Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.09.2016 12:55 | Správy | Politika

Lipšic: Nočná schôdzka v bare! S kým sa stretol po tragédii?

Na tragédiu zabúdal s kolegami z parlamentu! Daniel Lipšic (43) v pondelok večer po ôsmej strávil na mieste nehody ešte niekoľko hodín.

Oporou v ťažkých chvíľach mu boli nielen kolega zo strany Gábor Grendel, ale aj manželka Beáta. Tá fatálnu zrážku prežívala skutočne emotívne. Presne o 24 hodín neskôr už Lipšic zamieril do svojho obľúbeného podniku neďaleko svojho bydliska.

Útočisko našiel v kaviarni u bývalého blízkeho spolupracovníka a poslanca Milana Krajniaka. Zatiaľ čo Lipšic v súčasnosti háji stranu Obyčajných ľudí, Krajniak kope za hnutie Sme rodina Borisa Kollára. O konkrétnych menách na nočnej schôdzke sa príliš rozprávať nechceli. „Bol som s blízkymi priateľmi,“ povedal Novému Času Lipšic. Krajniak tvrdí, že v kaviarni sa nachádzali aj ďalší kolegovia. „Pán Lipšic sa zastavil na káve. Bol to súkromný rozhovor, čiže nerád by som sa k tomu vyjadroval,“ skonštatoval Krajniak, ktorý robil Lipšicovi poradcu na ministerstve vnútra.

Otvoriť galériu
Milan Krajniak
Zdroj: jf

Deň predtým za Lipšicom na miesto tragédie prišla aj manželka Beáta, na ktorej bolo vidieť, že nehodu nesie ťažko. O rodine sa politik však nechcel príliš rozprávať. „Ja by som do tohto v tomto okamihu rodinu nezaťahoval,“ vyjadril sa Lipšic.

Otvoriť galériu

 

Zvažuje koniec v parlamente

Daniel Lipšic svojich oponentov rád vyzýva na prevzatie politickej zodpovednosti za rôzne korupčné kauzy či zlyhania. Na stole tak stále leží otázka či zákonodarca bude rovnako kritický aj vo svojom prípade a vzdá sa poslaneckého mandátu.

„Je mi to veľmi ľúto, pretože vyhasol ľudský život a pokiaľ bude v mojich možnostiach a z druhej strany ochota, tak rodine veľmi rád pomôžem,“ hovorí Lipšic. Napriek tomu, že všetko chce nechať na vyšetrovanie polície, tak krátko po nehode nezabudol pripomenúť, že chodec vychádzal z blízkej vinárne. To potvrdil aj kamarát zosnulého Emila Kalábera Jozef. „Mal asi dva rumíky so sódou,“ povedal Novému Času. Podľa politológa Tomáša Koziaka zvládol komunikáciu okolo tragickej havárie pomerne dobre, ale musí zvážiť svoje ďalšie pôsobenie v politike, keďže jeho hlavným posolstvom je upozorňovanie na chyby kompetentných orgánov. Sám poslanec sa chce o tom, či skončí v parlamente, rozhodnúť do niekoľkých dní.

Mal by sa Lipšic vzdať mandátu?

Miroslav Beblavý (39) - nezávislý
- Myslím aj na pána Emila a jeho rodinu, ale rozumiem aj tomu, čím prechádza pán poslanec Lipšic, lebo tento typ nehody sa môže stať aj vodičovi, ktorý zákon neporuší, ale do vyšetrenia nevieme, čo sa stalo, takže sa k tomu neviem veľmi vyjadriť.

Jana Laššáková (64) - Smer 
- Je to tragédia, ktorá sa môže stať každému vodičovi. Pán poslanec Lipšic by sa však mal vzdať poslaneckého mandátu, lebo pri akomkoľvek pochybení k tomu casto vyzýva iných a aby z pozície poslanca neovplyvňoval vyšetrovanie.

Martin Fedor (42) - Most
- Je to hrôza, ktorá sa môže stať každému. Nedokážem sa vcítiť do toho, čo teraz musí prežívať Daniel Lipšic. Či sa vzdať mandátu, je len jeho osobné rozhodnutie.

Martin Poliačik (36) - SaS
- Najprv musí vyšetrovanie určiť mieru zavinenia. Potom sa uvidí. Ak tam nebude vina, tak potom nevidím dôvod hovoriť o poslaneckom mandáte Daniela Lipšica.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lm, NOVÝ ČAS, Martin Čeliga, mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?