Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.11.2016 11:17 | Šport | Futbal
Video

Angličania zamrzli vo Wembley dvakrát, Španieli mali posledné slovo v šatni

Dvakrát zamrzli futbalisti Anglicka v utorňajšom prípravnom zápase so Španielskom, ktorý sa vo Wembley skončil napokon nerozhodne 2:2.

Prvýkrát sa tak stalo v 48. minúte pri oslave gólu Jamieho Vardyho na 2:0 počas tzv. "mannequin challenge". Druhýkrát potom v 90.+6 minúte, keď Isco vyrovnal a stanovil konečné skóre.

Domáci zverenci trénera Garetha Southgatea viedli od 9. minúty, keď Jamie Vardy v šestnástke prepadol cez Pepeho Reinu a Adam Lallana z jedenástky nezaváhal. Tesne po prestávke upokojil Albión skvelou hlavičkou po nabehnutí do priestoru Jamie Vardy. Španieli sa gólovo sa presadili až v mimoriadne dramatickom závere. Najskôr sa v 89. minúte po protiútoku ujala ľavačka Iaga Aspasa, ktorý tak okorenil debut v najcennejšom drese gólom. Cez obrancu Johna Stonesa vytiahol krásny technický obstrel, proti ktorému nemal striedajúci brankár Tom Heaton nárok. V šiestej minúte nadstavenia zariadil remízu Isco, ktorý si stlmil center do šestnástky na prsiach a strelou po zemi dal Heatonovi jasličky. Trojnásobní európski šampióni zo Španielska potom mali posledné slovo aj v šatni, keď si vychutnali a hneď uverejnili na sociálnej sieti 56-sekundové video "mannequin challenge".

Pre anglického trénera to bol posledný zo štvorice zápasov vo funkcii, po ktorých anglická FA rozhodne, či bude pokračovať na poste aj ďalej, resp. príde niekto nový. Southgate ani raz neprehral, Angličania v "slovenskej" kvalifikačnej skupine o postup na MS 2018 zdolali Maltu (2:0), remizovali so Slovinskom (0:0) a pokorili škótskeho rivala 3:0. "Dokázal som, že som schopný viesť veľké zápasy, v ktorých spolu s mojim realizačným tímom vieme mužstvo pripraviť takticky, aby hralo so špičkovými mužstvami vyrovnané partie," povedal Southgate, ktorý nahradil Sama Allardycea. Nástupca Roya Hodgsona, ktorý skončil po neúspešnom EURO vo Francúzsku, bol na poste len jeden zápas. V ňom zdolali Angličania v Trnave Slovensko 1:0, potom musel odísť pre škandál s korupčným konaním. "Prebral som tím v nestabilnom období pre každého. Podarilo sa nám opäť obnoviť stabilitu a vytvoriť pozíciu, aby tím napredoval," dodal Southgate.

 

Jamie Vardy scores vs Spain and does the Mannequin Challenge 😂😂😂 Song: Black Beatles by Rae Sremmurd 🚨HELP US GET TO 100K🚨

Video uverejnené používateľom • The Beautiful Game • (@everydayfooty),

Španielsky tréner Julen Lopetegui v šiestich zápasoch od príchodu do funkcie ešte ani raz neprehral. Vo Wembley mal síce k tomu blízko, ale po urobení zmien v taktike sa prehre vyhol. "Skúsili sme hrať s troma obrancami a dvoma krídlami, ktoré mali brániť. Takže sme boli vzadu piati a nefungovalo to. Chceli sme sa vyhnúť tomu, aby nás Angličania zachytávali tak, ako sa tomu stalo pri penalte. Vedeli sme, že sú veľmi, veľmi rýchli v protiútokoch. Rýchlym gólom sme utrpeli, potom sme to vzadu preskupili na štyroch hráčov. Zápas to nebol pekný, ale bojovný. Na nepriaznivý stav sme zareagovali dobre," zhodnotil na tlačovej konferencii kouč hostí.

Anglicko - Španielsko 2:2 (1:0)

Góly: 9. Lallana (z 11 m), 48. Vardy - 89. Aspas, 90.+6 Isco.

Zostava Anglicka: Hart - Clyne, Cahill (46. Jagielka), Stones, Rose (79. Cresswell) - Henderson, Dier - Sterling (65. Townsend), Lallana (27. Walcott), Lingard - Vardy (67. Rashford).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Dubayovej tanečník Matyáš si nekládol servítku pred ústa.
Foto
Petru Dubayovú nabonzoval tanečný partner: Čo sa deje, keď sa vypnú kamery? To snáď nie!
Napravo: Toto je posledná fotografia, na ktorej je miliardár zachytený pred zmiznutím.
Foto
Nemeckého miliardára vyhlásili za mŕtveho: Je všetko inak?! Vyšetrovanie vedie k prekvapivému odhaleniu
Vo filme dýchal na krk malému Kevinovi, ktorý si v mene otca sám objednal hotelovú izbu
Foto
Herec z filmu Sám doma po mŕtvici takmer nevychádza von: Najväčšiu neresť si neodpustí ani na vozíku
Knight Rider: Kitt (1982 Pontiac Trans-Am)
Foto
Vždy ste túžili po tátošovi z Knight Ridera či Batmana? Reálne trhanie asfaltu by vás vyšlo pekne draho!
O pohodlie havkáčov sa postará vyškolený personál.
Cestovanie so psom môže byť problémom: Spoločnosť našla riešenie! Havkáči sa budú mať ako v bavlnke
(ilustračné foto)
Muž, ktorý útočil mačetou v knižnici na Ekonomickej fakulte bol zneškodnený: Polícii bol páchateľ známy
Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo