Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.09.2016 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Herec Ľubo Gregor leží v kóme: Masívny infarkt a porážka!

Bojuje o holý život! Herca Ľubomíra Gregora (73) pred pár dňami prijali v jednej z bratislavských nemocníc. Známy umelec, ktorého si diváci pamätajú z markizáckeho seriálu Kukučka či filmu Eva Nová, mal podľa našich informácií prekonať masívny infarkt a mozgovú porážku.

Gregor po prevoze okamžite putoval na operačný stôl, kde sa podrobil náročnému zákroku. Hercov zdravotný stav zostáva napriek rýchlemu zásahu kritický. Gregora začiatkom týždňa podľa týždenníka Život zradilo zdravie a skončil v rukách zdravotníkov. „Ľubo prekonal silný infarkt a pridružila sa k tomu aj mozgová porážka,“ prezradil Novému Času človek z hercovho okolia. Nasledoval urgentný prevoz do nemocnice, kde lekári bojovali o jeho život. Umelec, ktorý v roku 1996 založil spolu s podnikateľom Pavlom Ruskom televíziu Markíza a neskôr sa objavil aj v súťažnej hre Pevnosť Boyard, podstúpil náročnú operáciu.

 

„Momentálne je v bezvedomí na riadenom dýchaní. Ľubo má štyri bajpasy,“ dodal náš zdroj. Gregor, ktorý mal problémy so srdcom aj v minulosti, má byť napriek snahe špecialistov stále v kritickom stave. „Nemá sa dobre, pevne veríme, že sa z toho dostane,“ povedal nám so smútkom v hlase umelcov kamarát. Toho, rovnako ako aj ďalších ľudí z Gregorovho okolia, jeho kolaps veľmi prekvapil. Herec na dôchodku totiž žil aktívnym spôsobom života, venoval sa rodine, priateľom a milovanej knižnici. Nič nenasvedčovalo tomu, že ho ako blesk z jasného neba zaskočí choroba.

Otvoriť galériu

Život v ústraní

Gregor si zahral v niekoľkých celovečerných filmoch, napríklad v snímke Rivers of Babylon. Naposledy sa objavil v neúspešnom markizáckom seriáli Kukučka a po boku herečky Emílie Vášáryovej účinkoval aj v dramatickom filme Eva Nová. Kariéru si budoval aj v divadle. S herečkou Zitou Furkovou bol pri vzniku známeho divadla Astorka Korzo ’90. Venoval sa aj réžii a dabingu. „Aby som si skúsil, či som to nezabudol,“ priznal v minulosti Životu s tým, že robí aj dvanásť hodín v kuse. Energiu mu dobíjalo šesť vnúčat, tú bude potrebovať aj pri súčasnej skúške na hranici života a smrti.

Otvoriť galériu

Zásadný je rozsah mŕtvice

Martina Kudláčová, neurologička

Pri cievnej mozgovej príhode záleží na tom, či ide o ľahký, stredne ťažký alebo ťažký rozsah. Záleží na tom, aká cieva bola postihnutá a v akom rozsahu. Najväčšia šanca na vyliečenie je do jedného roka, potom to už ide pomalšie. Následná rehabilitácia je nevyhnutná, pacient musí cvičiť, nielen brať tabletky. Príznakmi sú porucha reči, závrat, tŕpnutie končatín, pokles ústneho kútika, náhla bolesť a vracanie.

Infarkt bolieť nemusí

Príznakmi srdcového infarktu je typická náhla, zvieravá, pálivá bolesť na hrudníku v trvaní viac ako 5 minút. Bolesť nemusí byť prítomná u každého pacienta, najmä pokiaľ ide o  diabetika. Nie vždy ide o  typickú bolesť v strede hrudníka: vyžarovať môže do krku, čeľuste, lopatky, žalúdka, ľavej ruky. Niekedy pacient pociťuje len tlak, tŕpnutie ľavej ruky, alebo má neidentifi kovateľný pocit na hrudníku, sťažené dýchanie, pocit na zvracanie, je bledý a oblieva ho studený pot, strata vedomia.

Astorka ruší predstavenia

Otvoriť galériu

Divadlo Astorka, v ktorom hral Ľubomír Gregor v divadelnej groteske Život je taký, ruší predstavenia. V hre herec vystupoval spolu so Zitou Furkovou ako manželia Popochovci a Vlado Černý, ktorý ako ich samotársky a večne smoliarsky sused narúšal ich dlhoročnú manželskú idylku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali