Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.10.2016 12:03 | Tip od Vás | Slovensko
VideoVáš Tip

Záhadná smrť krásnej zdravej Mirky († 17): K lekárke prišla s bolesťami na hrudi, o dva dni bola mŕtva!

Obrovská tragédia! Bola mladá, krásna a mala plno plánov do života. Až do osudného dňa sa Mirka († 17) na nič nesťažovala a bola úplne zdravá.

Minulý týždeň v utorok náhle pocítila bolesti na hrudi a tak zašla k lekárke. Tá ju vyšetrila, predpísala jej lieky a poslala domov. Nikto vtedy ani len netušil, že to bola jej posledná návšteva u doktora. Vo štvrtok vydýchla študentka obchodnej akadémie doma vo svojej posteli naposledy. Čo je za jej záhadnou smrťou? Dalo sa jej zabrániť? 

Rodina nádhernej 17-ročnej Mirky z Lipovníka je v slzách. Ich milovaná dcéra zomrela nečakane a nad jej smrťou visia obrovské otázniky. Mladá študentka bola veselé dievča, ktoré rado tancovalo a milovalo zvieratá. Podľa jej tety bola úplne zdravá a nikdy sa na žiadne vážnejšie problémy nesťažovala. „Bola zdravá a iba pár desiatok minút pred smrťou bola u nás. Nič na nej nebolo badať. Otec sa jej ešte stihol spýtať, ako jej je a ona odvetila, že dobre. Potom si išla ľahnúť. A zaspala naveky. Mama ju našla už mŕtvu,“ povedala so slzami v očiach Mirkina príbuzná.

Otvoriť galériu

Návšteva lekárky

Dva dni pred smrťou navštívila Mirka († 17) svoju lekárku. Tá ju vyšetrila, no nič vážne na nej nespozorovala. „Bola u nej, pretože ju niečo tlačilo na hrudi a mala sopeľ. Lekárka ju vyšetrila, dala jej nejaké lieky a poslala domov. No a skončilo sa to takto,“ narieka teta diavčaťa. Lekárka, ktorá mladé dievča vyšetrila, potvrdila, že študentke, ktorá navštevovala Obchodnú akadémiu v Topoľčanoch, nič vážne nebolo.

Otvoriť galériu

„Áno, bola tu minulý týždeň. Počúvala som ju a s liekmi poslala domov. Nič vážne som na nej nebadala. Je to veľmi smutné, že zomrela. Jej diagnóza bola však nekompromisná. Zomrela na syndróm náhleho úmrtia. Zlyhá niečo, o čom my lekári ani len netušíme,“ povedala lekárka Ľubomíra Balážová, ktorá nechcela nič bližšie konkretizovať, no dodala, že s rodičmi mladej Mirky už všetko prekonzultovali.

Otvoriť galériu

Pochovali ju v bielej rakve

Rodina sa zo smrti dcérky nevie spamätať. Len ťažko sa zmierujú s tým, že Mirka sa na nich už nikdy neusmeje, nepohladí ich, ani neobjíme. Na poslednú rozlúčku s krásnou tínedžerkou prišlo niekoľko stoviek ľudí, hlavne mladých. Spolužiaci z Obchodnej akadémie z Topoľčian srdcervúco plakali. Každý z nich si kládol otázku, na ktorú niet odpovede. Prečo? Prečo muselo také mladé a talentované dievča plné elánu a pozitívnej nálady zomrieť? „Je to veľká tragédia, všetci sme z toho šokovaní. Malo by sa poriadne pozrieť na to, kde nastala chyba, keď také mladé dievča muselo tak skoro odísť na druhý svet,“ povedala s plačom učiteľka.

Mirka zomrela na prahu dospelosti, nedožila sa ani svojej osemnástky. Všetkým, ktorí ju poznali, láme srdcia spomienka na ňu. Bola taká krásna, bystrá a plná života. „Mala už aj vodičák a plánovala chodiť autom do Rakúska nakúpiť si nejaké oblečenie. Chcela ísť aj na vysokú školu, niekde do zahraničia,“ prezradila teta plány svojej milovanej netere. Plány, ktoré sa už nikdy neuskutočnia...

Treba to prešetriť

Igor Vozár, internista

Otvoriť galériu

Keď zomrie takéto mladé dievča, musí sa to poriadne prešetriť. Nemôže sa vyhlásiť, že išlo o nejakú náhlu srdcovú smrť. Tu mohol byť problém celkom iný, ktorý bol zanedbaný viac alebo menej, ale možno by sa to stalo tak či tak. Syndróm náhleho úmrtia sa vyskytuje len u novorodenca, keď dochádza pravdepodobne k nezrelosti toho nervového systému a  mozgového kmeňa, čo riadi dýchanie a srdcovú akciu. U dospelého človeka však ide o náhle srdcové úmrtie. Môže sa stať, že človek bol relatívne zdravý a náhle zomrel, takéto prípady poznáme aj u športovcov. Dá sa však tomu predísť, ak človeka komplexne vyšetria.

Prípad s rovnakým koncom

Zomrela na prvom rande

Tešila sa na prvé rande, ale našla si ju smrť. Prvý bozk bol pre Jemmu Benjamin aj posledným. Smrť 18-ročnej dievčiny z Veľkej Británie vo februári 2011 šokoval nielen jej blízku rodinu. Smrť si ju našla práve počas prvého rande. Muž jej snov si zabudol peňaženku, a tak sa pre ňu zastavil. Rodičia neboli doma a osud zariadil, že zamilovaný párik skončil na pohovke pri prvom skutočnom bozku. Pre mladú dievčinu to bol taký silný zážitok, ktorý jej srdce nevydržalo. Dnes už niet pochýb, že jej prvý bozk mal pre ňu fatálne následky.

Otvoriť galériu

O tomto syndróme u dospelých vieme 40 rokov

Prvýkrát sa v lekárskych záznamoch stretávame so syndrómom náhlej smrti v roku 1977 v USA. Rovnakú diagnózu zaznamenali neskôr aj v Singapure, kde odborná analýza odhalila, že v období rokov 1982 a 1990 zomrelo za nevysvetliteľných okolností 230 zdravých mužov práve na syndróm náhleho úmrtia.

Otvoriť galériu

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, Novy Cas, juh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali