Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.10.2016 13:57 | Šport | Tenis
FotoVideo

Obrovská senzácia je na svete: Cibulková zdolala svetovú jednotku a vyhrala MS WTA!

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa stala víťazkou MS WTA Tour v Singapure.

Nasadená sedmička si vo finále dvojhry po výbornom výkone poradila so svetovou jednotkou Nemkou Angelique Kerberovou hladko 6:3, 6:4 a hneď pri premiére na Turnaji majsteriek dosiahla životný úspech. Cibulková prerušila päťzápasovú šnúru prehier s rodáčkou z Brém a vyrovnala vzájomnú bilanciu na 5:5. Súperke zároveň odplatila prehru zo singapurskej červenej skupiny spred týždňa. Cibulková si pripísala na konto celkovo ôsmy titul na okruhu WTA, štvrtý v tomto roku a doposiaľ najcennejší v kariére.

Stala sa druhou slovenskou šampiónkou na šampionáte WTA po Janette Husárovej, ktorá v roku 2002 zvíťazila v Los Angeles vo štvorhre po boku Rusky Jeleny Dementievovej. Zo Singapuru si Cibulková odnáša celkovú prémiu 2,054 milióna dolárov a 1250 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa posunie z ôsmeho na piate miesto - najvyššie v kariére. Vyrovná tak slovenské ženské singlové maximum Daniely Hantuchovej, ktorú už prekonala v počte získaných titulov na WTA Tour.

Otvoriť galériu

V rebríčku tohtoročných zárobkov sa po úspešnom ťažení v Singapure prehupla cez tri milióny dolárov. Počas celej kariéry zarobila na prize money už viac ako desať miliónov. Cibulková získala po tretí raz v kariére skalp aktuálnej svetovej jednotky. V roku 2011 vo Wimbledone zdolala Dánku Caroline Wozniacku, v roku 2012 na Roland Garros vyradila Bielorusku Victoriu Azarenkovú. V Singapure zároveň zopakovala vlaňajší kúsok Poľky Agnieszky Radwaňskej, ktorá s jedným víťazstvom v skupine postúpila do semifinále a neskôr triumfovala na celom turnaji.  

 

Cibulková vstúpila do zápasu s Kerberovou ako uragán, v druhom geme prelomila súperkino podanie a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 3:0. Slovenka hrala rýchlo a agresívne, ničila súperku z forhendu a nerobila žiadne nevynútené chyby. Kerberová síce znížila na 2:3, no Cibulková jej v šiestom geme opäť zobrala servis a prvý set sa stal jej korisťou. Nemke nevychádzalo podľa predstáv prvé podanie a priveľa kazila z bekhendu. Aj v druhom sete to bol tenis svetovej úrovne s množstvom dlhých razantých výmen od základnej čiary. Za stavu 3:3 Cibulková Kerberovú opäť brejkla a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenila finalistka Australian Open z roku 2014 aj s pomocou pásky v poradí štvrtý mečbal, v desiatom geme musela odvracať aj dva brejkbaly.

Otvoriť galériu

Cibulková sa po premenenom mečbale vyobjímala so svojím trénerom Matejom Liptákom i oboma rodičmi - mamou Katarínou a otcom Milanom. "Nemám slov. Štatovať prvýkrát na Turnaji majsteriek a vyhrať celý turnaj - to je ako sen. Bezprostredne po zápase si z neho pamätám akurát mečbal. Je to najšťastnejší moment v mojom živote. Nebolo ľahké pozviechať sa po úvodných dvoch prehrách. Ani v týchto zápasoch som nehrala zle, len mi chýbal kúsok štastia. Dnes sa štastena v závere priklonila na moju stranu, bola som mentálne silná," povedala v prvom pozápasovom rozhovore slovenská jednotka, ktorá zahrala 28 winnerov, dvakrát viac ako Kerberová - šampiónka Australian Open i US Open.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Nemka uznala, že Cibulková bola vo finále lepšia hráčka. "Gratulujem Domi k zisku titulu, počas celého týždňa predvádzala v Singapure skvelý tenis. Dnes som do toho dala všetko, čo ešte vo mne zostalo, no nestačilo to na víťazstvo. Ďakujem celému môjmu tímu i fanúšikom, ktorí mi držali palce v hľadisku i pri televíznych obtazovkách. Tento rok bol pre mňa jednoznačne najkrajší v kariére."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie