Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.11.2016 04:00 | Správy | Politika
Online

Trump je novým prezidentom USA, Clintonová to nevie predýchať: Jej gesto hovorí za všetko!

Bývalá prvá dáma alebo biznismen? Tvrdý boj o Biely dom sa končí.

Ostro sledované voľby! Do boja o kreslo prezidenta USA sa zapojila demokratka a bývalá prvá dáma Hillary Clintonová. Jej súperom je republikán a tvrdý biznismen Donald Trump. 

Predvolebný boj bol poriadne ostrý. Kandidáti nešetrili drsnými obvineniami a urážkami. Kto z boja napokon vyjde ako víťaz? Sledujte online prenos z volieb hlavy Spojených štátov amerických.

ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Prezidentské voľby v USA
10:06

Na víťazstvo Donalda Trumpa reagoval aj premiér Robert Fico. "Všetci musíme počúvať ľudí a táto pravda sa absolútne v Spojených štátoch ukázala. Chcem zablahoželať novému americkému prezidentovi a ako predseda vlády SR plne rešpektujem vôľu občanov Spojených štátov," povedal Fico.

10:03

Blahoželám Donaldovi Trumpovi k víťazstvu vo voľbách. Takto reagoval slovenský prezident Andrej Kiska. "Spojené štáty sú dôležitý partner a spojenec Slovenska aj Európskej únie a považujem za dôležité, že to tak zostane aj v budúcnosti," dodal prezident Kiska.

10:07

Online prenos z prezidentských volieb v USA sa končí. Ďalšie aktuálne informácie nájdete v spravodajstve Čas.sk. Ďakujeme vám za pozornosť.

09:59

Ruský prezident Vladimir Putin poslal Donaldovi Trumpovi blahoprajný telegram k víťazstvu. Vyjadril pritom nádej v zlepšenie vzťahov Ruska a Spojených štátov. Podľa ruských médií o tom informovala tlačová služba Kremľa.

Putin "dúfa v spoluprácu zameranú na vyvedenie rusko-amerických vzťahov z krízy a tiež na riešenie aktuálnych medzinárodných problémov a na hľadanie účinných odpovedí na výzvy globálnej bezpečnosti," citovala agentúra TASS z oznámenia tlačové služby Kremľa.

09:58

Pozrite si vyjadrenie Donalda Trumpa na adresu Hillary Clintonovej.

09:42

Svet obletela vtipná fotka Donalda Trumpa z volieb. O čo ide. Dozviete sa v článku.

09:24

Čína bude spolupracovať s novým americkým prezidentom, aby bol zabezpečený stabilný a spoľahlivý rozvoj bilaterálnych vzťahov. Uviedol to hovorca čínskeho ministerstva zahraničia po tom, čo médiá oznámili, že bol šéfom Bieleho domu zvolený republikánsky kandidát Donald Trump.

09:21

Trump sa zaviazal, že bude prezidentom všetkých. Američanom sľúbil budovanie infraštruktúry, starostlivosti o veteránov a hospodársky rast. Amerika pod jeho vedením vraj bude usilovať len o to najlepšie. "Kampaň sa skončila, naša práca ale len začína," povedal zvolený prezident.

09:14
O obrovskom šoku, čiernom dni nielen pre Spojené štáty alebo posilnení populistov hovoria nemeckí politici po úspechu Donalda Trumpa v amerických prezidentských voľbách. Víťazstvo republikánskeho kandidáta si v spolkovej republike dokázal predstaviť málokto. Kancelárka Angela Merkelová sa však zatiaľ nevyjadrila.
09:12

„Žiadny sen nie je príliš veľký, žiadna výzva dosť veľká. Amerika sa už neuspokojí s ničím menším než tým najlepším. Musíme kultivovať osud našej krajiny a snívať vo veľkom, odvážne a smelo. Vždy budem presadzovať Ameriku ako prvú,“ dodal sebavedome nový prezident Trump.

08:56

Trump vyhlásil, že bude prezidentom každého občana. "Sľubujem každému občanovi našej krajiny, že budem prezidentom pre každého Američana. A to je pre mňa dôležité," povedal. 

08:52

"Ďakujem všetkým. Prepáčte, že som vás nechal čakať, je to komplikovaný biznis," začal svoju reč víťaz Donald Trump. Zároveň sa poďakoval Hillary Clintonovej za niekoľkoročnú prácu pre Spojené štáty.

08:44

Už niet pochýb! DONALD TRUMP SA STÁVA 45. PREZIDENTOM USA!

08:42

Donald Trump víťazí aj v štáte Arizona. Informuje stanica CNN. Hillary Clintonová podľa stanice telefonovali svojmu rivalovi.

08:38

Agentúra AP označila Donalda Trumpa za víťaza volieb a budúceho prezidenta USA.

08:29

Televízia CNN informuje, že Trump získal víťazstvo aj v štáte Wisconsin. Ide o prekvapivé víťazstvo. V tomto štáte totiž naposledy republikáni vyhrali v roku 1984.

08:25

Donald Trump dorazil do hotela Midtown Hilton. Očakáva sa, že prednesie svoju víťaznú reč.

08:19

Americké voľby s napätím sleduje aj Moskva. Podľa šéfa zahraničného výboru hornej komory ruského parlamentu Konštantína Kosačova sa po voľbách "otvára nové okno možností".

Senátor Vadim Ťulpanov novinárom povedal, že americký ľud " má dosť mimoriadnej agresivity Bieleho domu". Američania podľa neho chcú úplne inú politiku, a to vnútornú i zahraničnú.

08:17

V štáte Maine si hlasy voliteľov podelili. Tri idú pre Clintonovú, jeden pre Trumpa.

08:09

Bývalá prvá dáma svoj boj už zrejme vzdala, urobila nečakané gesto. Clintonovej šéf kampane John Podesta poslal ľudí domov.

"Stále počítame hlasy a každý sa počíta... Nebudeme dnes už nič viac robiť. Choďte domov a vyspite sa. Viac povieme zajtra," vyhlásil pred davom priaznivcov.

08:05

Donaldovi Trumpovi začali ešte pred oznámením výsledkov chodiť zo zahraničia prvé gratulácie k víťazstvu.

"Gratulujem novému prezidentovi Spojených štátov Donaldovi Trumpovi a slobodnému americkému ľudu," uviedla na twitteri predsedníčka francúzskeho Národného frontu (FN) Marine Le Penová.

"Američania si vzali svoju krajinu späť," uviedol predseda holandskej Strany pre slobodu (PVV) Geert Wilders.

"Zdá sa, že rok 2016 bude rokom dvoch veľkých politických revolúcií," reagoval na voľby bývalý predseda Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage, ktorý bol pred júnovým referendom jedným z hlavných priaznivcov odchodu Británie z Európskej únie.

08:03

Aktuálny pomer síl. Trump má stále náskok.

07:54

Republikán Trump získal víťazstvo v kľúčovom štáte Pennsylvania. 

07:53

Clintonová zostáva v hotelovej izbe a stále sa neukázala vo svojom tábore podporovateľov.

07:45

Trump víťazí aj v štáte Aljaška.

07:41

Táto reakcia na výsledky volieb stojí zato. Američan zverejnil svojský inzerát. "Hľadá niekto amerického manžela? Som múdry, atraktívny a ochotný robiť domáce práce. Tiež som ochotný učiť sa nové jazyky, mám nejaké znalosti francúzštiny a nemčiny. Rád by som sa presťahoval v polovici januára..."

07:39

Stúpenci Donalda Trumpa už oslavujú. Republikán má totiž nakročené k Bielemu domu.

07:33

Donald Trump už má nachystanú víťaznú reč. Podľa zistení televízie bude "milostivý" a republikán chce vyzvať všetkých, aj tých, čo ho nevolili, aby sa spojili za jednotnú Ameriku.

07:27
Volebný boj sa zmenil v dramatický stíhací súboj vďaka tomu, že republikán Donald Trump dokázal získať vidiecke a robotnícke oblasti krajiny a demokratka Hillary Clintonová si nedokázala vybudovať silnú pozíciu vo veľkých mestských regiónoch, ktoré sú tradične demokratické. Dnes to v analýze priebežného volebného výsledku napísal denník The Wall Street Journal.

