Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.10.2016 12:02 | Správy | Domáce správy
Video

Bola ohavná smrť nevesty Sašky († 26) úkladnou vraždou? Čo všetko tu nesedí!

Praskli mu nervy! Policajt Marek (27), ktorý je obvinený z toho, že pár hodín pred svadobným obradom zavraždil svoju snúbenicu Sašku († 26), podľa informácií Nového Času pred vyšetrovateľmi priznal farbu a odhalil dôvod svojho konania.

Mala ním byť svadba a všetko sa malo odohrať v afekte. Posledná hádka však podľa susedov nebola ojedinelá. Krik sa z bytu na sídlisku Západ v Spišskej Novej Vsi, kde si zaľúbenci zariaďovali svoje hniezdočko lásky, ozýval v posledných dňoch pred osudnou tragédiou častejšie. Podľa kamarátov sa mal Marek priznať k nevere a jeho nastávajúca chcela svadbu zrušiť.

Košický súd Mareka napokon vzal do väzby.

Mal to byť najkrajší deň ich života, vysnívaná svadba, no teraz bude pohreb. Rodičia nebohej Saše sa so stratou svojej milovanej dcéry nevedia zmieriť. Zronený otec, ktorý je riaditeľom Daňového úradu v Spišskej Novej Vsi, hovorí o najťažších chvíľach svojho života: „Stále behám po výsluchoch, je to pre mňa veľmi ťažké. Dnes ešte idem vrátiť svadobné auto, ktoré mali požičané.“

Otvoriť galériu

Správu o synovom ohavnom čine nesú ťažko aj Markovi rodičia. Jeho otec Milan (54) sa len vo štvrtok vrátil z nemocnice, kde ležal pre slabý infarkt, aby sa mohol v sobotu zúčastniť na veľkom dni svojho syna. „Hoci presne stále nevieme, čo sa stalo, najbližším našej budúcej nevesty sme už prejavili sústrasť,“ povedal pre Nový Čas otec zadržaného policajta. Svojho syna videl naposledy minulý týždeň a správal sa úplne normálne.

Otvoriť galériu

 

„Spoločne roznášali koláče a nezdalo sa, že by mali nejaký problém. Sašu som ani nevidel, no neviem o tom, že by sa mali pohádať. Od svojej manželky som sa však dopočul, že syn mal Sašu odviezť domov k jej rodičom a vrátiť kľúče od ich auta,“ tvrdí Milan, ktorý napriek synovmu priznaniu neverí, že by bol niečoho takého schopný. „Bol pokojný a robil policajta už viac ako päť rokov. Neublížil by ani muche! So Saškou sa mali radi, plánovali budúcnosť, zariaďovali si bývanie a spolu chodili už od základnej školy,“ povedal s trasúcim sa hlasom Markov otec. Jedinou láskou okrem Saše bola pre mladého policajta už len posilňovňa.

Otvoriť galériu

Motív vraždy

V uplynulých dňoch sa špekulovalo o viacerých motívoch vraždy mladej právničky. Medzi kamarátmi sa najviac hovorí o nevere a o tom, že Saška chcela svadbu zrušiť. Marek pred vyšetrovateľom podľa informácií Nového Času priznal, že dôvodom hádky a následného výbuchu, pri ktorom zobral nôž a pichol svoju nastávajúcu, bola naozaj svadba. Pred mužmi zákona a svojimi kolegami sa však bránil konaním v  afekte. Susedia v paneláku Novému Času potvrdili, že hádky boli v byte zaľúbencov v poslednom čase časté. „Od susedov som však počul, že asi týždeň pred tragédiou bolo z ich bytu počuť hádky. On bol pokojný a ona mala trocha prudšiu povahu. Slušne ma vždy pozdravili. Aj ja som zhrozený, k akej tragédii došlo,“ povedal sused snúbencov Ľubomír Mati, ktorý tvrdí, že zaľúbenci si tam zariaďovali hniezdočko lásky asi päť mesiacov, trvalo tam však nebývali.

Vraha, ktorý zrejme vynášal telo z bytu, musel zachytiť kamerový systém, ktorý majú v bytovke namontovaný pre rôzne vlámačky asi rok. „Celkovo je len v tomto vchode až päť kamier - po jednej pri prednej a zadnej bráne a tri v priestore vstupného vestibulu pri výťahoch,“ dodal Mati. Ako Nový Čas zistil, o osude Marka, ktorý sa stále nachádza v cele predbežného zadržania v Košiciach, sa v pondelok ešte nerozhodlo. Teraz plynie 48-hodinová lehota, v rámci ktorej súd rozhodne o návrhu vziať ho do väzby alebo ho prepustí na slobodu.

Otvoriť galériu

Afekt posúdia znalci

Peter Vačok, bývalý vyšetrovateľ

Otvoriť galériu

Pri takomto charaktere takejto závažnej činnosti sa zisťuje, ako boli v daný moment ovplyvnené rozpoznávacie a ovládacie schopnosti páchateľa. Zisťuje sa to znaleckým skúmaním, či páchateľ mal schopnosť rozpoznať a ovládať svoje konanie, ak nie, čím to bolo ovplyvnené. Ak u páchateľa bude absentovať nejaká porucha, môže stokrát hovoriť, že spáchal vraždu v afekte.

Marek prešiel psychotestmi

Silvia Keratová, hovorkyňa ministerstva vnútra

Policajt absolvoval vstupné psychotesty v roku 2010 a špeciálne v roku 2013. Išlo o psychotesty na vedenie policajných áut s majákom, v nich sa skúmajú kognitívne vlastnosti, ale aj osobnostné komponenty, ako sú impulzívnosť a sklony k agresivite. Časnosť psychologických vyšetrení je rôzna, pričom interval je od dvoch do päť rokov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, nov, kz, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí