Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Prepadnutý dôchodca z juhu stredného Slovenska: Mladému votrelcovi strelil do rozkroku!

Do chaty sa dostal nevolaný návštevník a spiaceho muža udrel po hlave palicou. Prepadnutý dôchodca z jatočnej pištole jedným výstrelom mladíka trafil do rozkroku! Nevídaná udalosť sa odohrala pred takmer dvomi desaťročiami v okrese Lučenec.

"Mladík ma v chate znenazdajky udrel po hlave palicou.  Z nočného stolíka som vybral búchačku, ktorú som mal prerobenú z jatočnej pištole, aby sa z nej dalo strieľať," povedal pre Nový Čas pred takmer dvomi desaťročiami vtedy 67-ročný dôchodca z Lovinobane (okres Lučenec). "Chcel som mladíka, ktorý vnikol do mojej chaty len postrašiť, ale nechtiac sa mi podarilo trafiť ho akurát na to chúlostivé chlapské miesto," dodal senior.

Projektil, ktorý prestrelil mladému mužovi (25) stehno a ľavý semenník, skĺzol po nohavici do jeho topánky, kde ho neskôr našli. Liečba zranenia intímneho mužského miesta si vyžiadala trojtýždňovú práceneschopnosť. Strelca obvinili z nedovoleného ozbrojovania a ublíženia na zdraví. Podľa vtedy platného trestného zákona mu hrozil trest od dvoch do ôsmich rokov. Starý pán sa trestu nebál. "Nech ma aj zatvoria. Žena mi umrela pred rokom, 33-ročný syn pred piatimi rokmi. Už mi na ničom nezáleží. Ale veď potrestajú aj toho mladého muža, ktorý ma bezdôvodne v mojej chate napadol a opitý mi povedal, že ma zabije. Do chaty som prestal chodiť. Mal som už niekoľko infarktov a nechcem tam zbytočne zomrieť," dodal pre Nový Čas obvinený dôchodca. Vyšlo tiež najavo, že mladík, ktorý išiel bez pozvania do chaty dôchodcu, si v ten deň vypil tri a pol deci červeného vína, štyri poldecáky borovičky a niekoľko pív.

Súdny znalec sa vyjadril, že prestrelenie semenníka mladého muža môže a nemusí zanechať zanechať trvalé následky. V Lovinobani sme po takmer dvoch desaťročiach rokoch, ktoré uplynuli od nezvyčajného incidentu, našli pamätníka na túto kriminálnu raritu. "Mladíkovi nebolo do smiechu, pri prevoze do nemocnice sa zvíjal od bolesti. Ale približne po mesiaci chodil po dedine, akoby sa nič nestalo... Dlho si nemohol nájsť dievča. Ani sa nečudujem... Aký trest dostal dôchodca, na to si už nespomínam," povedala stará pani z Lovinobane.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vd, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?