Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.09.2016 09:57 | Správy | Domáce správy
Video

Spoveď zúfalej matky Eriky, ktorá je obvinená z vraždy priateľa Ivana († 23): Pred tragédiou prosila o pomoc!

Páchateľ či obeť? Rodičia Karol (41) a Erika (41), ktorých jediná dcéra Erika (18) podľa polície zavraždila priateľa Ivana († 23), sa utápajú v slzách.

Pred rokmi stratili syna a narodenie dcérky bolo pre nich najkrajším okamihom v živote. Tragická sobota zasiahla najhorším možným spôsobom hneď niekoľko rodín. Mladá dievčina podľa mužov zákona po hádke bodla kuchynským nožom svojho priateľa rovno do srdca a ten nemal šancu prežiť. Zúfalá mama tvrdí, že v domácnosti mladého páru boli na dennom poriadku nielen bitky, ale i násilie.

Otvoriť galériu

Kto je obeť? Otázka, ktorá je pre rodičov mladej Eriky (18) jasná. „On ju bíjaval, chodila celá modrá. Pred dvoma mesiacmi chcela kvôli nemu spáchať samovraždu,“ s plačom hovorí matka Erika (41), ktorá si dcéru vymodlila pred osemnástimi rokmi po tom, ako stratila syna.

Otvoriť galériu

Zlomený je aj otec Karol (41). „Bála sa ho, vyhrážal sa jej a bil ju. Ale ako som mal pomôcť, keď ho mala rada? Raz som mu vypálil zaucho. To bolo vtedy, keď sa sám priznal, že moju dcéru bije. Nenechám si otĺkať jedinú dcéru, povedal som mu,“ hovorí s plačom. Rodičia mladej ženy na Ivanov pohreb ísť odmietli, pretože si myslia, že Erika konala v sebaobrane. Čo sa však presne v osudný sobotňajší večer dialo, vyšetruje polícia.

 

Srdcervúci telefonát

Susedia pre Nový Čas povedali, že z bytu počuli krik a bitku, no zo situácie sa dalo vyrozumieť, že Erika sa bráni. Naposledy dvojicu spolu videl Ivanov najlepší kamarát. „Pili sme v ten večer spolu a nič nenasvedčovalo tomu, že sa stane tragédia, som v šoku,“ povedal. Mladý párik popíjal v námestovskom bare a potom sa vybral do spoločného bytu, za ktorého dverami sa odohrala dramatická hádka. Tá sa skončila najhorším možným scenárom – bodnutím do srdca.

Ivan bol na mieste mŕtvy. Ešte hodinu pred tragédiou dcéra Erika srdcervúco telefonovala svojej matke Erike (41), ktorá bola v Chorvátskom Grobe na brigáde oberať hrozno. „Volala mi: Pomôž mi rýchlo, maminka,“ plače matka Eriky, ktorej teraz hrozí výnimočný trest. Ivana pochovali v utorok v Námestove.

Odborníčka: Ako sa správať pri hádke

Otvoriť galériu
Jana Porubcová.
Zdroj: Jana Rojková

Hádky sú aj podľa odborníkov zdravým korením vzťahu. Aj tu však platia určité pravidlá. Akým smerom sa má uberať riešenie partnerských konfliktov, radí psychologička a manželská poradkyňa Jana Porubcová.

Sú hádky vo vzťahu zdravé?

Ak riešime aktuálnu vec a nevraciame sa stále k problémom z minulosti, tak áno. Naopak, ak svoje emócie potláčame, môže zlosť narastať, až vyústi do afektu.

Ako regulovať svoj hnev voči partnerovi?

Niektorí ľudia majú sklon k afektu. Je to emotívna reakcia, ktorá je veľmi rýchla, a aj rýchlo dokáže odísť. Ak už partner cíti, že to naňho ide, alebo badá, že jeho polovička sa blíži k afektu, je dobré odísť z miestnosti, dokonca z bytu. Vtedy nechajte problém ležať ladom. To však neznamená, že problém sa nemá riešiť. Len treba počkať, kým sa situácia upokojí.

Akým štýlom teda riešiť partnerské nezhody?

Hádka je dôležitá, aby som vyjadril, čo sa mi nepáči. Je však dôležité riešiť to doma v pokoji, a nie napríklad v kine alebo na večeri. Vždy je to o tom, aby sa dohodli obe strany. Niektoré manželstvá a zväzky zostanú na mŕtvom bode, lebo sa o ne nikto nestará. Je to ako s kvetinou, ktorú prestanete polievať alebo nepresadíte.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Nina Lednická, Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore
Radko Urbanyak
Foto
Spoznávate tohto malého chlapca? Z barmana sa stal televíznou hviezdou! Teraz vystupuje na obrazovkách