Prieskumy medzi voličmi a tiež priebežné sčítanie hlasov ukazujú, že Clintonová nedokázala zopakovať silnú podporu prezidenta Baracka Obamu medzi černošskými obyvateľmi, čo sa negatívne prejavilo vo veľkých priemyselných mestách.
07:19

Republikánska strana si podľa očakávania udrží väčšinu v Snemovni reprezentantov. Uviedli to na základe svojich prepočtov televízne stanice NBC a ABC. Demokratickej strane sa podľa odhadov nepodarí prevziať kontrolu ani nad Senátom, a republikáni tak zrejme budú v nasledujúcich rokoch ovládať obe komory parlamentu. Na ich zložení bude závisieť, ako bude môcť nová hlava štátu presadzovať svoje predstavy.

07:08

Donald Trump získal víťazstvo v štáte Utah. Informáciu priniesla stanica CNN.

07:08

Ceny ropy dnes zaznamenali prudký pokles, keď trhy zareagovali na vývoj prezidentských volieb v USA, v ktorých vedie republikánsky kandidát Donald Trump. Tomu sa podarilo získať víťazstvo vo viacerých kľúčových štátoch vrátane Floridy.

07:04

Čaká sa na výsledky volieb v posledných štátoch. Priebežné výsledky sú ale v porspech Donalda Trumpa.

06:52

V hlavnom sídle Hillary Clintonovej je porazenecká nálada. Za všetko hovorí táto fotka.

06:46

"Nezáleží na tom, čo sa stane, slnko ráno vyjde," vyhlásil dosluhujúci americký prezident Barack Obama, ktorý vo voľbách podporil Clintonovú.

06:43

Situácia v štábe Hillary Clintonovej je na bode mrazu.

06:42

Je veľmi pravdepodobné, že voľby sa skončia absolútnou remízou 269:269. V tom prípade musí rozhodnúť Kongres.

06:29

Hillary Clintonová zvíťazila v štáte Nevada.

06:26

Čo čaká víťaza prezidentských volieb? Ako to ovplyvní Slovensko? Prečítatejte si rozhovor s Eduardom Chmelárom. Viac nájdete v článku.

06:12

Prezidentské voľby priniesli dramatický zvrat. Zodpovedá tomu aj nálada v Trumpovom štábe, kde to podľa televízie NBC News pripomína skôr večierok než napäté čakanie na výsledok. Naopak v centrále demokratov je očividné rozčarovanie z nečakaného vývoja.

06:11

Denník New York Times tvrdí, že Trump má 95-percentnú možnosť výhry.

05:56

V tábore Donalda Trumpa už oslavujú.

05:51

Trump vyhral v Georgii. Získal už 244 voliteľov.

05:48
Analytik Eduard Chmelár:
 
Trump aj počas utorka opäť vyhlásil, že si ešte rozmyslí či bude rešpektovať výsledky volieb. Dajú sa v prípade víťazstva Clintonovej očakávať nejaké masovejšie protesty jeho podporovateľov? 
Dúfam, že je to len Trumpovo rétorické cvičenie a že ho to po voľbách prejde, ale keďže je nepreddvídateľný, v jeho prípade sa čokoľvek ťažko prognózuje. Veľa však bude závisieť najmä od toho, či rozdiel v získaných hlasoch bude presvedčivý alebo tesný.

 

Dá sa hovoriť o istom izolacionizme USA v prípade víťazstva Donalda Trumpa?
Spojené štáty sú dnes impériom, a to si z dôvodu vlastného prežitia izolacionizmus nemôže dovoliť, nech by si ho aj Trump akokoľvek želal.

 

Čomu bude musieť víťaz čeliť v prvých mesiacoch po svojom zvolení?
Vojna v Sýrii, konflikt na Ukrajine a príprava obchodnej dohody TTIP budú tri najdôležitejšie témy v zahraničnej politike USA v nasledujúcom období.
05:39

Trumpov náskok sa postupne zväčšuje.

05:37
05:31

Trump získal Utah. Má tak už 222 voliteľov.

05:28

Americké médiá informovali, že nálada v štábe Clintonovej nie je tak optimistická, ako sa podľa predvolebných prieskumov očakávalo.

Prezidentské volby skončili v skoro vo všetkých štátoch, o novom americkom prezidentovi sa tak môže rozhodnúť veľmi skoro.

05:26

Padla stránka kanadského imigračného úradu. Ľudia nechú žiť v štáte, kde by bol prezidentom Trump.

05:24
05:19

Clintonová získala štát Oregon.

05:16

Trump netrpezlivo očakáva výsledky volieb. 

05:15
Analytik Eduard Chmelár:
 
Čo sa dá dekukovať z posledných vyhlásení kandidátov - ako to bude vyzerať v prvé dni po voľbách bez ohľadu na to, kto zvíťazí?

Nás by mala zaujímať predovšetkým zahraničná politika, a tam nie je sú dôležité iba predvolebné sľuby (to je zábava pre masy), ale predovšetkým programy oboch strán prijaté na volebných konventoch v júli tohto roku. 

Z nich vyplýva, že k určitým zmenám dôjde a môžeme očakávať agresívnejšiu zahraničnú politiku. Demokrati už nesľubujú jadrové odzbrojenie, ale kontrolu zbrojenia a rovnako sľubujú „proaktívnejšiu“ zahraničnú politiku, čo v praxi znamená, že Clintonová sa hlási ku konfrontačnej politike voči Rusku a Sýrii a k rozširovaniu vplyvu USA vojenskými intervenciami. To znamená, že pravdepodobnosť vojen je v prípade Clintonovej naozaj vysoká a obavy z nej sú v tomto smere oprávnené. 

Na strane druhej to vôbec neznamená, že Donald Trump je mierumilovnejší. Je len nevyspytateľnejší. Jeho problém je v tom, že stále hovorí niečo iné. Raz tvrdí, že sa chce dohodnúť s Ruskom na postupe v Sýrii, inokedy, že by to tam riešil „poriadnym bombardovaním“. Raz povie, že na Blízkom východe by sa malo menej intervenovať, inokedy zasa, že Američania by mali túto oblasť využiť a vyťažiť z nej všetku ropu. 

Najprv sľúbil, že bude šetriť na obrane, potom, že urobí armádu takou silnou, aká ešte nebola. Najprv hovorí, že sa bojí jadrovej vojny, potom, že chce posilňovať arzenál jadrových zbraní. A keďže chce opäť zaviesť výsluchy pomocou mučenia, prehĺbiť sankcie voči Rusku a Iránu sa vyhráža silovým riešením, nie je dôvod myslieť si, že s ním nás čakajú lepšie časy. Nezabúdajme tiež na to, že jeho kandidát na viceprezidenta Mike Pence tvrdo podporoval vojnu v Iraku, je proti zatvoreniu väznice Guantánamo a podporoval Clintonovej vojnu v Líbyi.

05:14
05:10

Hillary Clintonová získala 55 voliteľov z Kalifornie. Celkom má 190. Trump víťazí v Severnej Karolíne. Celkom má už 186 hlasov voliteľov. Je to poriadne tesné!

05:09

V Kalifornii, Washingtone, na Havaji a Oregone už zatvorili volebné miestnosti.

05:08

Je blízko Bielemu domu! Trump má aktuálne 211 z 270 voliteľov.

05:05

Trumpovi voliči oslavujú.

04:58

Kandidát na prezidenta Trump vyhral voľby v štáte Florida.

04:56

Clintonová zvíťazila v Colorade, znižuje náskok Trumpa. Má už 131 voliteľov.

04:52
Politický analytik Eduard Chmelár a jeho analýza amerických volieb:
 
1) Pozrel by som sa ešte pár vetami na Hillary. Prvé opatrné prieskumy z volebného dňa - exit polly potvrdzujú istý náskok Clintonovej. Pre koho bude jej víťazstvo istým vydýchnutím a pre koho katastrofou?
Vydýchnutím bude najmä pre elity – či už americké alebo svetové. Tiež aj pre imigrantov, najmä latinskoamerického pôvodu a moslimského vyznania. Ale keďže pre väčšinu jej voličov nepredstavuje nádej, ale voľbu menšieho zla, nemožno čakať nejakú eufóriu. Katastrofou bude najmä pre tých, ktorí sa usilujú o zníženie medzinárodného napätia.
 
2) Ak by sme sa pár vetami mohli zamerať viac na Slovensko. Budú mať kandidáti nejaký vplyv (prípadná finančná kríza, oslabovanie americkej meny, obchodné dohody, víza...) priamy vplyv na Slovákov prípadne na cesty Slovákov do USA? Akým spôsobom to ovplyvnia?
Nehovoril by som špeciálne o Slovensku, ale o Európe. Voľba Donalda Trumpa by donútila Európu viac sa zomknúť a dištancovať sa od amerického hegemóna. V tomto by mohlo mať jeho víťazstvo paradoxne pozitívny dopad na zjednotenie Európy. Víťazstvo Clintonovej naopak potvrdí kontinuitu v podriadenom postavení EÚ voči USA. V prípade víťazstva Trumpa je tiež o niečo väčšia šanca na zastavenie obchodnej dohody TTIP.
 
3) Dá sa povedať ak napokon vyhrá Donald či Hillary, tak čo napokon definitívne rozhodlo v prospech jedného či druhého? Sebazáchova Američanov, osobné sympatie alebo niečo úplne iné? 
O víťazstve Clintonovej môže rozhodnúť najmä to, že Trump evidentne nie je schopný zostaviť tzv. koalíciu voličov zložených zo žien, obyvateľov hispánskeho pôvodu a nábožensky (evanjelizačne) orientovaných ľudí. Toto je v Spojených štátoch veľmi podstatná súčasť volebnej stratégie, ktorú Trumpov tím nezvládol. Naopak, Trumpovi môže pomôcť narastajúci odpor voči systému a fenomén tzv. skrytého voliča, ktorý sa odmieta premietnuť do prieskumov.
04:50

Výsledky v štáte Florida sú kľúčové!

04:48

Ľudia, ktorí podporujú Trump, sú vo vytržení!

04:46

Americké médiá sa zhodujú, že Trump si vedie oveľa lepšie, než napovedali predvolebné prieskumy. Doterajšie výsledky vyvolávajú nervozitu na svetových trhoch.

Denník The New York Times teraz dáva Trumpovi 87 %šancu, že prezidentské voľby vyhrá, denník pritom dlho považoval za favoritku Clintonovú. Podľa odhadov NYT získa Trump asi 289 voliteľov.

04:43

V Ohio zvíťazil kandidát Donald Trump. Trump tak doposiaľ zvíťazil v 19 štátoch (Kentucky, Indiana, Západná Virgínia, Mississippi, Tennessee, Oklahoma, Južná Karolína, Alabama, Wyoming, Južná Dakota, Severná Dakota, Nebraska, Kansas, Texas, Arkansas, Louisiana, Montana, Missouri a Ohio), pričom získal 167 hlasov voliteľov.

Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová doposiaľ zvíťazila v desiatich štátoch (Vermont, Illinois, Massachusetts, Rhode Island, New Jersey, Maryland, Delaware, New York, Connecticut, Nové Mexiko) a v hlavnom meste Washington, pričom získala 109 hlasov voliteľov.

04:40

Clintonová zatiaľ získala podporu 122 voliteľov, Trump 168 voliteľov. So svojim počtom stále vedie.

04:36

Na Floride, vo Wisconsine, Michigane a Virginii prebiehajú najsledovanejšie súboje. Kto vyhrá?

04:34

Trump získa ďalších voliteľov vďaka Ohiu, informujú ABC News.

04:32

Tesné výsledky v amerických prezidentských voľbách znervóznili svetové trhy. Investori sa zamerali na Floridu, predstavujúci kľúčový štát pre budúceho víťaza prezidentských volieb. Pri správach o vedení Trumpa začali akcie klesať.

04:29

Pozrime sa, akými témami sa v prezidentskej kampani prezentovali obaja najsilnejší kandidáti.

04:26

V priebežných výsledkoch stále vedie republikánsky kandidát Donald Trump. Clintonovej voliči zažívajú šok.

04:22

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump zvíťazil aj v štáte Montana. Trump tak doposiaľ zvíťazil v 17 štátoch, pričom získal 139 hlasov voliteľov. Clintonová doposiaľ zvíťazila iba v deviatich štátoch a v hlavnom meste Washington, pričom získala 104 hlasov voliteľov.

04:21
04:18

Okrem hlasovania v prezidentských voľbách dnes Američania hlasujú aj o novom zložení Snemovne reprezentantov (435 poslancov), o 34 členoch Senátu, o 12 guvernéroch, ale aj o poslancoch miestnych samospráv, starostoch, sudcoch či šerifoch. Demokrati sa nádejajú, že v týchto voľbách získajú väčšinu v Senáte. Tá zatiaľ patrí republikánom.

Zároveň sa konajú aj miestne referendá o vyše 150 otázkach. Pozoruhodné sú spomedzi nich napríklad plebiscity o dani za sladené nápoje, ktoré sa konajú v štyroch mestách, z toho tri sú v štáte Kalifornia (San Francisco, Oakland a Albany), a o tzv. uhlíkovej dani v štáte Washington.

04:15

Americká Republikánska strana si pravdepodobne udrží väčšinu v Snemovni reprezentantov - dolnej komore amerického Kongresu. Vyplýva to z odhadov výsledkov utorkových volieb do tohto 435-členného zákonodarného zboru, napísala agentúra DPA.

04:14

Americké noviny a časopisy chystajú titulky pre nového prezidenta.

04:11

Podľa aktualizovaných informácií Clintonová doposiaľ zvíťazila v deviatich štátoch a v hlavnom meste Washington, pričom získala 104 hlasov voliteľov. Jej republikánsky protikandidát Donald Trump zvíťazil v 16 štátoch a získal 136 hlasov voliteľov.

04:08

V amerických štátoch Wyoming, Južná Dakota, Severná Dakota, Nebraska a Kansas zvíťazil republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump. Trump tak doposiaľ zvíťazil v 13 štátoch, pričom získal 84 hlasov voliteľov.

Clintonová zatiaľ zvíťazila v ôsmich štátoch a v hlavnom meste Washington, pričom získala 97 hlasov voliteľov.

03:58

V utorkových prezidentských voľbách v amerických štátoch Illinois, Massachusetts, Rhode Island, New Jersey, Maryland a Delaware a v hlavnom meste Washington zvíťazila demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová, informuje CNN. Clintonová doposiaľ zvíťazila v siedmich štátoch a Washingtone, pričom získala 68 hlasov voliteľov. Už predtým zvíťazila v štáte Vermont.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, ČTK, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kate diagnostikovali rakovinu začiatkom roka.
William prelomil mlčanie o ťažko chorej Kate: SĽUB, z ktorého sa tisnú slzy do očí
A elongated white toilet with the seat lid in the up position. The toilet is highlighted with a spot light coming from above. This sparse room has blue-green walls and a dark hardwood floor.
Foto
Viete, čo sa deje po spláchnutí WC? Budete v šoku! Po tomto si dáte dobrý pozor na to, ako to urobíte
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Pátranie so smutným záverom: Mladučká Ukrajinka († 14) si mala siahnuť na život
(ilustračné foto)
Školáčky zažili horor: Útočník na ne vytiahol nôž! Pozrite sa, čo im spôsobil
Videá potvrdzujú, že iránske rakety a drony zasiahli ciele v Izraeli.
Veľmoci si povedali dosť: Uvalia rozsiahle sankcie po útoku na Izrael!
Na mieste zasahujú hasiči.
Vodiči, dávajte si pozor: Na rýchlostnej ceste horelo auto!
Young man smoking a cigarette in front a building in a city street
Fajčíte? Ak dostanete chuť na cigaretku v tomto meste, POZOR! Hrozí vám mastná pokuta
(ilustračná foto)
Na krajinu sa rúti sneh a mráz: Meteorológovia varujú! Môžu poškodiť úrodu
Hororová noc v Štítniku: Traja lupiči vtrhli do domu, ľuďom dali na hlavy kukly a...
(ilustračné foto)
WHO má strach: Hrozí svetu ďalšia pandémia?! Úmrtnosť je mimoriadne vysoká
Doktor Kubiš sa môže pochváliť 80-percentnou úspešnosťou liečby.
Sexuológ Ivan Kubiš má po covide oveľa viac práce: Impotentných mužov lieči vlnami!
(ilustračné foto)
Slováci, to tu už dlho nebolo: Príde to v noci a platí výstraha prvého stupňa!