Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.10.2016 19:02 | Šport | Cyklistika

Slová chvály pre nášho cyklistického hrdinu: Toto si o Saganovi myslia slovenské osobnosti!

Reakcie na víťazstvo slovenského cyklistu Petra Sagana v nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom na MS v Dauhe:

Peter Privara, prezident Slovenského zväzu cyklistiky: "Ako každý slovenský fanúšik športu a cyklistiky mám obrovskú radosť z toho, čo sa Peťovi podarilo. Samozrejme, u mňa je to umocnené tým, že sa celý život pohybujem okolo tohto športu, najskôr ako aktívny pretekár a teraz na funkcionárskej pozícii. Čo dokázal Peťo, neviem opísať inak, ako výnimočný úspech. Jeho finiš, to bola jedna báseň. Ale aj to, ako sa popasovali s náročnými pretekmi jeho brat Juraj i tretí náš reprezentant Michael Kolář, si žiada klobúk dole."

Martin Velits, jazdec tímu Etixx - Quick Step: "Priznám sa, že preteky som nevidel, ale je to skvelá správa. Naposledy sa to stalo ešte za čias Bettiniho. Celé to demonštruje výnimočnosť Petra Sagana, pretože dokázal niečo veľkolepé."

Danka Barterová, športová strelkyňa a jediná slovenská členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV): "Veľmi sa teším, veľmi mu to prajem. Pozerala som, držala palce. Všetka česť Peťovi. Neviem, či sme tu niekedy mali takého športovca, akým je on, pretože obhájiť v jednom z najťažších športov titul svetového šampióna je niečo famózne. Ukázal svoju genialitu. Mám pocit, že čo spraví, to mu vyjde. Nech mu to vydrží čo najdlhšie.

 

Ján Svorada, bývalý reprezentant SR a ČR, víťaz 3 etáp na Tour de France: "Je to paráda. Patril k favoritom, preteky sa vyvíjali asi tak, ako predpokladal a lišiacky zvládol aj záverečný špurt napriek tomu, že v koncovke ostal sám. Kolář mu pomohol, čo mohol, no samotný záver bol už len na Peťovi. Samozrejme, mal aj trochu šťastie, že mu tam ostalo miesto, kadiaľ sa dostať dopredu. No nič iné mu asi neostávalo. Zvolil taktiku, že išiel zozadu, musel sa spoliehať na to, že sa vyvezie za silnejšími a početnejšími tímami ako Belgičania či Taliani. Samozrejme s rizikom, že ho zavrú a nebude mať miesto. Nakoniec mu ho zostalo dosť a dokázal to perfektne využiť. Síce nemal taký silný tím ako ostatní, no do kariet mu hralo to, že fúkal vietor a to aká bola trať. Keď sa mu podarilo zostať v prvej skupine, jeho šance výrazne stúpli."

Ján Valach, hlavný tréner slovenského tímu elite v Dauha: "Je to super. Sme veľmi radi, všetci spravili tisícpercentnú robotu a vyšlo to. Som nadmieru spokojný. Deň pred pretekmi som si pozrel trať a vedeli sme presne, v ktorom bode musíme ísť preč, pretože tam sa to rozhodne a rozseká na skupiny. Máme zručných pretekárov a veľmi technicky zdatných a výkonných, takže tam boli a dostali sa do prvej skupiny. To bolo podstatné, a potom rozhodol až úplný záver. Ja som vedel, že zaútočí Terpstra, čakal som len kedy a či sa o to pokúsi ešte niekto z Nórov či Belgičanov. Neudialo sa to, takže všetci išli na hromadný špurt. No jeden fakt je jasný a to, že Peter má teraz o triedu vyššiu výkonnosť od ostatných a to rozhodlo. Špurt bol po 250 km a nie po 150 km a to je niečo celkom iné."

Ján Kozák, tréner slovenskej futbalovej reprezentácie: "Cyklistiku mám veľmi rád. Petra Sagana som sledoval počas celej sezóny, nielen na Tour de France a šampionátoch, ale aj na klasikách a ďalších pretekoch. Aj dnes som mu veľmi držal palce. V silnej konkurencii potvrdil, že je to pán cyklista. Vie sa neskutočným spôsobom orientovať v pelotóne, používa pri tom hlavu. To však samo o sebe na úspechy nestačí, musí mať aj v nohách a to je presne Petrov prípad. Dosiahol úspech, ktorý je skvelou vizitkou pre neho a reklamou pre celý slovenský šport."

Erik Baška, slovenský reprezentant do 23 rokov /zdroj: Facebook/: "Neuveriteľná správa. Peter Sagan je znova svetový šampión, obrovská gratulácia."

Adam Žampa, reprezentant SR v alpskom lyžovaní /zdroj: Facebook/: "Dvojnásobný svetový šampión. Gratulujem Peťo Sagan, si kráľ!"

Dominik Hrbatý, bývalý slovenský tenista /zdroj: Facebook/: "Sagaaaaaan. Neuveriteľné, jednoducho živá legenda. Môže byť tento týždeň ešte úspešnejší pre slovenský šport? Sagan sa stal svetovým šampiónom a Cibulková vyhrala turnaj v Linzi. To je týždeň!"

Richard Varga, slovenský triatlonista /zdroj: Facebook/: "Znova to dokázal. Capo di Tutti!"

Marek Hamšík, slovenský futbalový reprezentant /zdroj: marek-hamsik.sk/ "Peťo, klobúk dole pred Tvojim fantastickým výkonom. Si veľký šampión! Veľká gratulácia k ďalšiemu zlatu!!!!"

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom