Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.10.2016 22:00 | Šport | Futbal

Nominácia je jasná: Škóti pôjdu v Trnave jednoznačne za víťazstvom!

Škótski futbaloví reprezentanti pôjdu rovnako ako ich hostitelia zo Slovenska do utorkového zápasu kvalifikácie MS 2018 v Trnave s jednoznačným cieľom bodovať.

Snahu zvíťaziť a zostať v kontakte s vedúcim mužstvom F-skupiny Anglickom deklaroval na predzápasovej tlačovej konferencii v Bratislave kapitán Škótov Darren Fletcher.

Ostrovania majú po dvoch kolách eliminačných bojov na svojom konte štyri body. Po povinnom triumfe nad Maltou (5:1) museli v sobotu proti Litve zachraňovať remízu 1:1 v samom závere. Deľbu bodov zabezpečil v 89. minúte presnou hlavičkou James McArthur. "Bol to náročný zápas, o body sme museli bojovať do poslednej sekundy. Duel proti Slovákom bude iný. Domáci sú pod tlakom, ani my sme nečakali, že v doterajšom priebehu kvalifikácie nezískajú ani bod. Bude to náročné, súper na nás určite od začiatku vybehne a bude chcieť skórovať. My musíme byť trpezliví, silní na lopte a nerobiť chyby," vravel Fletcher.

Nad jeho účasťou v utorkovom zápase však visí otáznik. Stredopoliar West Bromwichu Albion má drobné zranenie zo zápasu s Litvou a o jeho štarte sa rozhodne tesne pred úvodným výkopom. S určitosťou nebude hrať obranca Gordon Greer, ktorý má problémy s nohou. "Ešte je to trochu boľavé. Uvidíme, ako na tom budem zajtra. Každopádne dúfam, že budem môcť byť trénerovi k dispozícii a že mužstvu pomôžem k zisku troch bodov," povedal Fletcher slovenským novinárom. Podľa neho si Škóti prišli na Slovensko po víťazstvo.

 

"Neprišli sme sem po remízu. Určite by to nebola katastrofa, keby sa body delili, ale my pôjdeme rovnako ako do každého zápasu s úmyslom vyhrať. Hráme dobre, máme kvalitu i sebavedomie," pokračoval bývalý hráč Manchestru United. O slovenských hráčoch majú ostrovania dostatočné informácie, na žiadneho z nich sa nepripravovali individuálne. "Osobne poznám Martina Škrtela z čias, keď hral v Premier League za Liverpool. Vieme, že máte kvalitných hráčov. Ale na Slovensko sme sa pripravovali ako na tím, nie na individuality. Vieme o určitých zmenách v nominácii i o tom, že niektorí hráči budú chýbať. Sme na to pripravení," dodal Fletcher.

Reprezentačný tréner Škótska Gordon Strachan bol pred novinármi v Bratislave veľmi strohý. Neprezradil nič z taktiky či rozostavenia a podotkol, že Slováci ho prekvapili zmenou herného systému. "Videl som Slovákov na EURO vo Francúzsku. Hrali systém 4-3-3 a na toto rozostavenie som sa dva mesiace pripravoval. Ale v predchádzajúcich dvoch zápasoch to tréneri zmenili. Budeme však na to pripravení, uvidíte zajtra v Trnave," uviedol na slovo skúpy Strachan.

Nominácia Škótska na zápas proti Slovensku (Trnava, 11. októbra, 20.45 SELČ):

brankári: Craig Gordon (Celtic Glasgow), Jack Hamilton (Heart of Midlothian), David Marshall (Hull City)

obrancovia: Christophe Berra (Ipswich Town), Gordon Greer (Blackburn Rovers), Grant Hanley (Newcastle United), Russell Martin (Norwich City), Callum Paterson (Heart of Midlothian), Andrew Robertson (Hull City), Kieran Tierney (Celtic Glasgow), Lee Wallace (Glasgow Rangers).

stredopoliari: Ikechi Anya (Derby County), Barry Bannan (Sheffield Wednesday), Oliver Burke (Lipsko), Darren Fletcher (West Bromwich Albion), James Forrest (Celtic Glasgow), James McArthur (Crystal Palace), John McGinn (Hibernian), Barrie McKay (Glasgow Rangers), Shaun Maloney (Hull City), James Morrison (West Bromwich Albion), Matt Ritchie (Newcastle United), Robert Snodgrass (Hull City)

útočníci: Steven Fletcher (Sheffield Wednesday), Leigh Griffiths (Celtic Glasgow), Chris Martin (Derby County), Steven Naismith (Norwich City)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
Fedor Flašík
Foto
Podnikateľa Fedora Flašíka nečakane previezli do Prahy! Rodina poskytla stanovisko
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson.
Aktualizované
Republikáni navrhli nové zákony o pomoci pre Ukrajinu a Izrael: Na stole je niekoľko noviniek
Mamička na prechádzke začula čudný zvuk: Keď sa pozrela do kočíka, zbledla od hrôzy