. Sú v šoku,“ napísali pod emotívny záber posledných hráčov klubu Chapecoense, ktorí smútia v prázdnej šatni. Do lietadla nenastúpil ani syn trenéra, ktorý si zabudol pas. 

Posledná fotka pred smrťou

Hráči Chapecoence s funkcionármi a so zvyšnými členmi tímu sa pred odletom pochválili spoločnou fotografiou pred strojom British Aerospace 146 a sľúbili fanúšikom, že sa budú snažiť domov priniesť cennú trofej. Smutný pohľad na celý tím posledný raz pohromade vháňa slzy do očí.

Smútok v Atleticu Madrid

Otvoriť galériu

Najvýraznejšou postavou tímu bol stredopoliar Cleber Santana († 35), ktorý hrával tri roky v slávnom Atletiku Madrid. V Chapecoense nosil na rukáve kapitánsku pásku. Svoju lásku k futbalu opísal aj v dojemnom odkaze pod poslednou fotografiou z paluby lietadla. „Koľko životov budem žiť, vždy to budem milovať,“ napísal krátko pred smrťou Cleber, ktorý svojich spoluhráčov stmeľoval a potiahol ich až do finále Copa Sudamericana. „Sme hlboko otrasení tragédiou, pri ktorej zahynul náš bývalý hráč Cleber Santana,“ napísali v kondolencii na twitteri predstavitelia Atletica Madrid.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu