Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Lenka († 33) vyhodila synčeka z 9. poschodia: Desivé svedectvo z miesta tragédie!

Orava zažila sobotu ako z hororu. Mladá mamička Lenka († 33) v jednom z panelákov v Trstenej vyhodila svojho synčeka Radka (1) z 9. poschodia a následne vyskočila za ním.

Mladá mamička žila podľa vyjadrení kamarátov v usporiadanom manželstve s Miroslavom, s ktorým vychovávala okrem maličkého chlapčeka ešte staršieho syna Mirka (5). Tragédia sa stala popoludní priamo pred očami detí, ktoré sa hrali pred panelákom. Lenka s manželom Miroslavom vychovávala synčekov Mirka (5) a Radka (1). K osudnému skratu došlo na návšteve u sesternice. Z chodby paneláka na 9. poschodí podľa očitých svedkov vyhodila mladšieho syna a skočila za ním.

„Najskôr vyhodila ruksak a potom odtiaľ z toho okna padalo dieťa. Potom sa naklonila z okna, pozerala dole, šla trochu dozadu, ako keby sa vrátila alebo sa šla rozbehnúť, a potom z okna vyskočila. Spadla sem dole, bolo to hrozné, strašne sme sa báli,“ povedala školáčka Barborka s kamarátkami, ktoré sa vtedy hrali pred panelákom. Najskôr si všetci mysleli, že vec, ktorá letí z okna, je ďalší ruksak, dieťatko totiž neplakalo.

Otvoriť galériu

Zachránil mu život

Zakrátko za ním vyskočila matka. Bola na mieste mŕtva, malý Radko, ktorý bude mať vo štvrtok 2. narodeniny, akoby zázrakom prežil - dopadol totiž na prístrešok a podľa vyjadrenia očitých svedkov nemal žiadne viditeľné vonkajšie zranenia. Do nemocnice v Martine ho však prevážal vrtuľník. „Žilinská posádka prevzala na futbalovom ihrisku v Trstenej dieťa, ktoré pri páde utrpelo poranenie rebier, hlavy a krčnej chrbtice,“ informovala hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková.

 

Chlapčekovi život zachránila aj duchaprítomnosť jedného z mladíkov. „Videl som, ako letí ruksak. Zdvihol som ho a šiel som zazvoniť sesternici, či jej nevypadol z okna,“ povedal pre Nový Čas Dominik (19), ktorý si na prístrešku vzápätí všimol detské nožičky, okamžite preto k nemu vyštartoval a dieťa odtiaľ zniesol.

Otvoriť galériu

Liečila sa

Podľa blízkych mala Lenka už v minulosti psychické problémy. „Bola aj na psychiatrii. Bola milá a usmiata, ale niečo ju trápilo vnútri. Po pôrode sa jej asi stav zhoršil, a preto skratovala. Neurobila to úmyselne, liečila sa,“ povedal rodinný priateľ Ivan (32). „V súvislosti s touto udalosťou vykonávame všetky potrebné procesné úkony. Z dôvodu možného zmarenia alebo sťaženia objasnenia a vyšetrenia veci nebudeme k prípadu poskytovať žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania,“ uviedol žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Otvoriť galériu
Ako prišlo k nešťastiu
Zdroj: infografika NČ

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?