Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.09.2016 14:48 | Správy | Domáce správy

Exposlanec Jánoš obžalovaný z týrania: Na súde vypovedala jeho exmanželka

Výpoveďou poškodenej Ivety J. pokračovalo v stredu na Okresnom súde (OS) v Prievidzi hlavné pojednávanie s exposlancom Národnej rady SR za stranu Smer-SD Vladimírom Jánošom.

Čelí obžalobe zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Skutku sa mal podľa prokuratúry dopustiť na svojej bývalej manželke a maloletej dcére, a to od roku 2003 do februára 2015.

"Senát OS v Prievidzi odročil pojednávanie na 13. októbra, pričom v tomto termíne bude prehrávať zvukové nahrávky, ktoré sa nachádzajú v súdnom spise. K ich obsahu by sa mala vyjadrovať jednak poškodená a jednak obžalovaný," informoval TASR hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus.

Súd v kauze týrania sa začal 16. marca, k obžalobe sa vtedy vyjadril samotný exposlanec, ako i zástupkyňa opatrovníka maloletej. Na jej žiadosť sa pojednávanie koná s vylúčením verejnosti, a to v záujme maloletej poškodenej, keďže sa na pojednávaniach preberá aj jej zdravotný stav. Prípadom sa senát zaoberal aj koncom mája a v polovici júna, v oboch termínoch sa ku skutkom vyjadrovala exmanželka bývalého poslanca.

 

Podľa znenia obžaloby sa mal Vladimír Jánoš v bytoch v Bratislave a Prievidzi správať k svojej vtedajšej manželke a maloletej dcére tak, že im spôsoboval psychické utrpenie, pričom jeho konanie malo u oboch vyvolávať úzkosť, stres a strach. Exposlanec ich mal okrem iného opakovane vyháňať z bytu v Prievidzi i Bratislave, svojej manželke mal zakazovať stretávanie s rodinou, vyhrážať sa jej aj s pištoľou a dopustiť sa na nej fyzického násilia. Vladimír Jánoš sa tiež podľa obžaloby mal k manželke a dcére správať agresívne a vulgárne im nadávať, dcéra pritom mala trpieť panickými úzkostnými záchvatmi. Obžalovaný, ako uviedla prokurátorka, sa mal skutkov týrania dopustiť po dlhší čas a závažnejším spôsobom konania. V prípade, ak ho súd uzná vinným, hrozí mu trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov.

Otvoriť galériu

Obhajca exposlanca Ľubomír Hrežďovič, ako i samotný Vladimír Jánoš s obžalobou nesúhlasili a vinu na prvom pojednávaní odmietli. Tvrdili, že skutkové vety výrokovej časti obžaloby nekorešpondujú s dôkazmi, ktoré boli zadokumentované a zhromaždené v prípravnom konaní. Mali tiež zásadné pochybnosti a výhrady o zachovaní totožnosti skutku v obžalobe. "Cítim sa nevinný v plnom rozsahu obžaloby," vyhlásil v marci tohto roka na súde exposlanec.

Obžalobu na Vladimíra Jánoša podala na prievidzský OS Okresná prokuratúra v Prievidzi vlani 9. decembra, pričom jej podanie zdôvodnila zadováženými dôkazmi v prípravnom konaní. Ešte predtým jej doručil prievidzský policajný vyšetrovateľ návrh na postúpenie veci na prerokovanie konania obvineného ako priestupku, s čím prokuratúra nesúhlasila.

Obvineniu z týrania blízkej a zverenej osoby čelí Vladimír Jánoš od marca minulého roka. Svojho poslaneckého mandátu a funkcie okresného šéfa Smeru-SD sa vzdal po medializácii konfliktov so svojou, dnes už bývalou manželkou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je