Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.09.2016 12:09 | Správy | Domáce správy
Video

Janu mal ex pripraviť o dieťa, súd na ňu navyše vydal zatykač: Johnnyho diabolský plán vyšiel!

Jej nočná mora trvá už nekonečných sedem rokov! Jana Čižmáriková (42) z Bratislavy od roku 2009 nevidela svoju dcéru, ktorú si v Belgicku za čudných okolností nechal jej exmanžel Johnny (52).

V snahe získať kontakt s dcérou sa obracia na všetky strany, keď­že pri akomkoľvek pokuse o priblíženie sa k Sofie (15) volá Johnny políciu na kohokoľvek. Presvedčila sa o tom aj stará mama dievčaťa, ktorú miestna polícia bez okolkov zatkla len za to, že sa rozprávala so svojou vnučkou. 

Jana Čižmáriková (42) žila desať rokov v Antverpách, kde sa jej s Johnnym (52) narodili dcéra Sofie (15) a syn Steve (12). V roku 2009 sa pre nezhody dohodli na jej odchode na Slovensko. Najprv odišla so synom, dcérka sa k nim mala pripojiť neskôr po škole.

Jana vtedy nemohla tušiť, že sa v hlave jej exmanžela zrodil diabolský plán. „V deň, keď som odišla, zavolal na políciu, že som opustila spoločnú domácnosť. Zakrátko odchod zmenil na únos syna. Sám nám pritom kúpil letenky. Nakoniec sme išli autom a on nám tam ešte dával kufre,“ opísala Jana.

Uväznená na Slovensku

Otvoriť galériu

 

Belgické súdy sa postavili na stranu svojho občana. Ich verdikt bol neúprosný - Jana musí uneseného syna vrátiť otcovi a poslal ju na dva roky do basy. Slovenské úrady pre pochybnosti podporili matku. „Belgičania nebrali do úvahy moju výpoveď. Uverili Johnnymu, aj keď nám po príchode na Slovensko volal a pýtal sa, či sme v poriadku. Nezaujímali ich ani svedkovia. Zo spisu zmizli dôležité dôkazy,“ vymenúva Jana nezrovnalosti v prípade. Po vynesení slovenského rozsudku, podľa ktorého sa Steve k otcovi nemusí vrátiť, Johnny syna už nikdy nekontaktoval.

Belgický zatykač platí na Janu takmer vo všetkých krajinách EÚ, a tak už sedem rokov nemôže nikam vycestovať. „Keď sme prišli na Slovensko, dcérka nám plakala do telefónu, že chce byť s nami. Sľúbila som jej, že o pár dní príde. Z dní sú už roky a ja neviem, či ju niekedy ešte uvidím,“ povedala Jana užialene. Trápi sa aj jej braček Steve. „Neviem, prečo mi môj otec nedovolí aspoň zavolať sestre. Keď sa to nezmení, tak po­čkám, kým vyrastiem, a prídem za ním osobne,“ povedal Steve.

Dcéru drží nakrátko

Otvoriť galériu

Johnny spočiatku Sofie umožňoval kontakt s jej slovenskou rodinou, postupne sa však odmlčal úplne. Jana preto požiadala spolupracovníka Nového Času Davida Púchovského, ktorý sa špecializuje na medzinárodné únosy, aby jej pomohol dcéru v Ant­verpách vypátrať a spoločne s jej mamou Ruženou (69) odovzdať odkaz.

„Keď sme ju našli, bolo veľmi ťažké sa k nej dostať, keďže jej otec sa správa paranoidne. Jej babka si ju nakoniec po­čkala po škole. Bohužiaľ, Johnny vštepil Sofie názory, na základe ktorých zo všetkého viní svoju mamu,“ opísal Púchovský stretnutie. Všetko to trvalo iba tri minúty, pri Sofie sa zrazu objavila neznáma žena a odviedla ju preč. Púchovský sa usiloval zabezpečiť aspoň kontakt medzi súrodencami.

„Johnny prisľúbil stretnutie, ale bolo jasné, že sa mu nedá veriť. Napokon na nás poslal políciu. Starú mamu Sofie oficiálne zatkla a o tri hodiny prepustila,“ uzavrel Púchovský s tým, že Sofie si síce od babky zobrala list od mamy a brata, ale Jana má pochybnosti, že po rokoch s otcom zmení na všetko názor. „Veľmi by som chcela Sofie objať a vysvetliť jej to. Možno budem musieť čakať, kým bude dospelá, ale nikdy neprestanem dúfať,“ dodala.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red, dp

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich
Na snímke predseda Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak (SNS).
Fajčenie v kancelárii parlamentu! SaS podá návrh na odvolanie Huliaka
Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!
Jurij Gagarin 12. apríla 1961 úspešne obletel Zem v kozmickej lodi Vostok.
Slovenská astronómka o Gagarinovom lete do vesmíru: Desivé komplikácie! Čoho sa experti báli?
Cropped shot of an unrecognizable customer making payment in a store
Otrasné, čo mali robiť traja muži v Bratislave: Na tento večer nezabudnú
Ilustračné foto
Obrovský nesúhlas Číny: Sú rázne proti deštruktívnemu konaniu! A nie sú jediní