Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.09.2016 04:46 | Šport | Hokej
FotoVideo

Kanada nepripustila žiadne prekvapenie, kľúčový gól padol po osudnej Chárovej hrúbke

Hokejisti Kanady zvíťazili v prvom finále Svetového pohára nad Tímom Európy a v sérii hranej na dve víťazstva sa tak ujali vedenia.

Najväčší favorit turnaja rozhodol o svojom triumfe nad výberom "starého kontinentu," v ktorom sa v bránke predstavil opäť Slovák Jaroslav Halák a na ľad vykorčuľovali ďalší jeho štyria krajania (bez zraneného Mariána Gáboríka) už v úvode zápasu, keď po 14 minútach viedol v Toronte už 2:0.

Otvoriť galériu

V torontskom Air Canada Centre určila ráz duelu prvá tretina, v ktorej druhý a kľúčový gólový úder prišiel po obrovskej individuálnej chybe slovenského obrancu Zdena Cháru.

A hoci v druhej časti slovenský útočník Tomáš Tatar strelil kontaktný gól, prekvapenie sa napokon nezrodilo, Kanada v záverečnej tretine pridala tretí gól a víťazstvo si ustrážila.

Otvoriť galériu

Spolu so Sidneym Crosbym a Patriceom Bergeronom sa medzi ocenené tri hviezdy duelu dostal aj Tatar. Podarilo sa mu to ako jedinému okrem Crosbyho v druhom zápase play off fázy, v dvoch vyraďovacích zápasoch strelil tri góly a v tabuľke strelcov celého turnaja sa za vedúcim Marchandom o druhé miesto delí s trojčlennou kanadskou hokejovou "smotánkou".

Druhý finálový súboj je na programe v piatok o 2.00 hodine, prípadný tretí v nedeľu.

Hlasy po zápase (zdroj: wch2016.com, TV Markíza, tsn.ca):

Tomáš Tatar, autor jediného gólu Tímu Európa: "Ukázalo sa, že sa dá s nimi hrať. Góly sme inkasovali len po malých chybičkách, ktoré sa nesmú stávať. Musíme si to povedať. Myslím si, že sme na nich zvolili dobrú taktiku, vedeli sme, že môžeme využiť aj my ich chyby. Bohužiaľ, ukázala sa kanadská šikovnosť, že tie veľké šance vedia premeniť. Budeme bojovať a sústrediť sa na ďalší zápas."

Ralph Krueger, tréner Tímu Európa: "Momentálne sme veľmi nahnevaní, čo je dobrá vec. Zároveň sme sebavedomí z toho, čo sme dnes videli, čo však ešte zvyšuje našu frustráciu. Som presvedčený, že v druhom finálovom dueli zabojujeme viac."

Anže Kopitar, kapitán Tímu Európa: "Vyskytli sa pomerne dlhé pasáže, v ktorých sme diktovali tempo hry, takže som si istý, že sa dá s nimi hrať a to si musíme z tohto zápasu odniesť. Prvé dva kanadské góly padli po našich chybách, to musíme v druhom stretnutí odstrániť a hrať si našu hru."

Sidney Crosby, kapitán Kanady (v zápase 0+2): "Myslím si, že vieme zahrať aj lepšie, no dokázali sme nájsť cestu k víťazstvu a to je dôležité. Chceme si byť istí, že dokážeme uspieť naším herným štýlom. Mal som dojem, že sme strácali príliš veľa pukov a prehrávali osobné súboje, najmä v prvých dvoch tretinách. V tretej sme cítili, že sme lepším tímom a na tom sme postavili náš výkon."

Mike Babcock, tréner Kanady: "Súper potvrdil, že má kvalitný tím a že sa mu na turnaji darí. Hral skutočne dobre. Má vo svojom strede troch elitných hokejistov, v mužstve sú zastúpené všetky typy hráčov, hrajú naozaj vynikajúco. My potrebujeme, aby zabralo viac chalanov, ako tomu bolo dnes."

Ryan Getzlaf, útočník Kanady (0+1): "Bolo fajn vidieť, že Stamkos rozvlnil sieť a bol tak odmenený za všetku drinu. Už ráno som tvrdil, že robí na ľade všetko dobre a že mu to tam určite padne. Je to kanonier, ktorý má nos na góly."

Alex Pietrangelo, obranca Kanady: "Všetci v šatni vieme, že musíme hrať lepšie. Vedeli sme, že po prvej tretine musíme dostať našu hru na vyšší level a zdá sa, že sme ju tam v tretej dvadsaťminútovke posunuli. Počas celého turnaja podávame, ak nie perfektné, tak celkom solídne výkony, takže sme vedeli, že je otázkou času, kedy sa dostaneme do tempa a na konci druhej tretiny sa nám to podarilo."

Brad Marchand, útočník Kanady (1+1): "Nehrali sme svoj najlepší hokej, o tom niet pochýb. Musíme zložiť poklonu súperovým hráčom, podali skutočne poctivý výkon, hrali tvrdo, dobre korčuľovali, boli rýchli a podnikali nebezpečné brejky. My sme sa im prispôsobili, nedokázali sme nadviazať na našu hru z predchádzajúcich duelov a zbytočne sme strácali puky. Boli sme na nich až príliš jemní."

Kanada - Tím Európa 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Góly: 3. Marchand (Bergeron), 14. Stamkos (Getzlaf),  50. Bergeron (Crosby) - 28. Tatar (Seidenberg, Kopitar). Strely na bránku: 33:33. Rozhodovali: McCauley, Sutherland - Murphy, Racicot, vylúčení: 2:1 na 2 min., presilkovky a oslabenia: 0:0, 18.377 divákov.     

 

Zostavy:

Kanada: Price - Weber, Vlasic, Doughty, Bouwmeester, Burns, Pietrangelo - Bergeron, Crosby, Marchand - Perry, Toews, Couture - Stamkos, Getzlaf, Tavares - Duchene, O'Reilly, Thornton.

Tím Európa: HALÁK - SEKERA, CHÁRA, Josi, Seidenberg, Streit, Ehrhoff - HOSSA, Kopitar, TATAR - Zuccarello, Nielsen, Bödker - Hansen, Bellemare, Vanek - Niederreiter, Draisaitl, Rieder.

Ďalší program finále  (časy sú v SELČ):

druhý zápas - piatok 30. septembra

02.00 Tím Európa - Kanada

prípadný tretí zápas - nedeľa 2. októbra

01.00 Kanada - Tím Európa

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!