Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.10.2016 16:30 | Správy | Zahraničné správy
Video

Inšpiratívny príbeh krásnej Emmy: Lekári jej predpovedali život na vozíčku, ona sa nevzdala a dokázala nemožné!

Nehoda prevrátila život mladej Emme naruby. Lekári predpokladali, že z invalidného vozíka sa nikdy nepostaví. Teraz je inšpiráciou pre mnohých ľudí.

Život mladej ženy sa zmenil v roku 2013, keď počas dovolenky vo Švajčiarsku vyskočila z lietadla aj s najlepším priateľom. Emme Carey (23) sa zamotal padák a pridusil jej inštruktora, ktorý je stále v bezvedomí.

It been 2 years today. It's a day they kind of make you dread as a spinal patient because as a general rule, two years marks the end of your healing period. The doctors always told me that how you are at 2 years is how you'll stay (but I don't tend to listen to doctors 😜). It's weird to me that I haven't ran or jumped or played sport or peed normally or been without pain for two whole years. But I'm SO happy with how far I've come, I'm probably the luckiest person in the whole entire world, to be up walking and to even be alive 🙏 THANKYOU ALL FOR SUPPORTING AND MOTIVATING ME WHENEVER IM DOWN. YOU ARE MY ANGELS AND YOU HELP ME SO MUCH MORE THAN YOU KNOW 😘

Fotka uverejnená používateľom EMMA CAREY (@em_carey),

Voľný pád, po ktorom dopadla na zem a inštruktor na ňu, jej zlomil chrbticu na dvoch miestach a rozdrvil panvu. Lekári tvrdili, že do konca života bude ochrnutá. Boli ohromení, keď začala Emma po necelom roku od hroznej nehody sama chodiť.  

So I finally filmed it... 'How I Became A Paraplegic, My Skydiving Accident' 😳 This video might not be what you'd expect, it's a side to me that you don't normally see on here. Since my accident, a lot of people like to call me 'inspirational' or 'brave' but I just wanted to share with you the REAL story of what happened without embellishing it, so you can see that not every story is inspiring at first. I hope this video can help someone going through a tough situation to realize that it is OKAY to feel hurt and upset. The strong people you look up to and admire have all been there too. My voice is so croaky throughout the video because I never really speak about this stuff but I knew it was time. Please let me know what you think 💛 link in bio x

Fotka uverejnená používateľom EMMA CAREY (@em_carey),

Emma zverejnila na Youtube video, v ktorom opísala priebeh svojej nehody. "Začali sme sa veľmi rýchlo blížiť k zemi. Vedela som, že niečo nie je v poriadku. Bola som si istá, že zomriem. Neviem to inak vysvetliť, no bolo to hrozné," prezradila. 

 

Po nehode strávila tri týždne vo švajčiarskej nemocnici a potom odletela domov do Austrálie, uviedol portál DailyMail. Ďalšie tri mesiace podstúpila rehabilitáciu v nemocnici v Sydney a po nej sa začala učiť znova chodiť. Svoj progres dokumentovala na Instagrame a stala sa tak inšpiráciou pre mnohých ľudí. 

"Tá hrozná nehoda priniesla do môjho života toľko dobrého. Skvelé veci môžu priniesť aj zlé situácie," dodala.    

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor:

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!