Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.10.2016 16:00 | Šport | Tenis
Foto

Cibulková na hráčskej párty žiarila: Som rada, že som sem prišla ako vydatá žena!

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa pri premiére na MS WTA v Tour v Singapure (23. - 30. októbra) predstaví v červenej skupine spoločne s najvyššie nasadenou Nemkou Angelique Kerberovou, Rumunkou Simonou Halepovou a Američankou Madison Keysovou.

Rozhodol o tom piatkový žreb na klzisku v luxusnom rezorte Marina Bay Sands. V úvodnom zápase nastúpi Cibulková v nedeľu o 13.30 SEČ proti Kerberovej, turnaj otvoria o 11.00 Halepová s Keysovou.

Otvoriť galériu

Červenú skupinu vytvoria obhajkyňa titulu Poľka Agnieszka Radwaňská, Češka Karolína Plíšková, Španielka Garbine Muguruzová Blancová a jedna z dvojice Johana Kontová (V. Brit.), Svetlana Kuznecovová (Rus.). Dve najlepšie hráčky z každej grupy postúpia do semifinále, ktoré sa už bude hrať krížovým spôsobom.

Otvoriť galériu
Cibulková je po Karíne Habšudovej-Cílekovej, Daniele Hantuchovej a Janette Husárovej štvrtou slovenskou účastníčkou koncoročného vrcholu sezóny. Účasť medzi osemčlennou "smotánkou" si definitívne zabezpečila uplynulú nedeľu vďaka zisku titulu na turnaji WTA v rakúskom Linzi. V tejto sezóne vybojovala tri cenné trofeje, premožiteľku nenašla ani v poľských Katoviciach a anglickom Eastbourne.

 

Vo svojej reči pred oficiálnym žrebom zdôraznila, že sa už zápolení v Singapure nevie dočkať. "Veľmi ma teší, že môžem prvýkrát štartovať na MS WTA Tour. Tento rok ani nemohol byť pre mňa lepší z hľadiska športového i súkromného. Získala som tri turnajové tituly, trikrát som postúpila do finále a ešte som stihla aj svadbu. Som rada, že som prišla do Singapuru ako vydatá žena," povedala so smiechom slovenská jednotka.

Otvoriť galériu

V rozhovore pre TASR na margo súperiek v skupine uviedla. "Kerberová je svetová jednotka, to hovorí za všetko. Hrala som s ňou veľa vyrovnaných zápasov. Ťahám proti nej šnúru prehier, bolo by fajn, keby som ju prerušila práve v Singapure. S Halepovou som dnes trénovala, je to veľmi kvalitná hráčka. S Keysovou sme dlhšie spolu nehrali, rada by som ju prvýkrát zdolala. Vedela som, že na tomto turnaji bude štartovať osem najlepších hráčok na svete. Žiadna súperka nebude ľahká, dúfam v dobrý štart."

Otvoriť galériu

Finalistka Australian Open z roku 2014 si piatkový galavečer užívala. "Bolo to strašne krásne. Je úžasné mať za sebou takúto skúsenosť. Po prílete do Singapuru som sa na slávnostný žreb veľmi tešila a bola to absolútna topka." S Kerberovou má Cibulková vyrovnanú bilanciu 4:4, v uplynulých štyroch zápasoch však ťahala za kratší koniec. Naposledy sa obe hráčky stretli vlani v Pekingu, Nemka vyhrala 2:0 na sety. Nad Halepovou vedie zverenka trénera Mateja Liptáka na zápasy 3:2, na harde 2:0. S Keysovou má negatívnu bilanciu 0:3, všetky tri duely sa hrali na tvrdom povrchu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ondrej Lunter.
V Banskobystrickom kraji končia dve ambulancie: Hrozí urgentný nedostatok lekárov!
(ilustračné foto)
Inšpekcia zobrala súkromníkovi 3 tigrov! Znepokojivé, čo je za tým
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Šimkovičová o detailoch STVR: Čo deklaruje nový názov a takto vznikne rada!
Zuzana Vačková ukázala svojho chlapa.
Foto
TRAPAS ako hrom: Vačkovej nového chlapa si ľudia mýlila s jej OTCOM! Naozaj sa podobajú?
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Pri zmene RTVS skončí aj šéf Machaj: Premiér tvrdí, že návrh schválil i prakticky bez pripomienok
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Rozbili česko-ukrajinský gang! Narobil obrovské škody: Neuveriteľné zárobky
V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok 1. septembra 2023 okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie.
Samosprávam preplatia výdavky za cudzincov: Pôjde o sumu takmer 100-tisíc eur
Business people shaking hands in the office. Photo of one cheerful businessman and one happy businesswoman handshaking across the table.
Obzeráte sa po novej práci? Na tomto mieste v Bratislave to môžete skúsiť!
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Mimoriadna situácia na Horehroní: Nevyzerá to priaznivo! Znepokojivé správy o lykožrútoch
Demonštranti pochodujú k prezidentskému palácu počas protestu proti úsporným opatreniam vlády pod vedením prezidenta Javiera Mileiho.
Krajina je na nohách: Masové demonštrácie proti vláde! Čo sa to tam deje?
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Fond na podporu kultúry národnostných menšín: Príspevok by sa mal zvýšiť
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vláda sa bude venovať členstvu Slovenska v EÚ: Premiér objasnil, o čo ide