Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.09.2016 17:40 | Šport | Šport mix

Volejbalistky živia šancu na postup: Slovenky si hravo poradili aj s Izraelom!

Slovenské volejbalistky vyhrali vo svojom prvom zápase na druhom turnaji D-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 v chorvátskom Rovinj nad Izraelom 3:1 a upevnili si druhé miesto v tabuľke.

Slovenky viedli 2:0, ale potom súper znížil a v štvrtom dejstve dokonca vyhrával 19:14. Pri servise kapitánky Jaroslavy Pencovej však tím trénera Mareka Rojka skóre otočil, napokon vyhral 3:1 a získal dôležité tri body.

Slovensko - Izrael 3:1 (15, 23, -21, 25)
Zápas trval: 115 minút. Rozhodovali: Mezöffy (Maď.) a Tschrischnig (Rak.), 20 divákov.
SR: Koseková, Kuciaková, Hrončeková, Kubová, Radosová, Pencová, libero Valachová (Drobňáková, Crkoňová, Dudová, Salanciová, Šmitalová). Tréner: M. Rojko. 


Po vyrovnanom úvode sa do prvého trháku dostali Slovenky a po útoku Kuciakovej viedli 8:6. Začiatok duelu patril slovenským volejbalistkám, ktoré po ese Kuciakovej a smeči Hrončekovej vyhrávali už 16:8. Slovenky sa rozbehli k výbornému výkonu, hrali obetavo v poli, skvele na sieti a súpera neustále tlačili nepríjemným servisom. Izrael pôsobil bezradne a kapitánka Pencová zvýšila blokom už na 21:9. Prvý set bol jasne v réžii Sloveniek, ktoré ho vyhrali 25:15.

 

V druhom sete vyhrával Izrael 5:3, ale dlho sa netešil, pretože Slovenky vyrovnali na 6:6. Potom Kubová po krásnom uvoľnení od Kosekovej útočila na bezblok a Slovenky viedli 9:8. Súper však vzdoroval viac ako v prvom dejstve a vypracoval si dvojbodový náskok - 11:13. Slovenky esom Radosovej a blokom Kuciakovej otočili na 15:14, ale Izrael naďalej hrýzol a tesne pred koncovkou setu vyhrával 19:17. Drobňáková esom vyrovnala na 20:20 a po následnom bloku Hrončkovej už Slovenky znova viedli. V dramatickom finiši vybojovala setbal Drobňáková a hneď prvý premenil nádherným blokom Radosová. Slovenky vyhrali 25:23 a dostali sa do vedenia 2:0.

V treťom sete sa Izrael pri podaní Gluckovej dostal do vedenia 8:4. Slovenky prehrávali už 5:10, ale zásluhou výborného podania Pencovej znížili na rozdiel jedného bodu - 9:10. Obrat v skóre sa však nedaril, pretože Izrael sa zlepšil na podaní aj v obrane a na druhom technickom timeoute vyhrával už 16:12. Náskoku sa však slovenské volejbalistky nezľakli a keď dala eso Drobňáková, bolo vyrovnané 17:17. V závere spravil Izrael pod tlakom chyby a Slovenky viedli 20:18. O sľubný náskok však prišli a súper otočil na 23:20. Záver setu zvládol lepšie Izrael a set vyhral 25:21.

V štvrtom sete viedol Izrael 7:4, ale po ese Pencovej bolo vyrovnané 7:7. Slovenky sa trápili a po sérii neúspešných bodov prehrávali 7:11. Vyburcovať sa ich snažili aj krajania z mužskej reprezentácie, ktorí už v hľadisku čakali na svoj zápas proti Lotyšom. Pri Radosovej servise Slovenky zabrali a vyrovnali na 12:12. Pokračovalo sa vo vyrovnanom tempe bod po bode, ale potom sa Izrael pri podaní Gluckovej dostal do vedenia 19:14. Pri servise Drobňákovej vykresali zverenkyne Mareka Rojka nádej na zvrat v tomto sete, keď znížili na 17:19. Tá svitla ešte viac, keď dala eso Pencová a Crkoňová premenila kontru - 20:20. Aj ďalšia výmena patrila Slovenkám, keď sa opäť presadila Crkoňová a bolo 21:20. Izrael však preklopil vedenie na svoju stranu a za stavu 23:22 bol bližšie k setu. V koncovke napokon uspeli predsa len Slovenky, štvrtý set vyhrali 27:25 a celý duel 3:1. Získali tak dôležité tri body.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu