Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.10.2016 07:59 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Video

Polícia obvinila Andreja Gajdára, ktorý sa s deťmi štyri roky skrýval v Paname: Otec mal týrať Martinka a Dominiku!

Hrozí mu ďalší pobyt za mrežami! Vyšetrovateľka podľa informácií Nového Času obvinila Andreja Gajdára (37) z týrania Martinka (11) a Dominky (9).

Svoje deti mal podľa polície týrať v Paname, kde sa s nimi ukrýval štyri roky. Gajdárovi nepomohol ani posudok, ktorý má viaceré nedostatky. Pre Gajdára nebude prípadný ďalší trest vo väzení ničím výnimočným. V base si odsedel už rok za poškodzovanie cudzích práv, keďže slovenský trestný poriadok pojem „rodičovský únos“ nepozná. Najnovšie môže za týranie blízkej a zverenej osoby vyfasovať v najnižšej sadzbe od 3 do 8 rokov. „Zdravotný stav mojich detí a to, čo prežili, je veľmi bolestná téma. Nechcem sa k tomu vyjadrovať. Počkám na ukončenie vyšetrovania. Chcem veriť úradom, že sa dajú veci do poriadku,” povedala Martina Gajdárová, ktorá štyri roky zúfalo hľadala svoje deti. Po tom, ako Nový Čas vypátral miesto ich pobytu, prišla si po ne do Panamy.

Pochybný posudok

Martinka a Dominiku skúmali rozliční znalci viackrát. Ich závery sú stále predmetom vyšetrovania. Už teraz je jasné, že šokujúce vyjadrenia detí o tom, v akých podmienkach štyri roky žili, nemôžu nechať nikoho chladným. Iný názor má detská pediatrička Zuzana Stanovičová. Viac ako štvorročné násilné odlúčenie detí od matky, za ktoré bol Gajdár právoplatne odsúdený, nazýva v posudku „pobytom“ a absolútne nerieši to, čo sa dialo v Paname. „Podľa nej je Andrej Gajdár vlastne dobrý otec. Zdravotné problémy detí sa vraj vyvinuli u matky,“ opísal detaily spolupracovník Nového Času David Púchovský, ktorý našiel deti a v kauze vystupuje ako svedok.

 

Panama city 18.3.2015

Otvoriť galériu

„Znalkyňa zároveň uviedla nesprávny začiatok školského roka v Paname. Vyznelo to tak, že otec nemal dôvod dávať deti do školy a nič zlé teda nespravil, pričom deťom ju bránil navštevovať dva mesiace,“ dodal Púchovský s tým, že dôkazy o nepravdivých tvrdeniach poskytol polícii. Znalkyňa sa k tomu odmietla vyjadriť. Ministerstvo spravodlivosti sa už posudkom zaoberá. Podľa našich informácií musela znalkyňa už čo-to vysvetľovať na polícii.

Panama city 24.3.2015

Otvoriť galériu

Zachráni ho sociálka?

Gajdár sa môže spoliehať už asi iba na úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. Kolízna opatrovníčka Alexandra Bálintová totiž ešte v novembri 2015 na súde uviedla: „Nakoľko otec preukázal schopnosť o deti sa postarať, aj keď za nešťastných okolností...“ V kontexte jeho obvinenia vyznieva toto tvrdenie minimálne zvláštne. Vedúca kolíznych opatrovníčok Silvia Slezáková dokonca pripustila možnosť, že Andrejovi Gajdárovi nebude nariadený zákaz styku s deťmi. „Veď aj otcovia majú svoje práva,“ znel jeden z argumentov kolíznych opatrovníčok.

Letisko Schwechat 29.3.2015

Otvoriť galériu

Polícia Gajdára zadržala a obvinila v stredu. Vo väzbe však strávil necelé dva dni. „Po preskúmaní predloženého podnetu na podanie návrhu na vzatie do väzby a vyšetrovacieho spisu prokurátor nezistil žiadne konkrétne skutočnosti, ktoré by podporovali existenciu niektorého z dôvodov väzby," informoval námestník krajskej prokuratúry Oliver Janíček.

Bratislava 30.3.2015

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Senzácia sa nekonala: Slováci zabojujú o bronz
Herec Juraj Kukura musel vyhľadať lekárov.
Herec Juraj Kukura v opatere ONKOLÓGOV: Jeho vzhľad sa zmenil
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Ministerka Dolinková o jej odvolávaní: Nevidím žiadny relevantný dôvod
Zariadenie ciel v Leopoldove je veľmi strohé.
Viete, kto sedí v basách na Slovensku? Budete sa diviť, čo za ľudí sedí za mrežami
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda
Skúšajú to Rusi na Západ inak? Znepokojení sú v Poľsku aj v Česku!
Juraj Bača (36)
Prečo Bača býva aj po 30-ke u rodičov: Osudový INCIDENT pred podpisom hypotéky!
Rodina Brodekovcov vytvorila v USA veľký biznis
Foto
Klan Brodekovcov dal svetu vynález, ktorý používame dodnes! Zachráni sa rodný dom šikovných Slovákov?
(ilustračné foto)
Keď sa z vyrážky vykľuje RAKOVINA: Ak pupienok vyzerá TAKTO, musíte konať!
Kate v marci priznala, že jej diagnostikovali rakovinu.
Blízka princeznej Kate po PRVÝKRÁT prelomila mlčanie: Je to naozaj ZLÉ
Foto
USA 18 – Slovensko 18 ONLINE: Vybojujú naši mladíci senzačný postup do finále?
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko tvrdí, že NATO sa pripravuje na konflikt: TOTO má byť DÔKAZ!
Nevideli ste tohto muža?
Zobral si bicykel a NEZAPLATIL: Polícia prosí o pomoc! Nevideli ste tohto muža?