Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.10.2016 08:28 | Správy | Servis | Cestovanie

Železnice pridali až 30 vlakov: Ako sa dostať domov na Dušičky?

Preplnené vlaky a autobusy, lístky vypredané už niekoľko dní dopredu. Najviac ľudí na Slovensku cestuje domov za rodinami či blízkymi práve na Dušičky.

Zisťovali sme, ako sú na Pamiatku zosnulých pripravené jednotlivé dopravné spoločnosti. Ktoré spoje budú posilnené a kedy si už lístok nekúpite?Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) počas obdobia Sviatku všetkých svätých pridá celkovo 30 posilových vlakov a dva mimoriadne rýchliky. Najviac vlakov pôjde v nedeľu 30. októbra, keď ich ZSSK vypraví dvanásť. Desať vlakov posilní dopravu 1. novembra. Počas týchto dvoch dní sa očakáva záujem o cestu najmä v smere z východného Slovenska do Bratislavy.

Posilnené o ďalšie vozne budú aj vybrané pravidelné vlaky. „ZSSK odporúča zakúpiť si včas miestenky vzhľadom na zvýšený záujem o cestovanie a zabezpečenie si miesta na sedenie,“ uvádza sa na internetovej stránke spoločnosti. súkromná spoločnosť RegioJet vlakové spoje v rámci Slovenska neposilní. Podľa hovorcu spoločnosti Aleša Ondruja sú lístky na štandardne premávajúce vlaky až do konca tohto týždňa vypredané. Voľné miesta hlási na linkách z Prahy do Košíc a späť. Naopak, pomerne viac obsadené sú víkendové spoje do Česka. Čo sa týka autobusových spojov spoločnosti, dostatok miest je stále na linkách Bratislava - Banská Bystrica - Nitra alebo Bratislava - Viedeň a späť. Cestovať domov môžete aj autobusom. Spoločnosť Slovak Lines má ešte stále veľké množstvo lístkov na väčšinu autobusových spojov.

Spolujazda

 

Ak sa vám nepodarí kúpiť si lístok na vlak či na autobus, nezúfajte. Na internete nájdete viacero možností spolujazdy autom. Stačí nájsť niekoho, kto ide vaším smerom v čase, keď potrebujete, a môžete sa zviezť. V prípade, ak máte auto, môžete ponúknuť spolujazdu niekomu ďalšiemu a ušetríte tak náklady na benzín. Samozrejme, pri takomto cestovaní musíte byť opatrnejší. Nájdete na webe (blablacar či stopár) alebo na sociálnych sieťach (ako spolujazda Bratislava...)

Na sviatky sa poriadne ochladí

Po pekných slnečných dňoch so sebou víkend opäť prinesie chladnejšie počasie. Teplotný interval sa bude pohybovať medzi 6 - 12 °C. V pondelok to bude ešte o niečo menej a k nízkym teplotám sa pridajú aj prehánky a silný vietor. Najchladnejšie počasie nás však čaká v utorok. Teplota dosiahne maximálne 3 – 8 °C a v noci sa môže vytvoriť aj snehová prikrývka. Keďže práve v tieto dni je premávka na cestách hustejšia, buďte opatrnejší a pozornejší.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Jana Pšenková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe