Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Brutálna smrť malej Markétky († 6) je stále záhadou: Vrah spravodlivosti uniká!

Záhadná vražda Markétky († 6) v dedine na západnom Slovensku pred osemnástimi rokmi je stále nepotrestaná. Nikto nevie povedať, či neostane!
Brutálna vražda blonďavej Markétky († 6) z Veľkej Doliny (okres Nitra) otriasla pred osemnástimi rokmi celým Slovenskom. Markétke vrah 20 ranami spredu aj zozadu dobodal detské telíčko a podrezal hrdlo. Do úst dieťaťu vrazil trs slamy, aby nekričala. V osudný deň bola Markétka s otcom a bratom v dome starých rodičov. Okolo druhej popoludní sa pobrala na detskom bicykli domov. Tam sa však už nevrátila. Zakrátko ju začali hľadať príbuzní a ľudia z dediny. ,,Akoby sa to dieťa takmer na pravé poludnie záhadne stratilo. Je neuveriteľné, že si nikto nevšimol, kam sa podela. Zrazilo ju auto? Posadil ju ktosi na bicykel a odvliekol za dedinu? Možno niekto pozná pravdu, ale nechce rozprávať," povedal krátko po vražde jeden z obyvateľov okolitých domov.

Ešte v osudný deň Markétku našli mŕtvu manželia zo susednej bytovky. ,,Išli sme s mužom za dedinu na čerešne, keď som na zbytku slamy zbadala ležať nehybné malé dievčatko," spomínala krátko po čine Mária P., ktorá dnes už nežije. Správanie sa manžela jej bolo podozrivé... Policajtom porozprávala na manžela príliš veľa čudesností, ktoré neskôr oľutovala. Z vraždy Markétky bol preto podozrivý jej manžel, Daniel P., vtedy 64-ročný strážnik na družstve. Po niekoľkohodinovom vypočúvaní sa kriminalistom k hroznému činu priznal. ,,Chcel som už mať pokoj, tak som sa priznal," povedal neskôr strážnik. Pri výsluchu pred vyšetrovateľom a na súde však vinu poprel a tvrdil, že sa priznal zo strachu. Po roku vyšetrovateľ trestné stíhanie strážnika zastavil. Nenašiel sa jediný dôkaz o jeho prípadnej vine. Daniela prepustili z vyšetrovacej väzby. Do Veľkej Doliny sa už nevrátil. Po zastavení trestného stíhania si vyzdvihol nevyplatenú mzdu na družstve, zobral si zdravotnú kartu a odišiel bývať do paneláku v meste vzdialenom vyše 100 kilometrov od Veľkej Doliny. "Po presťahovaní o udalosti a čase strávenom vo väzbe už nechcel rozprávať," povedala pre Nový Čas príbuzná Daniela, ktorá celý čas verila, že je nevinný a nikoho nezabil.

Znalci vyslovili názor, že Markétku ktosi zavraždil na inom mieste a na zbytok stohu, kde ju našli mŕtvu, jej telo priniesol. Beštiálny vrah Markétky je dodnes neznámy. Trestné stíhanie je prerušené. Či bude niekedy obnovené, je otázne.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vr, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle