Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.10.2016 21:38 | Šport | Hokej

Na Slovane tuhla krv v žilách: Belasým sa podaril nevídaný obrat!

Hokejisti Slovana Bratislava zakončili trojzápasovú domácu šnúru v KHL víťazstvom.

Po prvej tretine piatkového duelu síce prehrávali s Ladou Togliatti 0:2, no vďaka zlepšenému výkonu a vysokej efektivite v presilovkách napokon triumfovali 3:2. Všetky góly zaznamenali práve v početnej prevahe.

Zverenci Miloša Říhu sa pred reprezentačnou prestávkou vydajú na trojzápasový trip. Najskôr majú na programe dvoch elitných súperov zo Západnej konferencie - budúci utorok o 18.30 nastúpia proti SKA Petrohrad, vo štvrtok na ľade CSKA Moskva. Vonkajšiu sériu zakončia v sobotu 29. októbra o 16.00 v Čerepovci.

Slovan Bratislava - Lada Togliatti 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Góly: 22. Plastino (Nedorost), 29. Plastino (Jeglič, Ďaloga), 47. Chipchura (Taffe, Cheechoo) - 8. Rybin (Zernov, Achmetov), 15. V. Strelcov (A. Strelcov, Bočarov). Rozhodovali: Beľajev, Sidorenko - Sivov, Šeljanin, vylúčení: 5:6 na 2 min. navyše Starosta 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 9729 divákov
Slovan Bratislava: Brust - Kundrátek, Starosta, Meszároš, Ďaloga, Švarný, Plastino, Rosandič - Jeglič, Taffe, Nedorost - Cheechoo, Chipchura, Hlinka - Petráš, Zigo, Valský - Skalický, Lušňák, Vopelka
Lada Togliatti: Ježov - Sotnieks, Korjagin, Bolšakov, Malenkich, Kostromitin, Aronson, Gurkin - Šenfeld, Komarov, Belousov - Bumagin, Ivanov, Filatov - Achmetov, Zernov, Rybin - A. Strelcov, V. Strelcov, Bočarov

Úvodné minúty zápasu sa niesli predovšetkým v znamení "belasej" snahy o častú streľbu s clonou pred bránkou. Hernému prejavu Slovana nechýbali aktívne črty, ale góly, aj preto sa v prvej tretine zopakoval scenár z uplynulých domácich zápasov. V defenzívnej činnosti sa nevyznamenal Švarný, Rybin ho v súboji jeden proti jednému vyzvŕtal dvomi kľučkami a nenáročnou strelou popod Brustove betóny otvoril skóre. Domácu snahu to výrazne otupilo, a to aj napriek presilovke, v ktorej nemala brániaca sa štvorica hostí veľa práce. Po hluchých momentoch udrela Lada druhýkrát. Alexander Strelcov v 15. minúte posunul puk po obkorčuľovaní bránky svojej dvojičke Vasilijovi a ten pohodlne zakončil - 0:2. V samom závere mohol "belasých" doraziť Filatov, ale z pravého krídla nastrelil príklepom len ľavú žŕdku.

Druhá tretina priniesla herný obrat a vďaka trom presilovkám, z toho jednej dvojnásobnej na dve minúty, Slovan vyrovnal. V oboch prípadoch uspel v koncovke Plastino. V 23. minúte mu na zníženie stačili tri sekundy z trestu Malenkicha, keď po vyhratom buly od Nedorosta trafil presne od modrej. Domáci v nasledujúcej prevahe o dvoch hráčov zovreli brániacu sa trojicu pred Ježovom, pričom na brankára Lady vyslali obrovské množstvo striel. Z nich sa napokon ujala tá Plastinova 18 sekúnd pred vypršaním trestov Korjagina a Sotnieksa. V závere si vytvorili presilovkový tlak aj hostia, ale puk za Brusta nepretlačili.

 

Do tretej tretiny vstúpil Slovan aktívnejšie, naďalej mal záujem hrať hokej a aktivitu korunoval vedúcim gólom v 47. minúte. V ďalšej presilovke vymyslel Taffe gólovú prihrávku pred bránku, kde puk umiestnil do siete Chipchura. O tesný náskok mohla Slovan obrať Brustova obrovská chyba, ktorú urobil pri vlastnom oslabení za bránkou. Zbytočne dlho čakal s rozohrávkou, po forčekingu súpera puk odpálil len na hokejku Belousova, no ten do odkrytej bránky nevyrovnal. V závere ešte odišiel Skalický na trestnú lavicu za faul kolenom, no Lade sa už v šestici vyrovnať nepodarilo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom