Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.10.2016 06:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Vavrinčíková odhalila aj to, čo nechcela: Rosnička je pre lekárov nočná mora!

Slušňáčka z markizáckeho Počasia, ktorá sa dokáže odviazať! Taká je televízna rosnička Lenka Vavrinčíková.

No rovnako ako v šou Tvoja tvár znie povedome dokáže prekvapiť aj v súkromí. Lenka sa priznala, že je veľkou hypochondričkou a hoci sa často prehnane bojí o svoje zdravie, je to tak trochu aj jej záľubou.

V šou Tvoja tvár znie povedome patríte k veľkým prekvapeniam, keďže diváci vás doteraz poznali len ako televíznu rosničku. Čakáte, že sa vám vďaka šou otvoria v Markíze nové možnosti, ako to bolo aj v prípade vášho kolegu Viktora Vinczeho (25)?

Ja som taký typ, ktorý si nerobí dopredu žiadne predstavy. Všetko, čo sa mi v živote udialo, prišlo akoby samo od seba, ako nejaká zhoda okolností. Som teda otvorená novým možnostiam a tomu, čo príde. A keď to príde, budem to aj riešiť. Hoci moju robotu všetci vnímajú ako začiatok kariéry, vôbec si to nemyslím. Musela by prísť naozaj perfektná pracovná ponuka, aby som išla z Počasia preč.

V prípade atraktívnej ponuky si teda asi viete predstaviť situáciu, že by ste opustili počasie?

Bola by to príjemná zmena, ale nejako po tom nebažím. Nie je to tak, že teraz čakám, aby mi niečo ponúkli, lebo sa v tom Počasí zbláznim. Navyše nemyslím si, že máme na Slovensku a v Markíze až tak veľa relácií a možností, preto sa nezamýšľam nad tým, že by som sa mohla umiestniť aj inde. Počasie je mojou srdcovou záležitosťou a vyhovuje mi. V Teleráne si môžem dovoliť byť trošku živ­šia a večer byť viac za vážnu. O to viac potom ľudí prekvapí, keď sa objavím v tej civilnej polohe, že som úplne normálna a viem si zo seba urobiť srandu.

Zdá sa, akoby TV Markíza využívala Tvár na to, aby si oťukala svojich ľudí, ktorých diváci možno považujú za nenápadných, a aby sa odkryl ich možný potenciál. Ako to vnímate vy?

Neviem, môže byť. Možno to je nejaký predčasný konkurz na niečo ďalšie. Veľa ľudí, aj kolegov z Markízy, ktorí ma nepoznali od detstva, zostalo mojím účinkovaním prekvapených, že viem spievať a tancovať. Tvorcovia vedeli, do čoho idú a čo môžu očakávať aj pri takých šialených premenách, akým bol napríklad Prodigy. Že môžem byť aj plešatý, otrasný chlap s piercingmi a vrešťať zavesená na mreži. To bolo presne moje opačné ja, ktoré ľudia okolo mňa nepoznajú, ale nehovorím, že neexistuje. (Smiech)

Otvoriť galériu

Súčasťou šou je aj porota. Ako sa pasujete s neustálymi sexistickými narážkami Kulyho?

Kuly je veľmi zlatý, sympatický a nič nehrá, rovnaký je aj v súkromí. Hovorí všetko od srdca, čo by sa možno aj mnohí ľudia hanbili povedať. Vôbec mi to neprekáža, lebo je to šou a on sa na to pozerá ako chlap, takže je úplne normálne, že si všíma všetky ženské kostýmy a prednosti, ktoré sa v nich niekedy zvýraznia.

 

Napriek dych vyrážajúcim premenám v šou, v súkromí máte imidž šprtky, ale dioptrické okuliare, ktoré nosíte, vám veľmi pristanú.

Okuliare nosím už od základnej školy a keď idem pred kamery, dávam si šošovky. Keď si nenasadím šošovky, z čítačky nič neprečítam, nedovidím na nápisy a nemôžem šoférovať. Veľa mojich kolegov má operované oči, aj mi to odporúčajú, ale keďže som ešte nerodila, radšej sa tomu vyhýbam. Nechcem riskovať, predsa len oči sú citlivá záležitosť.

Naháňa vám operácia očí strach?

Hoci lekárom verím, viem, že sú momentálne špičkové technológie, ale operácie sa bojím. Neviem, čo sa stane s mojimi očami o desať rokov.

Otvoriť galériu

Vraj ste hypochondrička, ktorá si určuje diagnózy podľa informácií z internetu.

Áno, mám rada lekárske témy. Aj v detstve som popri rozprávkových knižkách mala v knižnici asi štyri encyklopédie ľudského tela. Biológia ma bavila aj na strednej škole, dokonca som z nej maturovala a vytiahla som si otázku - mozog. Zdravotné témy ma dodnes veľmi zaujímajú a aj na seba som tým pádom veľmi citlivá. Keď sa mi na koži objavia nejaké fľaky, ako napríklad alergická reakcia, hneď si na internete vyhľadám, čo by to mohlo byť. V tomto si zo mňa priatelia uťahujú, že keď sa porežem na prste, zafačujem si ruku až po lakeť. Alebo keď idem k lekárovi, priateľ mi povie, že to je vlastne môj koníček a asi sa na odber krvi aj teším.

Navštevujete teda lekárov častejšie ako ostatní smrteľníci?

Priznám sa, že dosť sa sledujem a vždy, keď mám nejaký problém, hneď ho riešim. Nie som čakateľkou, ktorá by návštevu u lekára váhavo odkladala. Zdravie máme len jedno.

Nechceli ste študovať radšej medicínu?

Chcela, ale bojím sa krvi. V detstve som aj odpadávala a neviem si predstaviť, že by som niekoho rezala skalpelom. Medicína tak stále zostáva mojím pasívnym koníčkom.

Otvoriť galériu

V poslednom čase ste výrazne schudli. Trápi vás niečo, alebo sú za tým zdravotné problémy?

Schudla som, lebo Tvár si vyžaduje aj tri tréningy do týždňa a choreografiu si nacvičujem aj doma. Keďže mávam trému, v tom čase mám stiahnutý žalúdok a jem minimálne. Nestíhala som jesť a vypotila som litre potu, ale už to pomaly naberám naspäť. Nevážim sa, ale začínam to cítiť.

S priateľom Albertom (29) ste nedávno dokončili zariaďovanie rodinného domu na Záhorí, ktorý ste si sami navrhli. Dopadlo všetko podľa vašich predstáv?

Išli sme po jednoduchosti, nie je to žiadny architektonický počin roka, z ktorého by všetci odpadli. Zariaďovanie je už príjemnejšia etapa, z toho, čo bolo predtým, sme boli unavení. Dom sme postavili za rok, no najdlhšie nám trvalo vybavovanie stavebných povolení.

A detskú izbu už máte?

Máme tam dosť izieb, ale zatiaľ je tam namiesto detskej hosťovská izba, ktorú aktívne využívajú mačky. Detskú zatiaľ zariaďovať neplánujem a ani sa nad tým nezamýšľame. Možno som divná, ale táto téma sa ma ešte nedotýka a nemám túžbu mať teraz dieťa.

Otvoriť galériu

Vaše kolegyne z televízie už sú šťastnými mamami. Neuťahujú si z vás, že by ste mali odísť na materskú?

Keď som nastúpila pred šiestimi rokmi do Markízy, Zlatici Puškárovej sa narodil syn. Je to taký môj medzník. V čase môjho príchodu boli tehotné aj Martina Mečiarová a Mirka Almásy. Teraz mi kolegyne pripomínajú, že už mám dosť rokov a mala by som ich nasledovať.

S partnerom Albertom tvoríte pár už obdivuhodných desať rokov. Ženy, ale aj muži na výslní majú tendenciu svojich partnerov často meniť. Čím to podľa vás je?

Možno je to tým, že sa zo dňa na deň dostanú do iného sveta a ten dovtedajší, bežný život nechajú tak. Podľa mňa je to veľmi individuálne a keď vo vzťahu niečo neklape, tak je úplne jedno, či to je mediálne známy človek alebo nie. Vzťahy sú citlivá téma a myslím si, že človek by si mal takéto veci strážiť a riešiť ich v súkromí za zavretými dverami, čo samozrejme pre verejne známych ľudí nie je úplne ľahké. Preto ani ja nemám rada túto tému a nechcem sa vychvaľovať, akí sme spolu šťastní a spokojní, aby som to nezakríkla.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Rodinné peklo v Levoči! Muž sa vyhrážal žene a dcére: Vyhodím vás z balkóna, pozabíjam vás!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Rázne slová Orbána: Nedovolíme, aby Maďarov tretíkrát vtiahli do vojny! Obul sa aj do Bidena
Vozidlo Záchrannej zdravotnej služby.
V bytovke v okrese Poltár vybuchla plynová bomba: Zasahujú všetky záchranné zložky
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Nabitý program poslancov v parlamente: Zmení sa zákon o sociálnom poistení?!
Ilustračné foto
Tragická nehoda: Autobus sa zrútil do priepasti! Hlásia najmenej 20 obetí, zasahovali vrtuľníky
Vodič pod vplyvom alkoholu narazil v Partizánskom do druhého auta.
Opitý senior si v Partizánskom sadol za volant: Takto to dopadlo... To je hanba
Polícia žiada o pomoc pri pátraní po 17-ročnom Petrovi.
Foto
Zmizol tínedžer Peter! Môže byť v TOMTO meste: Spoznávate ho?
(ilustračné foto).
17 čínskych lietadiel prekročilo vzdušnú hranicu Taiwanu: Vytiahli aj lode! Desivé správy
(ilustračné foto)
Aktualizované
Polícia v Bratislave zasahuje na školách, deti posielajú domov! Čo sa deje?
(ilustračné foto)
Aktualizované
Rozruch v českom gymnáziu: Desiatky študentov evakuovali, zasahuje niekoľko policajtov! Čo sa tam stalo?
Diplomatické vzťahy oboch krajín sú napäté. (ilustračná foto)
Vymieňajú Západ za Rusko?! Znepokojivé kroky: TÝMTO postavili USA a Moskvu do tesnej blízkosti
Foto
Rázne rozhodnutie Djokoviča: Hantuchovej ex dostal padáka!