Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Letisko v Piešťanoch dostalo milosť, do likvidácie nepôjde: Objavila sa možnosť, ako ho zachrániť!

Piešťanské letisko nepôjde do likvidácie. Jeho utorkové mimoriadne valné zhromaždenie pre novovzniknuté okolnosti vypustilo tento bod rokovania. Objavila sa totiž možnosť, ako letisko zachrániť.

Na nasledujúce tri mesiace by mala spoločnosť Letisko Piešťany, a. s., ako po skončení rokovania informoval predseda predstavenstva, predseda najväčšieho akcionára Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Tibor Mikuš, použiť dotáciu z ministerstva dopravy. Získa ju vo výške 160 000 eur za predpokladu, že vráti zhruba 20 000 nevyčerpaných eur z predchádzajúcej dotácie.

Otvoriť galériu

Potom by už mohlo byť jasné, či našla spoločnosť strategického investora. "Dnes ráno mi bola doručená ponuka piešťanskej spoločnosti Katex Technical Finans, s. r. o., na spoluprácu s tým, že by mohli začať financovať svoje projekty a ďalšiu prevádzku letiska koncom prvého štvrťroka 2017," informoval Mikuš s konštatovaním, že zázraky sa dejú. Dodal, že požiadal spoločnosť i ďalšiu súkromnú osobu z Piešťan, ktorá ho rovnako kontaktovala s ponukou o spoluprácu, o  predloženie konkrétnych návrhov, aby bolo možné aspoň rámcovo uzatvoriť spoluprácu do konca tohto roku. Takto je podľa jeho slov predpoklad, že by letisko mohlo fungovať. Riadne valné zhromaždenie spoločnosti je stanovené podľa Mikuša na 31. mája 2017, dovtedy sa budú zástupcovia akcionárov (TTSK, mesto Piešťany a štát cez ministerstvo dopravy) stretávať najmenej na mesačnej báze a pracovať na záchrane letiska.

Otvoriť galériu

Tibor Mikuš, ako v utorok informoval poslanec NR SR Jozef Viskupič, absolvoval v pondelok 28. novembra stretnutie s členmi výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Výsledky VZ prijal Viskupič s tým, že úloha poslancov ako mediátorov pri záchrane letiska "bola do bodky splnená". Dodal však, že o možnosti získať prostriedky z ministerstva sa vedelo už od mája. "Mohol to predseda využiť dávno a nepripravovať scenár likvidácie," konštatoval Viskupič. V uplynulých dňoch opakovane zdôrazňoval, že ide o cielene pripravovanú likvidáciu letiska v prospech vopred vybranej skupiny ľudí.

Otvoriť galériu

 

Zástupca mesta Piešťany v akciovej spoločnosti, primátor Miloš Tamajka uviedol po skončení VZ, že je spokojný s jeho výsledkom. Dodal, že decembrové mestské zastupiteľstvo v Piešťanoch bude rozhodovať o krokoch, aby sa nenavyšovala v súčasnosti 620-tisícová pohľadávka voči letisku za neuhradené dane. Celkový dlh letiskovej spoločnosti je 1,8 milióna eur, ďalších 600 000 sú nevyplatené odmeny členom orgánov spoločnosti, 200 000 eur je dlh Prima banke a 300 000 eur členovi dozornej rady, právnikovi Petrovi Sopkovi, ktorý ich požičal ako súkromná osoba, 50 000 eur požičal podnikateľ Vladimír Poór cez ŽOS Bezpečnosť, s. r. o.

Otvoriť galériu

Záujemca o investovanie do letiskovej spoločnosti Katex Technical Finans, s. r. o., sídli podľa obchodného registra v Piešťanoch, spoločníkmi sú Arnoľd Timofejevič Ivanov a Neverejná akciová spoločnosť Priemyselno - Ekologická Aliancia, obaja zo Sankt Peterburgu v Ruskej federácii. Konateľom je Peter Žitňanský.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ako manažér detskej skupiny viac nepracuje.
Foto
Manžel Spievanky Podhradskej bojuje s leukémiou, zverejnila aktuálnu fotku: Slová, ktoré vás rozplačú
Woman man smiling restaurant love date
Čakáte na vysnívanú LÁSKU? Možno ju máte priamo pred očami! Ako zistíte, že s vami flirtuje
Motorkár utrpel vážne zranenia.
Dramatický zásah leteckých záchranárov v lese: Mladý motorkár si ťažko poranil hlavu!
Evakuovaní študenti pred Filozofickou fakultou (FF, FPV, FTVŠ) UMB BB.
Séria bombových hrozieb na slovenských školách všetko zmenila: Budú sa žiaci cvičiť na podobné situácie?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin sa piatykrát ujal funkcie prezidenta: Táto krajina nezaháľa! Aký odkaz vyslala?
Foto
Obľúbený herec Koleník v nepríjemnostiach: Zašlo to ďaleko, musel urobiť rázny krok!
Ilustračné foto
Odborníci dvíhajú varovný prst: Dámy, túto vec nepodceňujte! Zvyšujete tým riziko tichého zabijaka
Evakuovaní študenti pred Filozofickou fakultou (FF, FPV, FTVŠ) UMB BB.
Posun vo vyšetrovaní bombových hrozieb na slovenských školách: Polícia už vie, o čo ide!
Archívna fotografia z Druhej svetovej vojny.
Predseda SZPB poďakoval bojovníkom Červenej armády: Robme všetko preto, aby už nikdy nedošlo k vojne
Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Moderátor Nikodým zažíva poriadne trpké chvíle: V chlade, bez sprchy s ubúdajúcim kyslíkom!
Ilustračné foto
Obrovská CHYBA lekárov: Mužovi namiesto obyčajného zákroku amputovali... To si robia srandu?!
Ilustračné foto
V Maďarsku protestovali proti návšteve iránskeho exprezidenta: Čoho sa dopustil? Tak to snáď nie!