Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.12.2016 16:02 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ďurianová, Sklovska aj Pocisková o príbehoch zo Srdca pre deti: Tieto osudy sa im navždy vryli do duše!

Ani celebritám nie je osud ťažko skúšaných detí ľahostajný. Počas galavečera Srdce pre deti sa vždy objavujú na pódiu aj známe tváre, ktoré chcú prispieť milým úsmevom, vľúdnym slovom a pesničkou.

Porozprávali nám, prečo je dôležité pomáhať a aký príbeh im ostal zapísaný v srdci.

Andrea Belányiová (40)

Otvoriť galériu

Keď som spolu s Mišom Hudákom moderovala Srdce pre deti, pred programom sme sa stretli so všetkými rodinami. Boli to veľmi dojímavé rozhovory. Najviac mi v pamäti utkveli traja mladí ľudia, ktorí statočne bojovali s onkologickým ochorením. Nazvali sme ich Traja mušketieri. Tento rok, žiaľ, jeden z nich Matej, chorobe podľahol a opäť na nich často myslím. Srdce pre deti je veľmi zmysluplný projekt a vždy ma poteší, keď sa dočítam o ďalšej rodine, ktorej sa pomohlo zmierniť útrapy.

Vlado Voštinár (52)

Otvoriť galériu
Vlado Voštinár
Zdroj: anc

Prenos, ktorý som moderoval, bol pre mňa emočne plný a bál som sa, že to vôbec nedám. Priamy kontakt s tými ľuďmi je neporovnateľne iný, ako keď o ich osudoch len čítate v Novom Čase. S rodinami, o ktorých som hovoril v priamom prenose, sa mi podarilo nadviazať priateľský vzťah a začal som veľmi intenzívne vnímať ich život. Keď vidíte, čo všetko tí ľudia prekonávajú oproti nám, tak si poviete, aký máte krásny život a uvedomíte si, ako mnohí ľudia žijú a ako potrebujú pomoc. Trápia sa vecami, o ktorých sa nám ani nesníva. Bolo to také silné, že som si povedal, že ak by som bol znovu oslovený na moderovanie tohto projektu, tak už nepôjdem, lebo nemôžem. Niesol som si všetky tie emócie so sebou ešte mesiac po tom.

Sisa Lelkes Sklovska (50)

Otvoriť galériu

 

Tých silných momentov bolo počas celého večera viacero. V zákulisí sme všetky príbehy počúvali a viackrát sa stalo, že mi stekali slzy po tvári. Spomínam si napríklad na ten, keď som spievala chlapcovi s vážnou diagnózou, ktorý bol so mnou na javisku, držala som ho za ruku a jeho mama plakala. Bolo to veľmi dojemné a musela som sa veľmi kontrolovať, aby som to celé odspievala.

Dana Strculová (28)

Otvoriť galériu
Dana Strculová
Zdroj: anc

Vybrať jediný moment či príbeh je nemožné. Veselší, smutnejší, ten, ktorý sa končil nádejou, aj ten, ktorý sa skončil... Som vďačná, že som mohla spoznať tieto rodiny. Ukázali mi, aké mám v živote šťastie a aké smiešne malé sú moje problémy. Môj kamarát Matej, mušketier z prvej série, hovoril, že ak nejde o život, nejde o nič. Mal pravdu. Mnohým ľuďom ide o život a ja nemôžem neurobiť nič. Určite pomôžem aj tento rok. Matej myslel na život iných, aj keď bojoval o ten svoj. A to je asi najsilnejší odkaz Srdca pre deti. Že by nemalo prestať biť nikdy.

Katarína Brychtová (49)

Otvoriť galériu

Srdce pre deti je úžasný projekt a teším sa, že som mohla byť jeho súčasťou. Pamätám si, že galavečer, ktorý som moderovala, bol plný emócií. Aj tých smutných, pretože príbehy detí, ktorým sme pomáhali, boli naozaj ťažké, ale bolo tam aj veľa smiechu, radosti a humoru. Veľmi jasne si pamätám obrovskú radosť rodín, ktorým sme aspoň trochu uľahčili ich náročný život. Je skvelé, že Slováci podporujú takéto projekty a ďakujem za to.

