Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.09.2016 10:46 | Šport | Tenis

Mečíř má po úvodných dvojhrách v Sydney hlavu v smútku: K elite už iba zázrakom

Slovenskí tenisti prehrávajú po úvodnom dni barážového stretnutia o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára na tráve v Sydney s domácou Austráliou 0:2.

V úvodnom singli zvíťazil líder "protinožcov" Nick Kyrgios nad Andrejom Martinom 6:3, 6:2, 6:4. O druhý bod pre austrálske farby sa v aréne Kena Rossewalla postaral Bernard Tomic, ktorý zdolal slovenskú jednotku Jozefa Kovalíka 7:6 (5), 6:4, 6:4. Austrálčania môžu spečatiť svoj triumf už v sobotňajšej štvorhre, v ktorej by o 5.00 ráno SELČ mali nastúpiť Sam Groth s Johnom Peersom proti páru Martin, Igor Zelenay.

Martin bol po prehre sklamaný. "Proti takému hráčovi, ako je Kyrgios, si musíte držať servis, čo sa mi žiaľ nepodarilo. Dokážem zahrať oveľa lepšie, robil som priveľa chýb a podanie bolo dnes mojou slabinou. Musím na ňom popracovať, na tráve je veľmi dôležité. Nick získal pri svojom servise veľa ľahkých fiftínov, to bol hlavný rozdiel. Ja som mu na returne moc neublížil. Ukázal, prečo je hráč elitnej svetovej dvadsiatky. Za stavu 3:1 v treťom sete som zacítil šancu na možný zvrat, no pri mojom podaní som neurobil ľahké body. On tam naopak zahral dobré údery, dokázal sa skoncentrovať," povedal Martin pre oficiálnu daviscupovú stránku.

Podľa slovenského kapitána Miloslava Mečířa Austrálčania v úvodný deň potvrdili úlohu favorita. "Je smutné, že po prvom dni prehrávame 0:2, no Austrália bola favoritom. Kyrgios i Tomic hrali veľmi dobre, cítili sa na tráve pohodlnejšie ako naši, mali väčšiu sebadôveru. V dôležitých momentoch vedeli, čo zahrať, mohli sa oprieť o kvalitné podanie. Boli konštantnejší, klobúk dolu pred ich výkonmi. Andrej Martin nebol spokojný s podaním, nevedel nájsť správny rytmus. Kyrgios je talentovaný, má pestrú škálu úderov, veľmi dobre returnoval. Je veľmi ťažké proti nemu hrať. Jozef Kovalík servoval dobre, aj keď v niektorých gemoch mu nešlo prvé podanie, ale je ťažké udržať si vysoké percento počas celého zápasu. Keď v treťom sete prehrával 0:3, povedal som mu, že nemá čo stratiť, nech sa uvoľni a bojuje. Tomic tam stratil koncentráciu, znervóznel. Ak by si Jojo potom príliš nezačal uvedomovať, že je 4:4, mohol tretí set vyhrať, no v deviatom geme mu nešlo prvé podanie. Som však rád, že sa nevzdával. Je to šikovný hráč, získal cenné skúsenosti. Do štvorhry počítam s párom Martin, Zelenay. Austrálčania budú určite opäť výborne podávať, je veľmi ťažké čítať ich servis."

 

Slovenský tím pricestoval do Austrálie bez dvoch najlepších singlistov Martina Kližana a Lukáša Lacka, obaja sa ospravedlnili zo zdravotných dôvodov. V daviscupovej histórii ide o prvý vzájomný zápas oboch tímov. Slováci po tretí raz za sebou bojujú o návrat medzi elitnú daviscupovú šestnástku, v ktorej naposledy účinkovali v roku 2006. Vlani prehrali v Gdyni s domácim Poľskom 2:3, pred dvomi rokmi podľahli v Chicagu favorizovanému tímu USA hladko 0:5. Austrálčania, ktorí sú s 28 titulmi druhou najúspešnejšou krajinou v Davisovom pohári, prehrali začiatkom marca v Melbourne s USA 1:3 a musia absolvovať záchranárske práce.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Dvaja manželia kruto zabili svoje ženy: Ľudia povstali, toto nebudeme tolerovať!
Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Opozícia opäť spustila kritiku: Nepáči sa im odvolanie Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Princ Harry s manželkou Meghan
Foto
Bývalá sekretárka po rokoch prelomila mlčanie: Takáto je Meghan naozaj! A nie je to príjemné...
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?