Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2016 09:55 | Správy | Politika
Infografika

Smerácky funkcionár nabúral ožratý do stromu: Jeho obhajoba stojí zato!

Týmto sa veľmi nepochvália. Dlhoročný funkcionár najsilnejšej vládnej strany Smer Emil Pavlík (67) nezvládol riadenie auta a na Orave havaroval. Sám vyviazol s ľahkými zraneniami, ale polícia mu po nehode zistila v krvi viac ako tri promile alkoholu.

Pavlík, ktorý pôsobí ako okresný podpredseda strany v Tvrdošíne, tvrdí, že fľašu vína vypil až po jazde a pod vplyvom alkoholu nešoféroval. Ako sa k tomu postavil Smer Roberta Fica?

Pavlík sa na svojom staršom aute vracal domov do malej obce Zábiedovo na severe Slovenska. Na rovnom úseku cesty však v dôsledku nevenovania sa vedeniu vozidla havaroval. „Zišiel z vozovky po pravej strane a po prejdení trávnatej plochy narazil do stromového porastu. Vodič utrpel pri dopravnej nehode ľahké zranenia,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová. U Pavlíka zároveň nariadili odber krvi. „Bolo zistené, že vodič mal 3,28 g/kg etanolu v krvi (promile),“ dodala Balogová s tým, že superrýchle konanie nemohlo byť využité práve pre dodatočné zisťovanie prítomnosti alkoholu. Hovorca zdravotníkov Boris Chmel povedal, že k mužovi po nehode privolali záchranárov. „Tí ho na mieste ošetrili a následne s otrasom mozgu transportovali do nemocnice v Trstenej,“ uviedol.

Otvoriť galériu
Ako malo dôjsť k nehode.
Zdroj: infografika NČ

Padla sedmička vína

 

Sám Emil Pavlík haváriu potvrdil, ale obhajuje sa tým, že berie niekoľko druhov liekov a náhle mu prišlo nevoľno. „Cítil som slabosť, zbehol som z cesty a stratil vedomie. Nemal som si sadať za volant,“ kajá sa smerák a odvoláva sa na svoje zdravotné problémy. Dodáva, že krv mu zobrali bez jeho súhlasu. Na otázku, ako sa u neho vyskytli tri promile alkoholu, má jasnú odpoveď: „Neviem, kedy som sa prebral, ale keď som sa prebral, tak prvé, čo mi v amoku napadlo, bolo, že som jednoducho zobral víno. V strese som sa pustil do tej sedmičky.“ Pred jazdou podľa vlastných slov nepil. Pavlík dodáva, že ako podpredseda Smeru v Tvrdošíne sa podieľa napríklad na príprave volieb. „Ja poznám všetkých. Som zakladateľom strany v Dolnom Kubíne, Tvrdošíne či Námestove, ale neodvolával som sa na nikoho,“ povedal Novému Času. Okolnosti nehody preveruje naďalej polícia v Dolnom Kubíne.

Otvoriť galériu

Smer po našich otázkach zareagoval pomerne rázne. "Okresný predseda strany Smer v Tvrdošíne vyzval pána Pavlíka, aby si do ukončenia vyšetrovania pozastavil členstvo v strane," povedala hovorkyňa Ľubica Končalová. Podľa právnika Marka Benedika tento prípad spadá pod paragraf ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a vodičovi hrozí jeden rok za mrežami.

Ako sa bránil?

  • náhle mu prišlo nevoľno
  • fľašu vína vraj vypil až po nehode zo stresu
  • krv mu policajti mali brať bez súhlasu
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustr. foto)
Návrat Studia Ghibli? Na festivale v Cannes predstavia štyri animované filmy
Ruský útok v Charkove.
Foto
Zúfalstvo v Charkove: Ľudia utekajú pred ostreľovaním! Rusi útočili na obytné časti
Robert Fico aj Robert Kaliňák odmietajú zodpovednosť za to, že by cielene zisťovali špinu na svojich politických oponentov.
Kaliňák sa rozprával s Ficom: Zranenia sú extrémne bolestivé! S premiérom si dali niekoľko inštrukcií
Čierne more
Pátranie v Čiernom mori: Kde sú námorníci potopenej lode? Od ruskej invázie je toto miesto v ohrození
Skarlet (32) chodila na vlasy a nechty, no teraz ju stojí starostlivosť o synov vyše 2 000 eur mesačne a na seba jej neostáva nič.
FotoVáš Tip
Bojovníčka Skarlet sa stará o ťažko chorých synčekov Tomáška a Samka: Už o 5 rokov nemusia vidieť milovanú mamu!
Woman hand holding asthma inhaler ready to use in winter
Prekvapivé spúšťače astmy: O tomto ste možno nikdy nepočuli! Číslo 4 sa môže týkať aj vás
Ruský prezident Vladimir Putin.
Navaľného († 47) spojenec prežil hrozivý incident: Prisľúbil, že sa nikdy nevzdá boja proti Putinovi
Mladého Poliaka ratovali horskí záchranári.
Maďarsku turistku ratovali vo Vysokých Tatrách: Padala vyše sto metrov!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Toto mu generáli nikdy nezabudnú: Turecký prezident sa odhodlal k zásadnému kroku
Na súde v Pezinku prebehol proces s Jurajom Cintulom.
Foto
VIDEO Atentátnik Cintula pred súdom: Muži zákona v plnom nasadení! Takto ho odvádzali po vynesení rozsudku
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Bratislavská Petržalka hľadá víťaza: Nominácie môžete posielať do tohto dátumu! Ako postupovať?
Práca v záhradke.
Máme pre vás TOP 5 rád: Bez týchto tipov nevysadíte jedinú priesadu!