Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.09.2016 08:05 | Správy | Domáce správy

Železničiarku Esteru napadli za bieleho dňa: Do vlaku si už nikdy nesadnem!

Doživotný strach z cestovania! Mladú dozorkyňu výhybiek Estera S. (22) z Brezna prepadli priamo vo vlaku. Cestou do práce jej v sobotu traja mladíci z Čierneho Balogu nastriekali do očí slzotvorný plyn a z rúk vytrhli mobil.

Od tohto hrozného útoku už nechce mladá žena nikdy cestovať vlakom. Dvaja z troch útočníkov sú už za mrežami. Estera, ktorá pracuje ako dozorkyňa výhybiek v Chvatimechu (okr. Brezno), cestovala v sobotu ráno do práce, keď na ňu zaútočili traja tínedžeri. Alex (16), Martin (18) a Mário (19) z Čierneho Balogu si ju podľa jej slov vyhliadli ešte na stanici. „Jedným okom som si všim­la, že do rovnakého vagóna, kde som sedela aj ja, nastupujú traja mladíci,“ uviedla mladá žena, ktorá vtedy sedela chrbtom k dverám. Hovorí, že skôr, než sa stihla spamätať a zareagovať, jej jeden z páchateľov nastriekal do tváre slzotvorný plyn.

 

„Vytrhli mi z ruky telefón. Aj som sa za nimi rozbehla, no nič som nevidela. Veľmi ma štípali oči a išlo mi to dokonca aj do úst,“ prezrádza Estera s tým, že výpravca následne privolal políciu i záchranku. Okradnutá dievčina, ktorej bolo po útoku veľmi zle, skončila v nemocnici. „Do vlaku si už nikdy nesadnem, bojím sa,“ povedala vystrašene zamestnankyňa železníc. Dodala, že hrozný prepad zanechal u nej najmä psychické následky. „Chcem, aby zlodeji za to pykali,“ dodala Estera.

Otvoriť galériu

Podľa policajnej hovorkyne Andrey Petrovičovej sú traja páchatelia obvinení zo zločinu lúpeže formou spolupáchateľstva. „Všetkých troch mladíkov polícia ešte v ten deň popoludní dolapila a umiestnila do cely predbežného zadržania,“ informovala hovorkyňa. Plnoletí Mário a Martin sa postavili v nedeľu večer pred sudkyňu, ktorá ich vzala do väzby. Najmladšeho Alexa pre mladý vek vyšetrujú na slobode.

Len pred pár týždňami vydala Železničná spoločnosť Slovensko, a. s., (ZSSK) nové nariadenie. Podľa poriadku ZSSK tak prívrženci Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko nesmú hliadkovať vo vlakoch.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Denisa Horváthová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Herečka sa vo svojom prejave označila za čudáčku
Foto
Stiflerova mama je doktorkou umenia! Počas príhovoru adresovala všetkým výzvu
Foto
Regenda sa po zápase kajal: Som rád že tím nedoplatil na moje sprostosti
Foto
Slováci prekvapenie nepripustili: Hlavaj proti Poľsku s čistým kontom
Foto
Atentát na Fica zasiahol aj bývalých hokejistov: Prajeme skoré uzdravenie, znelo zo štúdia MS!
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?