Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.09.2016 11:06 | Správy | Domáce správy

Ďalšia rana pre tínedžerku z ústavu hrôzy: Kto z rodičov Natálie hovorí pravdu?!

Už päť nocí nespal a nedokáže myslieť na nič iné, ako na milovanú dcérku Natáliu (16). Miroslav (49) sa po prevalení sexuálnej kauzy v galantskom zariadení Čistý deň rozhodol o svoje dieťa stoj čo stoj bojovať.

Jeho dievčatko malo v centre zažiť hotové peklo, z ktorého behá mráz po chrbte. Navyše, Natálka sa otcovi mala zveriť s tým, že sa už nechce vrátiť k mame, s ktorou mala po­dľa neho časté vyostrené konfikty. Miroslavova bývalá manželka Drahomíra však s týmito tvrdeniami nesúhlasí a prízvukuje, že s dcérou má dobrý vzťah. 

 

Natália sa dostala do zariadenia Čistý deň pred rokom a pol, najprv však musela podstúpiť terapiu, ktorú navrhla kurátorka v Piešťanoch. „Dcéra bola najskôr na psychiatrickom oddelení. Pobudla tam osem dní, potom ju hneď dali do resocializačného centra,“ spomína si na ťažké začiatky otec. Keby vedel, čím všetkým si prejde jeho milovaná dcéra, nikdy by ju podľa vlastných slov do takého zariadenia nedal. „Keďže sme sa s manželkou rozviedli a dcéra jej bola zverená, rozhodovala za ňu ona. Ja som s tým nedokázal nič robiť,“ smúti otec, ktorý je odhodlaný si dcéru vziať do svojej starostlivosti. Natálka sa mu totiž v telefonickom rozhovore mala vyznať, že za mamou sa už vrátiť nechce.

Spor o dieťa

Zúfalý Miroslav tvrdí, že jeho dcéra s matkou nemala dobrý vzťah. „Áno, je to tak. Už bola označená ako agresor a je to pravda,“ naráža otec na slová riaditeľa zariadenia Čistý deň. „Uvedomme si, že pôvodcom informácií o údajnom násilí na našom stredisku sú osoby, o ktorých samotné dieťa opakovane udáva, že bolo obeťou domáceho násilia a že títo ľudia sú agresori,“ uviedol na tlačovej konferencii Peter Tománek. „Moja manželka bola na dcéru veľmi prísna. Nedovolila jej takmer nič. Zamykala ju a nemohla ísť ani von. Stále sa hádali a Natálka bola neustále v strese. Vyústilo to až do takej hádky, že počas priepustky z resocializačného zariadenia ušla od mamy ku mne,“ plače nešťastný otec, ktorý je odhodlaný urobiť všetko pre to, aby jeho dcéra bola s ním.

Nový Čas oslovil aj mamu dievčaťa Drahomíru, ktorá však s tvrdeniami riaditeľa ani bývalého manžela nesúhlasí. „To, že som agresor, súvisí s tým, že keď sa inkriminovaný deň stal, tak sme sa trošku pohádali. Ale ako matka ju strážim, ona chcela ísť do Piešťan k bývalému chlapcovi. Bolo to iba po hádke a to všetko sa určite vysvetlí. Ostatné veci sú nezmysly,“ snažila sa žena uviesť veci na pravú mieru. A čo si myslí o umiestnení dcéry u svojho exmanžela? „Jej otec je človek, ktorý jej veľa dovolí, tam by mala voľnosť k zlým veciam. Aj keby s tým ona súhlasila, nemôže sa stať, že by išla bývať k otcovi, pretože on na to nemá podmienky,“ vyjadrila sa Natáliina mama. „Chvalabohu, môj vzťah s Natáliou je dobrý. V utorok som s ňou telefonovala, hneď prvé povedala, maminka, ľúbim ťa a teším sa do školy,“ vyriekla šťastne. Ako dodala, má dohodu s lekármi v Bratislave a, samozrejme, bude naďalej dcére pomáhať, ako sa len bude dať.

Čo bude ďalej?

Natália má zo súdu nariadený pobyt v resocializačnom zariadení Komunita Ľudovítov len do pondelka. Čo bude s ňou ďalej, zatiaľ nikto nevie. „Nedovolím, aby išla do detského domova, nedovolím, aby išla naspäť do resocializačného zariadenia, chcem ju mať doma a urobím pre to maximum,“ uzavrel otec. Na súde je podaná žiadosť o zrušenie výchovy v resocializačnom zariadení. Sudca by mal rozhodnúť do pondelka.

Otvoriť galériu

Nevedel, kde má dcéru

Natália má mať veľké psychické i zdravotné problémy, pre ktoré sa nemohla zúčastniť ani na pobyte v Chorvátsku s ostatnými chovancami. Súd ju z Galanty preložil do iného zariadenia. Otec ju bol navštíviť v Polome pri Nových Zámkoch, ale tam ho nepustili. V poslednom telefonickom rozhovore ho dcéra požiadala o veci, ktoré potrebuje. Zúfalý otec jej ich do Polomy priniesol, no z toho, čo tam zistil, bol šokovaný. „Pracovník mi povedal, že Natálka tam nie je,“ hovorí zhrozený otec s tým, že sa nakoniec dozvedel, že jeho dcéra je až pri Zvolene.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská, Novy Cas, Natália Labudová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?