Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.09.2016 15:10 | Šport | Futbal

Mourinho sa s tým nebabral: Manchester potopil majstra aj bez Rooneyho!

Bez taktovky kapitána Waynea Rooneyho či gólového príspevku Zlatana Ibrahimoviča zvládli futbalisti Manchestru United jeden zo sobotňajších ťahákov Premier League.

Leicester City "zničili" v prvom polčase štyria rôzni strelci, pričom opäť medzi nimi nechýbala vychádzajúca hviezda Marcus Rashford a tentoraz, premiérovo v drese United, ani Paul Pogba.

"Červení diabli" v prvom polčase absolútne paralyzovali silné stránky úradujúceho šampióna. Boli aktívnejší smerom dopredu, silnejší na lopte a v kľúčových momentoch aj dostatočne efektívni. V 22. minúte otvoril skóre hlavičkou Chris Smalling a naštartoval domácich za víťazstvom. Po niekoľkých tutovkách sa napokon ujala ľavačka Juana Matu spoza šestnástky, pekná kombinačná akcia od rohovej zástavky s koncovkou Rashforda ako aj Pogbova hlavička. Hostia v druhom polčase už len skorigovali Demaraiom Grayom na konečných 1:4 z ich pohľadu. "Toto víťazstvo sme potrebovali. V uplynulých týždňoch sa veľa diskutovalo o našom tíme, teraz dali štyria rôzni hráči všetky góly a ukázali, na čo máme," povedal na oficiálnom webe MUFC Mata.

Radosťou oplýval aj Pogba. Najdrahší hráč sveta predviedol v stretnutí výborný prehľad v hre, dobrú kopaciu techniku aj gólový inštinkt. "Prvý polčas bol takmer perfektný, preto sme vyhrali zápas. Bol to náš najlepší polčasový výkon od začiatku sezóny. Vedeli sme, že Leicester sa v druhom dejstve ešte pokúsi duel zdramatizovať a bolo pre nás náročné prepnúť sa na defenzívnejší štýl hry, ale zvládli sme to," uviedol Pogba. Za nie príliš presvedčivé uplynulé výkony si ho britské médiá v tlači aj na webe viackrát podali, francúzskeho stredopoliara to však nerozhodilo. "Nikdy nečítam noviny, ale vždy hovorím jednu vec. Na konci sa uvidí..."

 

Po zápase bol s výsledkom spokojný aj kouč Jose Mourinho. "Výborný výkon. Po druhom góle sme zacítili ich krehkosť, vložili sa do toho naplno a odohrali kvalitný zápas. V druhom polčase to bolo už len o kontrolovaní výsledku, nikto snáď nečakal, že nabehneme na ihrisko, strelíme ďalšie štyri góly a vyhráme 8:0," uviedol pre klubovú televíziu Mourinho.

Portugalský kormidelník v uplynulých stretnutiach viackrát varioval hráčov základnej jedenástky. Na Leicester City nechal sedieť na lavičke aj kapitána Waynea Rooneyho, ktorý v prvom polčase spoluhráčom nechýbal. "Líšky" pokorili aj bez neho, hoci na trávnik napokon vybehol v 83. minúte. "Pre mňa je to vynikajúci futbalista, veľký hráč pre United aj svoju krajinu. Nechcem hovoriť nič viac. Je to môj zverenec, absolútne mu dôverujem a podľa mňa je šťastný rovnako ja. Jeho tím predsa vyhral," uviedol Mourinho.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky