Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.09.2016 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Patrik Vyskočil z Tvoja tvár znie povedome: Prečo tajím pravdu o Partlovej?

Prekvapením šou Tvoja tvár znie povedome je herec a spevák Patrik Vyskočil.

V jeho prípade diváčky, oceňujú nielen prejav na javisku, ale aj jeho príťažlivú vizáž. V šou sa ocitol spolu s kolegyňou z Novej scény - herečkou Mirkou Partlovou (31). Už dlhšie sa šušká o tom, že majú k sebe viac než blízko. Možno sa všetko vyvŕbi aj vďaka šou. 

Účinkovali ste v seriáloch, rozprávke a takisto máte za sebou viac ako desať muzikálov na Novej scéne. Nie je vám ľúto, že až teraz vďaka šou Tvoja tvár znie povedome sa väčšina divákov dozvedela, že vôbec ste?

Nemám tento pocit. Doteraz mi dávali energiu ľudia z divadla najmä potleskom po každom jednom predstavení. Myslím si, že väčšina hercov má takýto názor a postoj. Ale dostať sa do televíznej šou je, samozrejme, veľké plus, ľudia nás potom spoznávajú a začnú na nás chodiť aj do divadla.

 

Ale predsa len, herci majú ambíciu, aby ich ľudia na ulici spoznávali, nemyslíte? Vypovedá to o tom, že ich práca nezostala bez povšimnutia.

Tak to si naozaj nemyslím. Možno niektorí. Popularita nie je vždy príjemná. Vážim si svojich fanúšikov a snažím sa im vždy vyjsť v ústrety, ale na druhej strane mám rád aj svoje súkromie. Beriem to však tak, že aj táto stránka patrí k popularite.

Zaskočil vás telefonát z televízie, keď vás pozvali účinkovať do šou?

Prekvapil ma veľmi, lebo som nevedel, že ma niekto v divadle vníma. Pozvali ma na kasting, kde si ma nakoniec režisér vybral a som mu za to vďačný. Je to druh zábavy, ktorý mám rád a tento humor potrebujú asi aj ľudia, ktorí si chcú pri televíznych obrazovkách oddýchnuť.

Otvoriť galériu

Prekvapilo vás, že vás niekto v divadle vníma? Takže asi ste museli cítiť isté nedocenenie?

Vôbec som to tak nevnímal. Žil som divadlom, vnímal som ľudí, ktorí chodili na naše predstavenia a neprekážalo mi, že ma nevnímajú ľudia, ktorí nemajú možnosť dostať sa do divadla.

Teraz je ale všetko inak. Stali ste sa súčasťou obľúbenej šou Tvoja tvár znie povedome. Ako tento ošiaľ okolo vašej osoby momentálne prežívate?

Zatiaľ je to veľmi príjemné, nemyslím si, že som nejako extrémne známy, začína sa to až teraz, keď som v Tvojej tvári a prvé kolá sú za nami.

Čo je pre vás v tomto projekte najťažšie? Spievanie to asi nebude, to už predsa za tie roky máte v malíčku, nie?

To sa len zdá, že mám spievanie v malíčku, lebo v divadle mám na prípravu vždy dva mesiace a úlohu si môžem sám sebe prispôsobiť. Kým v tejto šou to musím stihnúť za necelý týždeň a popritom ešte absolvovať večerné predstavenia v divadle.

Otvoriť galériu

Predviedli ste sa ako bravúrna Shakira, ale i ako legendárny Freddie Mercury. Predchádzali týmto výstupom poriadne muky v maskérni, ako sa traduje?

V divadle nás tiež zvyknú líčiť dlho, ale toto, čo absolvujeme v Tvári, som ešte nezažil. To je iný extrém! Vylejú na mňa aj kilo silikónu, musím štyri a pol hodiny sedieť na jednom mieste a vtedy je náročné byť v pokoji. Hlavne, keď viem, že hneď po tom si musím rýchlo vziať mikrofón a nastúpiť do výťahu, keďže sa šou začína. Je to megastres!

Vy sám ste si už istú obdobu tejto imitačnej exhibície vyskúšali dávno predtým, ako prišla na Slovensko. Podobné kreácie totiž stvárate vo vašej úderke Káčerovo systém. Prezradíte bližšie, o čo ide?

Je to kapela, ktorá vznikla ešte počas našich študentských čias na internáte za účelom jednej párty. Na žúr si nás vtedy objednali lyžiarski inštruktori v Kremnici, dali nám nejakých sto eur a chceli, aby sme im zahrali a zaspievali  hudbu z rozprávok. Postupne sme v skúšobni zistili, že je to zábava a nikto to doposiaľ nerobil. Vystúpeniu vždy prispôsobujeme aj kostýmy a vymýšľame si rôzne outfity. Odvtedy sme hrali už aj na nejakých svadbách na Slovensku a dokonca aj v Rakúsku . Ľudia si nás volajú na žúry.

Otvoriť galériu

Pochádzate z malej dedinky Rybník neďaleko Levíc a zvyknete hovoriť, že ste dedinský chlapec. Aká bola vaša cesta za herectvom do Bratislavy?

Priatelia si zo mňa stále uťahujú, že Paťo Vyskočil z Rybníka a že mám v mene príbeh. (Smiech) Najprv som vyrastal v dedinke Tlmače, a potom sme sa presťahovali do vedľajšej dediny. Vyrastal som v poli, okolo mňa bolo obilie, hory, lesy a v štrnástich rokoch som sa prihlásil na konzervatórium do Bratislavy.

Stal sa z vás vtedy ten klasický bohémsky umelecký typ, ktorý ponocuje a rád si vyhodí z kopýtka?

Keď som práve nemal náladu, bol zo mňa umiernený študent, no, naopak, ostatné dni som dokázal byť extrémne bohémsky. Zrazu som neriešil a užíval som si život ako herci vedia. (Smiech)

Keďže pochádzate z nehereckej rodiny, neodhovárali vás rodičia? Stotožnili sa s tým, že z ich syna bude herec?

Boli a sú vždy úžasní a podporovali ma. Otec ale miluje futbal a vždy sa ma snažil dotlačiť do nejakého dedinského futbalového klubu. Po nejakom mesiaci som tam vždy skončil, lebo ma to nebavilo. Potom ma prihlásili na spev a klavír. Vydržal som rok, štyri až dodnes a to bolo znamenie.

Otvoriť galériu

Máte vypracovanú figúru a vidieť, že na sebe makáte. Potrpíte si na seba?

Nepotrpím si, baví ma to. Milujem šport a zdravé stravovanie. Počas športovania som sa naučil rozlišovať príjem bielkovín a sacharidov a začalo ma to baviť. Keď mám počas dňa väčší výdaj energie a viac predstavení, úplne v pohode si môžem dopriať viac sacharidov ako napríklad ryžu s mäsom alebo zemiakmi. Keď nemám veľa povinností, zjem menej sacharidov a viac bielkovín, lebo nepotrebujem toľko energie a viem, že sa to na mne neuloží. Na javisku mám totiž rád estetiku, keď herec vyzerá dobre. Hoci niekedy to tie charaktery nepotrebujú, na sebe to mám rád.

Koľko času zvyknete tráviť v posilňovni?

Práveže v posilňovni trávim minimálny čas. Občas tam síce zbehnem, ale väčšinou cvičím s vlastnou váhou. Mám to šťastie, že v divadle máme baletnú sálu, kde v ranných hodinách nikto nie je. S pár kolegami si teda každý deň privstaneme, aby sme si stihli pred skúškou ešte hodinku a pol zacvičiť.

Keď sme pri divadle, veľa sa hovorilo o vašom vzťahu s kolegyňou Mirkou Partlovou (31), či vás spája len priateľstvo, alebo je za tým aj niečo viac. Ako to medzi vami vlastne je?

Túto tému nechcem komentovať.

Otvoriť galériu

Prečo?

Pretože sa o tejto téme napísalo už príliš veľa zbytočností. Povedal som si, že to nebudem komentovať a nebudem dávať podnet k tomu, aby sa klebety šírili stále viac. Ako som už povedal, mám rád svoje súkromie a nechcem ho zverejňovať.

Ste dlhoroční kolegovia z divadla Nová scéna, pomáhate si navzájom aj počas markizáckej šou?

Áno, ale platí to všeobecne, že si pomáhame ako kolegovia všetci, ktorí sme tam.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson.
Aktualizované
Republikáni navrhli nové zákony o pomoci pre Ukrajinu a Izrael: Na stole je niekoľko noviniek
Mamička na prechádzke začula čudný zvuk: Keď sa pozrela do kočíka, zbledla od hrôzy
Working, Equality, Wages, Women, Paying
Novinka v právnej zmene pohlavia: Švédsky parlament schválil návrh zákona, cesta bude jednoduchšia