Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.11.2016 11:00 | Správy | Domáce správy

Edo († 18) havaroval 20 km od domu, z vraku ho vyťahoval kamarát hasič: Najťažší zásah!

Odovzdal mu svoje skúsenosti, ani to však nedokázalo zabrániť osudnému nešťastiu. Mladý Eduard († 18) sa v sobotu ráno vracal zo svojej stužkovej, keď v miernej zákrute pri Krásne nad Kysucou prešiel do protismeru.

Mladíkovi, ktorý stranou vodiča nabúral do kamióna, nebolo už pomoci. Spolujazdkyňa Terezka (19) vyviazla z nehody iba s drobnými zraneniami. Chlapcov otec pritom v minulosti pracoval ako inštruktor v autoškole a chlapcovi sa snažil pomôcť teoretickými skúsenosťami.

 

Kamionista šiel v smere od poľských hraníc na Žilinu, keď zbadal, ako protiidúce auto vybočilo z dráhy a rúti sa rovno na neho. Natlačil sa čo najviac ku krajnici, Edova toyota však aj tak v plnej rýchlosti vrazila do ľavej prednej časti kabíny. Polícia pracuje aj s verziou, že mohlo ísť o mikrospánok. „Vodič na vozidle Toyota prešiel z doposiaľ presne nezistených príčin plynule do protismeru, kde došlo k zrážke s kamiónom. Po náraze bolo vozidlo odhodené do priekopy,“ povedala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Otvoriť galériu

Paradoxom je, že mladíkov otec v minulosti pracoval ako inštruktor autoškoly a svojmu synovi sa snažil aspoň teoretickými radami pomôcť k tomu, aby sa stal zodpovedným vodičom. „Vždy mu vravel, že musí byť opatrný. Edo mal síce vodičák krátko, no nejazdil rýchlo, neporušoval predpisy. Nechápeme, čo sa stalo, hovorí sa, že mohol zaspať,“ povedal kamarát Martin (18). Rodičia chlapca, ktorý mal celý život pred sebou, sú z tragédie zdrvení. Nehoda sa stala asi 20 kilometrov od domu.

Otvoriť galériu

Najťažší zásah

Edo s kamarátkou Terezkou (19) sa vracali z mladíkovej stužkovej, ktorá sa konala na jeho vysnívanej Strednej odbornej škole leteckotechnickej v Trenčíne. Aby si splnil sen, bol ochotný odísť od rodiny a kvôli vytúženej škole sa presťahoval na internát do Trenčína. V deň stužkovej chcel mať pri sebe dobrú kamarátku Terezku, ktorá študuje na gymnáziu v Čadci. „Je to skvelé dievča, sme šťastní, že aspoň jej sa nič vážne nestalo,“ vravia kamaráti.

Otvoriť galériu

Terezka okrem zranení utrpela aj silný šok, priamo pred jej očami totiž zomrel jeden z jej najlepších priateľov. Osud sa však kruto zahral aj s ďalším mužom zo Skalitého. Dvoch mladých ľudí totiž vyslobodzoval po nehode z auta spolu s kolegami čadčiansky profesionálny hasič Lukáš. „Bol to bol najťažší zásah jeho života, keď videl, že v aute sú jeho kamaráti, no Edkovi už nemohol pomôcť...“ povedala Lukášova mama.

Mrazivá podobnosť

Polícia pracuje s verziou o mikrospánku, aj čo sa týka štvrtkovej tragickej nehody, ktorá sa stala na výjazde zo Žiliny. Mladý otec rodiny Andrej (30) vtedy nečakane skrížil cestu kamiónu, ktorý sa s ním čelne zrazil. Nehodu neprežila jeho manželka, lekárka Ľubica († 29), ich len 9-mesačný synček akoby zázrakom vyviazol bez zranení.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Tatiana Michalková, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Pavol Regenda skóroval tri sekundy pred koncom prvej tretiny.
Foto
Francúzsko - Slovensko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Foto
Známe tváre prišli podporiť Slovákov na MS: Dorazil exfarmár alebo syn futbalovej legendy
42-ročná Yaya DeCloud sa narodila 14. decembra 1981.
Foto
Vodca sekty unášal a znásilňoval ľudí: Neuveriteľné, čo po tom všetkom povedala jeho dcéra
Slovenský herec Štefan Kvietik.
Dojatý Štefan Kvietik počas oslavy 90-ky: Každý deň končí s PROSBOU, ktorú Slovensko potrebuje
(ilustračné foto).
Žena začala rodiť v lietadle: Konanie mladého lekára pripisujú ľudia k zázraku!
(ilustr. foto)
Návrat Studia Ghibli? Na festivale v Cannes predstavia štyri animované filmy
Ruský útok v Charkove.
Foto
Zúfalstvo v Charkove: Ľudia utekajú pred ostreľovaním! Rusi útočili na obytné časti
Čierne more
Pátranie v Čiernom mori: Kde sú námorníci potopenej lode? Od ruskej invázie je toto miesto v ohrození
Skarlet (32) chodila na vlasy a nechty, no teraz ju stojí starostlivosť o synov vyše 2 000 eur mesačne a na seba jej neostáva nič.
FotoVáš Tip
Bojovníčka Skarlet sa stará o ťažko chorých synčekov Tomáška a Samka: Už o 5 rokov nemusia vidieť milovanú mamu!
Woman hand holding asthma inhaler ready to use in winter
Prekvapivé spúšťače astmy: O tomto ste možno nikdy nepočuli! Číslo 4 sa môže týkať aj vás
Ruský prezident Vladimir Putin.
Navaľného († 47) spojenec prežil hrozivý incident: Prisľúbil, že sa nikdy nevzdá boja proti Putinovi
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Toto mu generáli nikdy nezabudnú: Turecký prezident sa odhodlal k zásadnému kroku