Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2016 16:06 | Šport | Futbal

Marek Hamšík prevezme v Ľubľane kapitánsku pásku: Ako reagoval na neúčasť Stocha i Weissa?

Futbalistov Slovenska čaká podľa Mareka Hamšíka (29) kľúčový dvojzápas kvalifikácie MS 2018.

Zverenci Jána Kozáka nastúpia proti Slovinsku a Škótsku a špílmacher SSC Neapol pred novinármi prízvukoval potrebu získať dôležité body.

V sobotu 8. októbra si Slováci na ľubľanskom štadióne Stožice zmerajú sily so Slovinskom. Na súpera nemajú najlepšie spomienky, v kvalifikácii MS 2010 s ním prehrali oba zápasy. V septembri 2008 v Maribore ťahali za kratší koniec po výsledku 1:2, v októbri 2009 sa v Bratislave zrodil rezultát 0:2.

"Pamätám si oba zápasy. U nich sme prehrali 1:2, doma 0:2. Vieme, že to bude nepríjemný súper. Majú päť-šesť hráčov, ktorí hrajú v talianskej lige. Sú to naozaj kvalitní hráči, mužstvo má svoju silu, aj keď na úvod kvalifikácie zaváhali v Litve. Ten zápas si pozrieme a uvidíme, čo nás čaká," vravel na stredajšom stretnutí s médiami Hamšík.

 

Slovákom bude proti Slovinsku a Škótsku chýbať hneď niekoľko opôr. Nomináciu poznačili zranenia (Duda, Pečovský, Gyömbér, Pekarík), tresty (Škrtel) či disciplinárne prehrešky a následné vyradenia z kádra (Stoch, Weiss). Hamšík, ktorý v Ľubľane po potrestanom Škrtelovi prevezme kapitánsku pásku, zdôraznil dôležitosť blížiacich sa duelov.

Otvoriť galériu
Hamsik
Zdroj: tasr

"Tento dvojzápas je kľúčový. Budeme sa musieť zaobísť bez viacerých dôležitých hráčov. Bohužiaľ, zranenia patria k futbalu. Netreba myslieť na tých, čo chýbajú. Namiesto toho treba vytvoriť niečo s tými, čo sú tu. Musíme sa pozerať dopredu, pretože náš čaká náročný dvojzápas s mužstvami, ktoré pravdepodobne budú s nami bojovať o druhé miesto v skupine. Povedzme si otvorene - Angličania sú favoritmi skupiny. Na súboje so Slovincami a Škótmi sa musíme dobre pripraviť."

Slováci neskórovali v troch predchádzajúcich zápasoch. Gól nestrelili v súbojoch s Angličanmi a Nemcami na EURO 2016 a ani potom proti Anglicku v úvode kvalifikácie MS 2018. "Bez gólov sa zápas vyhrať nedá, takže hádam nejaký gól strelíme a budeme sa snažiť žiadny nedostať. Ale futbal je pekná hra a nikdy neviete, ako to celé dopadne. Ak chceme pomýšľať na postup, v najbližších dvoch dueloch musíme bodovať," pokračoval Hamšík, ktorý sa vyjadril aj k medializovanej neúčasti dvojice Weiss, Stoch: "Taký je život. Bohužiaľ, aj také veci sa stávajú. Potom je vaša práca (novinárov) to všetko rozoberať a je z toho obrovský boom. Stalo sa, čo sa stalo, nechcel by som to nejako rozoberať. Verím, že všetko sa dá do poriadku, všetko sa vráti do starých koľají. Rád by som tu videl oboch chalanov - či Miňa alebo Vlada."

Otvoriť galériu

Slovenský kapitán Neapola sa bude snažiť do reprezentácie pretaviť kvalitnú formu z klubových zápasov. V Serie A je SSC pod jeho vedením druhý, v Lige majstrov vyhral oba doterajšie súboje. Prvú prehru v ligovej sezóne utrpeli Neapolčania až v 7. kole, keď v nedeľu padli v Bergame proti Atalante.

"Prehra mrzí, náš najväčší súper (Juventus) sa od nás odpútal na štyri body. Ale liga je ešte dlhá, takže máme čas ho dobehnúť. Sme mužstvo, ktoré nezmenilo trénera, dá sa povedať, že sme zostali pokope. Odišiel nám síce kľúčový hráč (Higuain), ale dokázali sme jeho odchod zaplniť piatimi-šiestimi nákupmi. Kvalita mužstva je veľká a aj výsledky dokazujú, že silu máme," vravel Hamšík, ktorý v závere septembra strelil svoj stý gól v súťažných zápasoch za SSC. Zároveň to bol pre neho 82. presný zásah v Serii A, v tejto štatistike prekonal aj legendárneho Argentínčana Diega Maradonu.

"Určite ma všetky tieto méty tešia, ale myslím, že ešte mám pred sebou dlhú kariéru. Takže tie rekordy môžem vylepšiť či ďalšie prekonať," dodal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?