Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Tínedžer Peter obvinený z vraždy Rastislava († 43): Na súde sa rozplakal!

Teraz bude mať dosť času premýšľať nad svojím životom. Petra (16), ktorý je obvinený z  toho, že zabil svoju internetovú známosť Rastislava († 43), zobral vo štvrtok sudca prešovského súdu do vyšetrovacej väzby.

Umiestnil ho tam pre možné ovplyvňovanie svedkov, pokračovanie v trestnej činnosti, ale aj vysoký trest, ktorý mu hrozí. Ak by sa totiž potvrdilo, že zabil Rasťa, s ktorým si mal dohadovať sex, mohol by dostať 7 až 15 rokov.

Otvoriť galériu

Muža našli mŕtveho v obci Župčany (okr. Prešov) pred tromi týždňami. Peter (16), ktorý je obvinený z vraždy, chodil do druhého ročníka strednej odbornej školy. Na súde sa zahalil kapucňou, aby mu nebolo vidieť do tváre. Pri rozhovore s otcom, ktorý mu dovolil sudca počas prestávky, však bolo počuť jeho vzlyky. Či plakal pre svoj zbabraný život, alebo z ľútosti nad obeťou, nevedno. Šokujúce je, že mladík dva týždne po krvavých udalostiach, ktoré sa odohrali v dedinke Župčany, naďalej chodil do školy aj do kostola a podľa jeho známych vôbec nepôsobil rozrušeným dojmom.

Otvoriť galériu

Chlapec má prideleného advokáta ex offo (z úradnej moci). Podľa zdroja Nového Času sa Peter k vražde priamo nepriznal: „No pripustil, že skutok sa stal. O detailoch však odmieta hovoriť.“ Rasťo si mal s Petrom dohovoriť orálny sex, za čo mal obvinený dostať odmenu 25 €. Či ju zinkasoval, sa už nevie. „Našla sa Rasťova peňaženka a boli v nej aj peniaze. Či boli všetky, zatiaľ nie je jasné,“ spresnil zdroj.

 

Petrov otec je zdrvený

Nebohého, ktorý mal na tele 27 rán, zavraždili vreckovým nožom s krátkou čepeľou. „Bol úplne obyčajný, taký kúpite na každom trhovisku. Zatiaľ sa nevie, komu patril,“ uviedol zdroj.

Dráma sa mala odohrať v zamknutom Rasťovom aute, kľúče boli pohodené v prednej časti. Podľa zdroja sa vie o ďalšom prípade, keď si dal Peter za sex zaplatiť. Je možné, že sa ohlásia i ďalší klienti.

Otvoriť galériu

Na súde bol aj zdrvený Petrov otec, ktorý s manželkou a so svojimi šiestimi deťmi nežije. „Môj syn nechápe, prečo je v base, keď sa iba bránil,“ uzavrel rodič. Trápi ho aj to, že od chvíle, keď do domu, kde spalo šesť detí, vtrhlo o piatej ráno komando kukláčov, nemôžu jeho ratolesti zo strachu spať. Petrovi hrozí 7 - 15 rokov väzenia, ak sa rozhodne hovoriť a pristúpi na dohodu o vine a treste, môže byť sadzba znížená o jednu tretinu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Novotný, NOVÝ ČAS

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu