Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.11.2016 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
FotoVideo

Stretnutie Kmeťa so stratenou rodinou bolo plné sĺz aj radosti: Tej podobe nemohli uveriť!

Prvýkrát sa videli na vlastné oči! Populárni Kmeťovci sa v piatok vybrali do metropoly východu za synmi strateného brata Zdenka (†  58), ktorého márne hľadali celých 56 rokov.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Srdečne sa zvítali už na benzínke, hneď po príchode do Košíc. Bratia Richard (39) a Martin (35) boli pri pohľade na strýka Igora Kmeťa st. (58) šokovaní. Mali pocit, že vystupuje ich otec, ktorého pred dvoma rokmi navždy stratili. Okamžite zistili, že sú rovnaká „krvná skupina“. Osudové stretnutie plné emócií všetci spoločne oslávili na temperamentnom koncerte svojho bratranca Igora Kmeťa mladšieho. 

Kmeťovci sa nevedeli dočkať, kedy na vlastné oči uvidia synov svojho stateného brata Zdenka († 58). S rodinami cestovali celý deň autobusom, aby ich mohli konečne vyobjímať. Richard (39) a Martin (35) ich netrpezlivo a trochu nervózne vyčkávali v Košiciach. „Je to neuveriteľná podoba. Ako keby som videl otca vystupovať z autobusu!“ ostal dojatý Richard, keď uvidel Igora Kmeťa staršieho. Porozprávať sa šli hneď ku kamarátovi do reštaurácie.

„My sa z toho nevieme spamätať. Už asi dva týždne inú tému nerozoberáme. Boli sme v tom, že brat už nikdy nebude, že ho niekto zabil, alebo že ho uniesol. No moja mama do posledného dychu hovorila, že hľadajte Zdenka, on žije. Ona aj veštila a verila tomu,“ vraví Igor Kmeťo st., ktorým lomcovali emócie. „O bratovi sme nevedeli 56 rokov a zrazu sme sa dozvedeli, že po ňom ostali len synovia. Veľmi nás mrzí, že sme sa nemohli spoznať so Zdenkom. Ale sme aj radi, že sme sa stretli aspoň s nimi,“ pokračoval líder kapely.

Otvoriť galériu

 

Útechou mu bolo to, že brat žil dobre a mal krásnu rodinu, ktorá bola jeho zázemím. Jeho synovia Richard a Martin sa medzi Kmeťovcami cítili úplne prirodzene. „Je to neuveriteľné, že sme zrazu našli takú veľkú rodinu. Nám bolo už pár rokov jasné, že čosi s otcom nehrá, že jeho korene sú iné. Mysleli sme si, že môže byť nejaká spojitosť s hudobníkmi už vtedy, keď sme videli prvýkrát klip Bubamara!“ vraví Richard. Keď video prvýkrát uvidel Martinov synček, tak tiež spontánne vykríkol: „Pozri, dedo Ďuri spieva!“ Nosil totiž meno Juraj Štec, ktoré dostal po adoptívnych rodičoch. Tajomstvo jeho príchodu do Košíc si však pravdepodobne navždy vzala do hrobu adoptívna mama, ktorá kedysi pracovala v detskom domove.

Otvoriť galériu

,,Mohli sme sa to dozvedieť jedine od našej babky. Ona s otcom aj chcela pred smrťou ešte rozprávať, kým bola v nemocnici. No už ju, nanešťastie, nestihol...“ spomína smutne Richard, ktorý na starkú napriek všetkému ťažké srdce nemá. Kmeťovci osudové stretnutie oslávili, ako sa patrí, na večernom koncerte Igora Kmeťa mladšieho. Ten je zatiaľ opatrný a k novým bratrancom sa zatiaľ nevyjadruje, kým test DNA nepotvrdí, že sú ozaj rodina. Ostatní sú si takmer istí, že majú spoločnú krv.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Ako sa rodina Kmeťovcov našla

Muzikant Igor Kmeťo starší (58) viac než polstoročie nevedel, čo sa stalo s bratom Zdenkom, ktorý zmizol ako päťapolročný a odvtedy sa po ňom zľahla zem. Chlapčekov otec, bývalý policajt, vtedy prečesal celé mesto a bez výsledku dopadlo aj celoštátne pátranie. Rodinnú trinástu komnatu otvoril exkluzívne Nový Čas. Po prečítaní článku sa spevákovi ozvala rodina nezvestného Zdenka († 58)! Muzikantovi sa ozval bratov syn Richard, ktorý mu poslal mail s fotkami, že je potomok brata. Následne sa rodina dohodla na stretnutí v Košiciach.

Výzva

Poznáte podobný príbeh zmiznutia, ako je ten Kmeťovcov? Hľadáte zmiznutých príbuzných? Ozvite sa Novému Času!

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Magdaléna Magdová, Eva Eperješiová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Poslanec mal udrieť svojho kolegu: Suspendovali ho! Podajú trestné oznámenie?
Manželia vedia, že príde koniec.
Foto
Martina sa stará o smrteľne chorého manžela: Pred eutanáziou zistili, že čakajú bábätko
V Kolároviciach sa prevrátil muž s traktorom
Foto
Mrazivé FOTO nešťastia pri Bytči: Muž sa prevrátil s traktorom a UVIAZOL pod ním! Zasahovať musel vrtuľník
Danko je zamilovaný do blondínky, ktorá je o 23 rokov mladšia.
Danko o zákone o neziskových organizáciách: Verím, že nás Smer aj Hlas v tomto podporia
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč
Takáč o vyplácaní priamych platieb farmárom: Dostanú ich aj po 30. júni
Európsky parlament v Štrasburgu
V Európskom parlamente sa toto stalo historicky prvýkrát: Týka sa to žien
Enviropolícia vedie trestné konanie pre nedovolenú výrobu jadrových materiálov
Enviropolicajti v strehu: Nedovolená výroba jadrových materiálov!
Šéf SNS Andrej Danko.
Andrej Danko: Nech sa v RTVS nehnevajú, ale s tým socializmom sa niečo urobiť musí
Na snímke Ústavný súd SR v Košiciach.
Ústavný súd posúdi ústavnosť zákona o štátnom rozpočte: V čom opozícia vidí rozpor?
View of the City of Nitra, Slovakia as Seen from Nitra Castle
Nitriansky kraj poskytne športovcom dotácie: Dostanú viac ako pol milióna eur
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Maďarsko spravilo kontroverzný krok: Týka sa to sexuálnych menšín
Ulicami Londýna sa preháňali splašené armádne kone.
Foto
FOTO Strach, krv a zmätok! Splašené kone spôsobili v Londýne horor: Ľudí museli odviezť do nemocnice