Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.10.2016 12:01 | Správy | Domáce správy
Video

Na záhadnej smrti krásnej Evy († 33) nesedí 8 vecí: Slová odborníkov hovoria za všetko!

Nemôžu tomu uveriť! Smrť krásnej mamičky Evy Kolárikovej († 33) z Veľkých Uheriec (okr. Partizánske) vyvoláva množstvo otáznikov.

Kamaráti a rodina totiž neveria, že večne vysmiata Eva, mama 15-ročného Jakuba, spáchala samovraždu. Poukazujú na viaceré záhady okolo jej úmrtia. Hoci na celom prípade niekoľko vecí nesedí, polícia jednoznačne vylúčila cudzie zavinenie. Prečo potom ale skončil Evin priateľ Ivan vo väzbe?

Nemala ani jeden dôvod skántriť sa. Eva mala podľa brata Pavla (36), naopak, neskutočnú chuť žiť. Sestru opisuje ako veľkú optimistku. Ako tvrdí, vrásky na čele jej robil iba priateľ. „Sama si to určite nespravila, to viem isto," tvrdí jej brat, podľa ktorého jeho sestru priateľ údajne týral a bil. „Všetci o tom vedeli a nikto s tým nič nerobil. Keď sme sa s ňou o tom rozprávali, bála sa, že aj tak sa s tým nič robiť nebude, lebo on má otca, bohužiaľ, tam, kde má,“ povedal brat Pavel s tým, že ten je vyššie postaveným policajtom. Mužov zákona volali na agresívneho partnera viackrát. V deň svojej smrti mala navyše Eva veľký dôvod na úsmev. Zamestnávateľ jej totiž vystavil novú pracovnú zmluvu na dobu neurčitú.

Otvoriť galériu

„Doobeda dostala novú zmluvu, potom som s ňom volal a hovorila, že príde na nočnú. V pondelok si chcela zmluvu vziať a zaniesť na úrad, veľmi sa tešila,“ povedal zástupca firmy. Rodina sa o smrti Evy dozvedela práve od jej priateľa. „Mne volal on, že si to mala spraviť sama, že vraj na radiátore. Že on ju našiel tak, oživoval ju a už nepomohlo nič,“ vzdychol si brat. Podľa zdroja z polície bola Eva nahá, len spodnú časť mala prekrytú županom.

 

Jakub už mamu nikdy neobjíme

Smrť maminy najviac zasiahla jej 15-ročného syna Kubka. „Ja som v piatok prišiel zo školy, mama bola v poriadku, vysmiata ako vždy, nič sa nedialo, ešte varila obed. Šiel som von a až večer o ôsmej som sa dozvedel, že zomrela,“ hovorí statočný Kubko. Vraví, že často bol svedkom toho, ako jeho maminu priateľ bil. „Videl som, ako ju mlátil, koľkokrát aj pred mojimi očami päsťami, škrtil ju, vyhrážal sa, že ju zabije.“ Kubko volal 1. októbra políciu. „Zase ju dobil a mama mi už kázala - Jakub, zavolaj policajtov, tak som zdrhol von a volal som.“ Poukazuje aj na inú podozrivú okolnosť. „Jej SIM karta sa našla v odpade vane, našli ju tam policajti. Mne to stále nejde do hlavy, že mama by ju tam hodila,“ dodal Kubko.

Otvoriť galériu

Polícia: Bola to samovražda!

Polícia má však v prípade úplne jasno. „Súdna pitva potvrdila, že smrť nastala bez cudzieho zavinenia,“ povedal trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička. Pitva vylúčila aj Evino možné tehotenstvo, o ktorom sa zmieňovali jej priatelia. To, že v domácnosti Evy a jej priateľa v minulosti zasahovali aj policajti, muži zákona potvrdili. Zároveň aj to, že Ivan sedí v policajnej cele za týranie blízkej a zverenej osoby. Rodina má o smrti pochybnosti, a nedovolí, aby sa prípad len tak zamietol pod koberec. „Budeme žiadať riadne prešetrenie,“ dodal zlomený brat.

Toto je nezvyčajná samovražda

Robert Máthé, klinický psychológ

Otvoriť galériu

- Ženy páchajú samovraždu mäkším spôsobom ako muži. Väčšinou ide o užitie liekov alebo podrezanie si žíl. Tam však ide zväčša o povrchové zranenia, pokus má zvyčajne demonštratívny charakter. Žena chce dať najavo, že nezvláda nejakú situáciu. To, že v prípade, ktorý opisujete, spáchala samovraždu žena obesením na radiátor a bola nahá, je mimoriadne nezvyčajné. Ženy väčšinou dbajú aj na to, ako budú vyzerať po dokonanom skutku, z tohto pohľadu je nahota veľmi zvláštna. Vo svojej praxi som sa s niečím takým nestretol.

Prečo si nemožno pomýliť vraždu so samovraždou

Matej Snopko, bývalý kriminalista

Otvoriť galériu

- Nafingovať vraždu ako samovraždu je veľmi ťažké. Pri dôslednom vyšetrovaní je to nemožné. Nikto sa nedá sám obesiť dobrovoľne bez toho, aby sa bránil. Obeť musí byť buď v bezvedomí, omdlená alebo opitá. V opačnom prípade zostanú na jej tele stopy po zápase. Pod mikroskopom vidíte stopy na škrtidle, vidíte, či páchateľ obeť vyťahoval za povraz, napr. na hák alebo v tomto prípade na radiátor, alebo či už povraz visel a človek doň vliezol sám.

 

Podozrivé okolnosti smrti

Zamestnávateľ: 

v deň smrti jej zamestnávateľ dal novú pracovnú zmluvu na dobu neurčitú, mala z toho veľkú radosť

Syn:

synovi po príchode zo školy varila obed, smiala sa

Kamarát:

o 16. hodine telefonovala s kamarátom, ktorému povedala: „Príde Ivuško, potom sa ozvem.“

Dedinčania: 

podľa svedkov sa s priateľom stretla v pohostinstve a odišla s ním domov

Brat Pavel:

večer telefonoval jej priateľ bratovi Pavlovi, že ju našiel doma obesenú a spravila to sama

Zdroj z prostredia polície:

Evu našli nahú, iba spodnú časť tela mala prekrytú županom

Zdroj z prostredia polície:

obesila sa na opasku od župana, ktorý bol priviazaný o radiátor

Syn:

jej SIM karta bola podľa syna hodená v odtoku vane

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Tatiana Michalková, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej