Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.11.2016 19:45 | Šport | Šport mix

Slovenské hádzanárky to dokázali: Majstrovstvá sveta sú na dosah!

Slovenské hádzanárky postúpili do budúcoročnej baráže o účasť na MS 2017 v Nemecku.

V nedeľňajšom priamom súboji o druhé miesto na turnaji prvej fázy kvalifikácie zdolali v Šali tím Litvy jednoznačne 27:16. Zverenky trénera Dušana Poloza sa do ďalšej fázy prebojovali spolu s víťazom 1. skupiny Ukrajinou.

Slovenky predtým na turnaji prehrali s Ukrajinou 20:21 a vyhrali nad Gréckom 27:24. Súpera v júnovej baráži sa dozvedia v decembri, istotu účasti na svetovom šampionáte už majú Nemecko ako usporiadateľ a obhajca titulu Nórsko. Už v pondelok odcestuje slovenský tím na prípravný turnaj do Brazílie.

Slovensko - Litva 27:16 (13:9)

 

Zostava a góly SR: Medveďová, Súlovská 1 - Jakubisová 1, Školková 3, Rajnohová 3, Czaniková, Mikulčíková, Szarková 5/1, Holešová 8, Rechtorisová 2/1, Minarčíková 1, Kučerová 2/1, Habánková 1, Michnová, Veselková. Najviac gólov Litvy: Satkauskaiteová 6/1, Jurgutyteová 5. Rozhodovali: Praštalová, Todorovičová (obe BaH), vylúčenia: 2:4, ČK: 51. Súlovská (SR) za faul, 7m hody: 3/3 - 2/1, 1700 divákov.

Úvod "zápasu o všetko" sa Slovenkám nevydaril a po necelých piatich minútach prehrávali hrozivo 1:4. V ofenzíve chýbala domácim ľahkosť, kopili technické chyby a vzadu im zasa starosti pridávala strelecky disponovaná Jurgutyteová. Nasledovala ale ich trojgólová šnúra so zakončením Habánkovej na 4:4 v 11. minúte. O necelých desať minút neskôr Slovenky prvýkrát viedli, keď rýchly protiútok zakončila s prehľadom Holešová na 8:7. Nervózny záver prvého dejstva vyznel pre domáce, ktoré si vypracovali štvorgólový náskok.

Aj vstup do druhého polčasu patril slovenskému tímu. Litovčanky nedokázali skórovať viac ako šesť minút a na druhej strane sa presadila dvakrát Szarková a raz Holešová, čo znamenalo upokojujúci stav 16:9 pre domáce. Tie si potom držali odstup do súperiek, ktoré v útoku skúšali aj hru bez brankárky a tak sa do streleckej listiny zapísala v 49. minúte aj gólmanka Sloveniek Súlovská strelou cez celé ihrisko na 21:15. O dve minúty neskôr ju po faule rozhodcovia diskvalifikovali, napriek tomu Slovenky bez problémov dokráčali k víťazstvu a postupu.

Dušan Poloz, tréner SR: "Spadol mi kameň zo srdca, pretože sme mali nôž na krku. Dnes to nebolo o súperovi, ale hlavne o nás, aby sme to zvládli. Neodohrali sme vydarený turnaj, bola tam nervozita a chýbalo sebavedomie. Aj v tomto zápase sme mali zlý začiatok, našťastie sa to potom rozbehlo. Rozhodol záver prvého polčasu, keď sme odskočili na rozdiel štyroch gólov a získali sme psychickú výhodu. V závere to už bola naša jednoznačná záležitosť."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?