Dara Rolins (43)

Otvoriť galériu
Dara Rolins
Zdroj: anc

Bolo prirodzené, že som chcela zaspievať na takejto krásnej akcii, kde sa pomáha tým, ktorí to naozaj potrebujú. Taká ponuka sa neodmieta. Nie sú mi ľahostajné ťažké životné osudy ľudí a  snažím sa podporovať ich, aj keď, samozrejme, nie v takom meradle, ako to robíte vy už 10 rokov. Vnímam to ako absolútnu povinnosť. Je to, ako spievam v jednej mojej pesničke, keď chceš dostať, musíš dať. V zákulisí mi do spevu naozaj nebolo, mala som hrču v krku. Spomínam si na malú Simonku, ktorá sa mi pred vystúpením hodila okolo krku. Je to veľká bojovníčka a som rada, že som ju mohla spoznať spolu s jej bratom, ktorý jej zachránil život.

Marianna Ďurianová (39)

Otvoriť galériu

Všetky príbehy, ktoré sme počas posledného galavečera Srdce pre deti predstavili, boli nesmierne silné a dojímavé. Môj nekonečný obdiv má každý jeden z tých ľudí, ktorí sa boria s ťažkým osudom. Či už sú to statočné matky, ktoré ostali s deťmi bez otca rodiny, alebo rodičia, ktorí sa starajú s neutíchajúcou láskou o svoje choré detičky, otcovia, ktorí prišli o ženy a matky svojich detí. Každý jeden z tých osudov sa ma v ten večer dotkol o to viac, že som sedela zoči-voči konkrétnym ľuďom, ktorí majú v srdci smútok, ale aj obdivuhodné odhodlanie. Často na nich myslím a verím, že sa nevzdali a bojujú ďalej.

Nela Pocisková (26)

Otvoriť galériu
Nela Pocisková
Zdroj: anc

Srdce pre deti bolo pre mňa celkovo vždy veľmi silné, čo sa týka každého príbehu, ktorý som tam počula. Musela som sa však sústrediť, aby som vôbec dokázala niečo odspievať. To bol pre mňa ten najťažší moment, zvládnuť emócie a vydať zo seba nejaký hlas. Neviem vyzdvihnúť žiadny konkrétny príbeh, ale pamätám si, že som stretla troch mladých ľudí, ktorých zasiahla veľmi zlá choroba a dokázali sa z toho dostať. Išla z nich neuveriteľne pozitívna energia a sila. Tam som pochopila, že ich ľútosť vôbec nikam neposúva a úsmev je ich najväčšia sila.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas víkend, Karin Brodňanová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto)
Z lietadla plného ľudí sa odrazu začalo dymiť! Takto to dopadlo
V okolí obce Košická Belá zaznamenali pohyb medveďa.
Foto
Medveďa spozorovali pri ďalšej obci na Slovensku: Polícia vyzýva obyvateľov! Kde šelmu videli?
ÚS preskúma ústavnosť núdzového stavu, dostal dve podania (ilustračné foto).
Aktualizované
Ústavný súd si posvieti na zmeny zákona ešte z minulého roka! O čo ide?
Tehotná žena potrebovala pomoc. (Ilustračné foto)
Váš Tip
Hrozivý pohľad na tehotnú ženu v Bratislave: Okoloidúci museli privolať políciu!
(ilustračné foto)
Poslanec mal udrieť svojho kolegu: Suspendovali ho! Podajú trestné oznámenie?
Manželia vedia, že príde koniec.
Foto
Martina sa stará o smrteľne chorého manžela: Pred eutanáziou zistili, že čakajú bábätko
V Kolároviciach sa prevrátil muž s traktorom
Foto
Mrazivé FOTO nešťastia pri Bytči: Muž sa prevrátil s traktorom a UVIAZOL pod ním! Zasahovať musel vrtuľník
Danko je zamilovaný do blondínky, ktorá je o 23 rokov mladšia.
Danko o zákone o neziskových organizáciách: Verím, že nás Smer aj Hlas v tomto podporia
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč
Takáč o vyplácaní priamych platieb farmárom: Dostanú ich aj po 30. júni
Európsky parlament v Štrasburgu
V Európskom parlamente sa toto stalo historicky prvýkrát: Týka sa to žien
Enviropolícia vedie trestné konanie pre nedovolenú výrobu jadrových materiálov
Enviropolicajti v strehu: Nedovolená výroba jadrových materiálov!
Šéf SNS Andrej Danko.
Andrej Danko: Nech sa v RTVS nehnevajú, ale s tým socializmom sa niečo urobiť musí